Home » , » Συνεδρίου νόθων εργατοκάπηλων το επιμύθιον

Συνεδρίου νόθων εργατοκάπηλων το επιμύθιον

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 | 6:44 μ.μ.

Γράφει ο .Νίκος από Βόλο

Εκατοντάδες διαδηλωτές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν χτες 25 Φεβρουαρίου, όλη μέρα, και φώναξαν μαχητικά, και μάλιστα πολύ ευρηματικά, συνθήματα ενάντια στο "κατά φαντασίαν" συνέδριο των νόθων,των επαγγελματιών εργατοπατέρων, των εργοδοτών και των μαϊμούδων εγκάθετων.

Το λογικό επακόλουθο θα έπρεπε να είναι η οριστική αποχώρηση από το συνέδριο όλων των αντιπροσώπων του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, με καταγγελία της εκλογικής διαδικασίας, αφού ψήφιζαν οι νόθοι κι οι πατενταρισμένοι εργοδότες.
Κι ακόμα,θα επιβαλλόταν η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ από τη δήθεν "ΓΣΕΕ".

Ωστόσο σήμερα, το πρωί της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου, ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ μας πληροφορεί ότι η παράταξη της ΔΑΣ όχι μόνο συμμετείχε στις εκλογές του "συνεδρίου" αυτού, αλλά έλαβε και 9 έδρες στη νέα "διοίκηση". 

Μάλιστα η εφημερίδα του ΚΚΕ παρατηρεί ότι τη ΔΑΣ την ψήφισαν και άλλοι αντιπρόσωποι πέραν αυτών της παράταξης! Μπορεί λοιπόν κάποιος να μας λύσει την απορία:
Αν τελικά παίρνει μέρος το επίσημο ΚΚΕ στις εκλογές της διοίκησης της ΓΣΕΕ,για τις οποίες και μόνο οι εργατοπατέρες,οι μαϊμούδες και η αστυνομία έστησαν όλη αυτή τη φιέστα του "συνεδρίου της ΓΣΕΕ", τότε προς τί η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στη νοθεία και στις μαϊμούδες;

Αν μια μεγάλη κι οργανωμένη ταξική πολιτική δύναμη θεωρεί ότι οι συσχετισμοί ενός συνεδρίου είναι αποτέλεσμα νοθείας, τότε το καταγγέλλει ανοιχτά και αποχωρεί, καλώντας την εργατική τάξη να ξαναστήσει από την αρχή την ταξική συνδικαλιστική της οργάνωση σε όλα τα επίπεδα,από τη βάση ως την κορυφή.
Και καλεί επίσης σε μετωπική πολιτική συνεργασία όλες τις τίμιες δυνάμεις άλλων τίμιων,ταξικών συγγενικών ρευμάτων και κατευθύνσεων, ώστε σιγά-σιγά,αλλά σταθερά, σε κάθε τόπο δουλειάς να στηθούν νέα, πραγματικά εργατικά συνδικάτα, με άμεση εργατική δημοκρατία και αλληλοσεβασμό, πέραν των θεμιτών ιδεολογικών διαφορών.

Και στην προοπτική αυτή να χτιστεί ξανά μια νέα πραγματική Εργατική Συνομοσπονδία, στη θέση αυτής που χρεοκόπησε οριστικά από την εργατοπατερία των αστικών κομμάτων.
Αυτή είναι η μόνη συνεπής επιλογή για όποιον θεωρεί ότι η τωρινή ΓΣΕΕ δεν παίρνει γιατρειά και ότι αποκλείεται να αφαιρεθεί με εσωτερικές διαδικασίες η διοίκηση από τους κρατικούς εγκάθετους της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και σία.

Επομένως, εδώ υπάρχει μια λογική αντίφαση και μια μεγάλη ασυνέπεια. Τελικά το επίσημο ΚΚΕ, η ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ, πρέπει να ξεκαθαρίσουν μπροστά σε όλο το εργατικό κίνημα τι ακριβώς βλέπουν ως προοπτική στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Δεν μπορεί κανείς να πατάει σε δύο βάρκες χωρίς τον κίνδυνο να ανατραπεί όλη του η γραμμή.

Όσον αφορά τον γράφοντα,η τωρινή ΓΣΕΕ έχει οριστικά ξοφλήσει και πρέπει παντί τρόπο να ξεπεραστεί ως κοινό οργανωτικό σχήμα συστέγασης με δήθεν συνδικαλιστές που απλώς είναι εγκάθετοι του κεφαλαίου.
Οι οργανωτικές μορφές δεν είναι φετίχ. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ επιτέλους, τι άκριβώς πιστεύουν; Και πού το πάνε;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

26 Φεβρουαρίου 2020 στις 7:27 μ.μ.

Τελικά για ποιο πράγμα κατηγοτηται το ΚΚΕ; Ότι με το Πάμε διασπα την ΓΣΕΕ η γιατί δεν την διασπα; Ξεκαθάριστε πρώτα την δική σας θεση

26 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:35 μ.μ.

Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ φίλε Νίκο ξέρει πού το πάει. Τότε να μην συμμετέχει και στο αστικό κοινοβούλιο. Εσείς οι απ'έξω δεν γνωρίζω που το πάτε.

26 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:13 μ.μ.

Αυτό θελει  ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και η κυβέρνηση,,μονο που το "κείμενο" το σερβίρει διαφορετικά.. Οχι λοιπόν δεν αποχωρούμε κυριε Νικο ..Αυτες ειναι λογικές Συριζα/Ανταρσια με μπόλικο απο αριστερισμό του τίποτα.... Χορτάσαμε απο τα παραμύθια σας..Όπως ο ΓΓ του μπλοκ,,,, μας ταΐζει επανάσταση απο το πληκτρολόγιο ενω η συμμέτοχη του στο κίνημα ,ειναι αριστερές δημόσιες σχέσεις  

26 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:13 μ.μ.

ΥΣΤΕΡΌΓΡΑΦΟ Να διευκρινιστεί σε όλους τους φίλους αναγνώστες ότι η άποψή μου για την οριστική χρεοκοπία αυτής της λεγόμενης 'ΓΣΕΕ' και για την άμεση ανάγκη πλήρους οργανωτικής ρήξης με την εργατοπατερία και τις μαϊμούδες είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και δεν δεσμεύει υποχρεωτικά ούτε αυτή τη φιλόξενη ιστοσελίδα ούτε καμιά άλλη συλλογικότητα του εκτός ΚΚΕ μαρξιστικού-λενινιστικού χώρου. Για τον γράφοντα το παραπάνω σημείωμα,η πλήρης οργανωτική ρήξη με το κρατικό-κεφαλαιοκρατικό αυτό μόρφωμα που καταχρηστικά λέγεται 'ΓΣΕΕ',τη σφηκοφωλιά αυτή των εργοδοτών εργατοπατέρων και τροφίμων των σχετικών κονδυλίων της ΕΕ για επαγγελματίες προδότες των εργατών, συνδέεται αναπόσπαστα με την εκ βάθρων ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος από τη βάση του αλλά και με τη συγκρότηση αναγκαίου Λαϊκού Μετώπου όλων των κομμουνιστών και όλων των πραγματικά αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων αυτού του τόπου. Και αυτό αποτελεί προσωπική μου άποψη και δεν πρέπει να χρεώνεται σε κανέναν άλλο εκτός από μένα. Η άποψη ότι στη συγκυρία αυτή μπορεί να ξεπεραστεί πλήρως η μαϊμού 'ΓΣΕΕ' των Παναγόπουλων-Καραγεωργόπουλων,στηρίζεται στο γεγονός ότι, πέρα από την κρατικοδιαιτη κλίκα των εργατοπατέρων, η πραγματική εργατική συμμετοχή στα ελεγχόμενα σωματεία της ισούται ήδη με ΜΗΔΕΝ,ενώ αν οι πραγματικά αριστερές δυνάμεις εύρισκαν έδαφος συνεννόησης, τότε όσα εργατικά σωματεία ελέγχονται σήμερα από ταξικές δυνάμεις διαφόρων αποχρώσεων θα μπορούσαν αμέσως να αποκοπούν από τη σαπίλα της 'ΓΣΕΕ' και να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας γενικής ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Φυσικά η πολλή δουλειά πρέπει να γίνει κάτω, στη βάση, στους τόπους δουλειάς όπου σήμερα απουσιάζει η συνδικαλιστική δράση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και προπάντων των νέων. Ένα νέο συνδικαλιστικό ξεκίνημα, όπου πρέπει να συνενωθούν οι προσπάθειες όλων των έντιμων αριστερών δυνάμεων,( κομμουνιστών,αριστερών ρεφορμιστών, τροτσκιστών και αναρχοσυνδικαλιστών ) είναι η μόνη που μπορεί να εμπνεύσει ξανά την ελπίδα και να αλλάξει ριζικά το κλίμα στις εργαζόμενες μάζες. Αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης.

27 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:57 π.μ.

Οπως παντα τεκμηριωμενος με σωστες απαντησεις ο Νικος απο βολο.

27 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:21 π.μ.

Κυριε Νικο αυτο τον ρολο μπορεί να τον παιξει και το ΠΑΜΕ ,,οχι βέβαια απο  τα πανω ,,οπως ειναι η δικη σου σκεψη,, αλλα σε ταξικη βαση απο τα κατω Επισης αυτο το σχημα θα κουτουλάει μεταξυ του,, χωρις να κατεβάζει μια πρόταση στην εργατικη ταξη Το μονο μερος που θα μπορει να υλοποιηθεί ειναι στην πολη της Πατρας σύντομα..Στο καρναβαλι

27 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:01 π.μ.

Φίλε dionmich1 επίτρεψέ μου να σε διορθώσω: Οι Συριζα/Ανταρσία συμμετέχουν όπου έχουν δυνάμεις και συχνά τα κάνουν πλακάκια με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ για να βγουν σε κανα προεδρείο Β'βάθμιας οργάνωσης (πχ ΕΛΜΕ). Όπου δεν έχουν δύναμη, καταγγέλουν το γραφειοκρατικό συνδικαλισμό ... μπλα-μπλα-μπλα...
Όσο για την ανάρτηση...the masturbation goes cloud που λέει κι ο σοφός λαός.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger