Home » , » Tο διαδίκτυο έχει κάνει την ζωή δύσκολη στους εξουσιαστές.

Tο διαδίκτυο έχει κάνει την ζωή δύσκολη στους εξουσιαστές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 | 11:42 μ.μ.

Μας ήρθε και μια απρόσμενη ευχάριστη είδηση με προέλευση το υπουργείο στο οποίο προΐσταται  ο αυτοχαρακτηριζόμενος "τυχοδιώκτης", πολιτικάντης Μ. Χρυσοχοϊδης.

Μας την μεταφέρει ένας γραφιάς του Αλαφούζου, απ' αυτούς που παρομοιάζουμε με JUKEBOX. Ο Παύλος Παπαδόπουλος. Και εννοούμε ότι αυτός και αρκετοί άλλοι απ' το σινάφι του, είναι όπως τα παλιά ηλεκτρόφωνα. Οπως σ' αυτά έριχνες χρήματα και άκουγες όποιο τραγούδι επέλεγες, έτσι και ορισμένοι δημοσιογράφοι γράφουν όποιο κείμενο τους παραγγέλνουν αυτοί που τους πληρώνουν.

Τώρα, λοιπόν, αυτός ο έγκριτος λειτουργός της ενημέρωσης δεν μας μεταλαμπαδεύει τις βαθυστόχαστες διαπιστώσεις του, του τύπου ότι «Η Ελλάδα έγινε κομμουνιστική χώρα», όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν, ούτε μας κάνει κάποια συγκλονιστική αποκάλυψη όπως όταν μας γνωστοποιούσε για τα «μυστικά Εξάρχεια» όπου συμβαίνουν "μυστικές συζητήσεις για το παρελθόν της ένοπλης βίας".

Αυτή την φορά θεωρεί καθήκον να μας μεταφέρει το πόσο ανησυχεί ο Χρυσοχοϊδης και το επιτελείο του στο υπουργείο προστασίας του συστήματος γιατί ενώ μπορεί η κυβέρνηση να ελέγχει στην συντριπτική πλειοψηφία των έντυπων και ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, υπάρχει όμως και ένα "μέτωπο" που χάνει ολοσχερώς την μάχη. Και αυτό είναι το διαδίκτυο.

Και εκεί η κυβέρνηση έχει αναθέσει στους "χωροφύλακες του Ιντερνέτ" να "επιβάλλουν την τάξη" σε όσους "δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις" -και εμείς περιμένουμε κλητήριο θέσπισμα για να δικαστούμε για ανάρτηση της ιστοσελίδας μας- αλλά είναι γεγονός ότι το διαδίκτυο έχει κάνει την ζωή δύσκολη στους εξουσιαστές. 
Οταν τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν καταντήσει εντελώς ανυπόληπτα και αφερέγγυα, είναι εκατομμύρια οι πολίτες που ενημερώνονται από ιστότοπους οι οποίοι δεν είναι φερέφωνα του Μαξίμου.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μας γράφει ο Π. Παπαδόπουλος στην "Καθημερινή":

Τι λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την πολιτική βία

Ο «χώρος» που υποστηρίζει τις καταλήψεις εντός κι εκτός των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βρίσκεται για τέταρτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια σε αναβρασμό. Η τέταρτη θητεία μέσα σε μία 20ετία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνδέεται με προβλήματα. Η επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ και οι εκκενώσεις των καταλήψεων κτιρίων που είχαν απλωθεί τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο μέσα στα Εξάρχεια, αλλά και σε περιοχές όπως το Κουκάκι, αμφισβητούν το άγραφο συμβόλαιο της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας με τις αντικρατικές εκφράσεις της Αριστεράς.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι μέσα ενημέρωσης και social media παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις της αστυνομίας ως απειλή κατά της δημοκρατίας, συχνά με την παραγωγή παραπληροφόρησης για τα πραγματικά περιστατικά, όπως έγινε στο Κουκάκι, όπου η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ περί μη παρουσίας εισαγγελέα δεν επαληθεύτηκε.

Η διάχυση στα social media επιλεγμένων στιγμιοτύπων από τις συμπλοκές δημιουργεί εντυπώσεις περί «αστυνομικής βίας» ενώ το ίδιο το παράπτωμα, η παράνομη κατάληψη πανεπιστημιακών ή ιδιωτικών χώρων, σχεδόν αποσιωπάται σαν να πρόκειται για ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. 

Σαράντα πέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, μερίδα της Αριστεράς επιμένει να συντηρεί το αφήγημα ότι η αστυνομία είναι  «φασιστική», κάτι που έχει διαποτίσει τον δημόσιο διάλογο.


Μάλιστα! Η αστυνομική βία μπαίνει σε εισαγωγικά και τα απίστευτα επεισόδια μπατσάδικης κτηνωδίας με δράστες που είναι σε νομικό επίπεδο κακούργοι και σε ψυχιατρικό βαρειά διαταραγμένοι, γνωστοποιούνται για δημιουργία εντυπώσεων!!!.

Ας μην σχολιάσουμε καν τα όσα γράφει ο Χρυσοχοϊδης με την πένα του Π. Παπαδόπουλου. Μια ερώτηση μόνο. Είναι παραπληροφόρηση και στηρίζονται στο "αφήγημα ότι η αστυνομία είναι «φασιστική»",  οι παρακάτω πρόσφατες αναρτήσεις μας;

Μπάτσοι βασανίζουν και εξευτελίζουν μια γυναίκα ΑμΕΑ με κινητική και ψυχικά προβλήματα.- Το άντρο εγκληματικότητας που λέγεται Α.Τ Ομονοίας 

Η ΕΛ.ΑΣ. εξευτελίζει ξεγυμνώνοντας: «Ήθελαν να γδυθώ πάνω στην Πατησίων για να δουν αν έχω περίοδο»

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Δ. Ινδαρέ: «Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν αντιστάθηκε κανείς. Μας έχετε επιτεθεί, μας έχετε δείρει» (Βίντεο

Μπάτσοι ψυχικά άρρωστοι και επικίνδυνοι

Επώνυμη καταγγελία για άγριους βασανισμούς πολιτών στο Α.Τ Εξαρχείων

 Αδιανόητη μπατσαδικη βία με κυβερνητική κάλυψη

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για "αρρωστημένη" μπατσάδικη βία
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger