Home » , » Πανικόβλητη η κυβέρνηση καταργεί το τμήμα "Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ", διοχετεύει ψεύτικη πληροφορία για το ΒΟΞ, κάνει εξαγγελίες για περιορισμό της αστυνομικής βίας.

Πανικόβλητη η κυβέρνηση καταργεί το τμήμα "Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ", διοχετεύει ψεύτικη πληροφορία για το ΒΟΞ, κάνει εξαγγελίες για περιορισμό της αστυνομικής βίας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 | 6:45 μ.μ.

Μπορεί ο Μητσοτάκης θέλοντας να ικανοποιήσει το ακροδεξιό του ακροατήριο να παρουσιάζεται -με την συνέντευξη του σήμερα στο "Βήμα"- ότι στηρίζει απόλυτα το κατασταλτικό κρεσέντο με την απίστευτη αστυνομική βία που παρακολουθούμε όλο το τελευταίο διάστημα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πανικόβλητος.

Είναι μεν μονόδρομος για τον πρωθυπουργό να κινηθεί στην ίδια γραμμή με την συνέντευξη που έδωσε την περασμένη βδομάδα ο "φυτευτός" από την Αμερικανική πρεσβεία στην κυβέρνηση του υπουργός προστασίας του συστήματος, αλλά δεν είναι τόσο άσχετος με το τι συμβαίνει.

Γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι ούτε η γκεμπελίστικη προπαγάνδα, είναι τόσο εύκολα να περάσει, ούτε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν καταντήσει αφερέγγυα και αναξιόπιστα, μπορούν να δημιουργήσουν την εικονική πραγματικότητα που θέλει η κυβέρνηση, αφού στην διαχείριση της πληροφορίας η συμβολή του διαδικτύου είναι καθοριστική.

Μετά το φιάσκο της αστυνομίας στο Κουκάκι και τον βασανισμό του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δυο παιδιών του, και με καπάκι τον σάλο που προκλήθηκε από την απίστευτη κτηνωδία που έδειξαν μπάτσοι του Α.Τ. Ομονοίας σε ανάπηρη γυναίκα, η κυβέρνηση βρίσκεται απίστευτα στριμωγμένη.

Προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα και ψεύτικα δημοσιεύματα να κρύψει τον πανικό της. Και αυτός απεικονίζεται ανάγλυφα στις ειδήσεις που διοχετεύει στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ας δούμε κάποιες τέτοιες ειδήσεις. Η πρώτη -που σύμφωνα με δικό μας τηλεφωνικό ρεπορτάζ δεν έχει καμιά βάση- έχει σχέση με την εκκένωση καταλήψεων.
Διαπιστώνοντας η κυβέρνηση ότι τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις ειδικά σε καταλήψεις που χαρακτηρίζονται εμβληματικές μπορεί να έχουν δυσάρεστα γι' αυτήν αποτελέσματα διοχετεύει την ψεύτικη πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα το "Πρώτο Θέμα": "Τέλος, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία, όπως η κατάληψη του ΒΟΞ, που αποτελεί άτυπο στρατηγείο του «Ρουβίκωνα», για την οποία έγκυρες πηγές λένε ότι συζητείται η νομιμοποίησή της μέσω της ενοικίασης του χώρου. Γι’ αυτή αλλά και για άλλες που ενδεχομένως προκύψουν, η Αστυνομία θα δώσει τον χρόνο έτσι ώστε να βρεθεί η λύση και να νομιμοποιηθούν χωρίς να χρειαστεί δυναμική επέμβαση από τις Αρχές".  

Την ίδια στιγμή στο κανναβάτσο το υπουργείο του Χρυσοχοϊδη μπροστά στις δεκάδες καταγγελίες που υπάρχουν για τα αποτελέσματα-φιάσκο που έχουν οι ΕΔΕ που γίνονται για αστυνομική βία, έστω και χωρίς να το ανακοινώνει επίσημα "ξηλώνει" το τμήμα "Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ".
Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται να νομοθετεί διάταξη με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στον Συνήγορο του Πολίτη να διενεργεί ανακρίσεις όταν υπάρχουν καταγγελίες ή αναφορές για σωματική βία ή απειλές από μπάτσους και να συντάσσει δικό του πόρισμα.
Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο, και αλλάζει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα, αλλά φυσικά θα περιμένουμε να δούμε αν θα υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία.

Σε μια προσπάθεια επίσης της κυβέρνησης να μας πείσει ότι θα εξαλειφθούν φαινόμενα όπως του ΜΑΤατζή ο οποίος είπε σε σπουδαστή: «Βλέπεις, ρε αρχίδι, δεν έχω ούτε σήμα ούτε αριθμό. Αν θέλω σε σκοτώνω τώρα και σε στέλνω γυμνό στη μάνα σου», το υπουργείο ΠροΠο, ανακοίνωσε ότι οι ΜΑΤατζήδες θα φέρουν διακριτικά στα κράνη τους, ενώ χωρίς ουσιαστική αξία είναι η αναγγελία ότι θα υπάρχουν και μικροκάμερες σε στολές συγκεκριμένων μονάδων για τη βιντεοσκόπηση των αστυνομικών επιχειρήσεων.
Και λέμε ότι αυτή η εξαγγελία είναι εντελώς ανούσια γιατί σχετικά πρόσφατα ο ίδιος ο εκπρόσωπος των μπάτσων μας είπε ότι drone κατέγραψε όλη  την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψη της οδού Ματρόζου 45, αλλά το συγκεκριμένο βίντεο -που θα έδειχνε και τον βασανισμό της οικογένειας Ινδαρέ- το έφαγε το σκοτάδι.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

30 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:47 π.μ.

Ακομα και επι συριζα το ειπαν ευθεια προειδοποίηση : σε οποιον αρεσει.
Τι περιμενουμε τωρα; να γινουν αρνακια. Και εγω λεω το εξης:ειναι ο αλλος παραβατης κακοποιος η οτι αλλο λεει ο π.κ. Να το στειλουν στον εισαγγελεα με το αληθινο κατηγορητηριο και οχι με ψεμματα δικα τους. Ολα τα αλλα δειχνουν ντοπαρισμενα οργανα που βγαζουν τα ψυχολογικα τους τραυματα της παιδικης τους ηλικιας. -

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger