Home » , » Κι εμείς ... στον κόσμο μας

Κι εμείς ... στον κόσμο μας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 | 12:27 π.μ.

Κάνεις μια περατζάδα απ' το twitter και σε πιάνει μια μελαγχολία βλέποντας τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ σ' αυτή την γωνιά του πλανήτη που ζούμε, επικρατεί "σιγή νεκροταφείου" όσο αφορά τις λαϊκές αντιδράσεις στην καπιταλιστική επίθεση που δέχεται.

Για δυο μήνες μακελεύεται ο λαός της Χιλής από τις κατασταλτικές δυνάμεις του δικτάτορα Σεμπαστιάν Πινιέρα. Στρατός και αστυνομία καθημερινά δολοφονούν πολίτες εν ψυχρώ, βασανίζουν, ληστεύουν, βιάζουν γυναίκες. Σήμερα δημοσιεύονται συγκλονιστικές φωτογραφίες με τις υδροφόρες καταστολής να λούζουν τους διαδηλωτές με ένα μείγμα νερού, καυστικής σόδας και χημικών υλών προκαλώντας τους σοβαρά εγκαύματα.
Και όμως ο Χιλιανός λαός επιμένει και κάθε μέρα βρίσκεται στους δρόμους για να ανατρέψει το αυταρχικό, δικτατορικό καθεστώς.

Στην Γαλλία για 13 συνεχόμενες μέρες εκατοντάδες εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στο αντιασφαλιστικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση του Μακρόν.
Η οικονομία της χώρας έχει παραλύσει και όπως παρακολουθούμε στα βίντεο που αναρτήθηκαν χτες στο διαδίκτυο οι δρόμοι του Παρισιού μετατράπηκαν σε πεδίο άγριων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Κι εμείς εδώ περιοριζόμαστε να ρίξουμε κανένα διαδικτυακό μπινελίκη στη κυβέρνηση των "αρίστων". Θλίψη.😓 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2019 στις 2:29 π.μ.

Στο τσακίρ κέφι καμία ειρωνεία στο τουιτερ ηηη αν είναι πιο αριστερός κ συνήθως πιο πιτσιρικάς, καμία πορεία, κ στην κάλπη ξανά τα ίδια, όπως κ πριν, κ μετά, προφανώς ανσπαραγοντσι μόνο κουλτούρες κ πεποιθήσεις, όχι κ γονίδια..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger