Home » , » Καζάνι που βράζει η Μόρια

Καζάνι που βράζει η Μόρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 | 11:52 μ.μ.

Ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα οι εικόνες μα τα όσα συνέβησαν σήμερα στην Μυτιλήνη με τους πρόσφυγες και μετανάστες να δέχονται καταιγισμό από δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης,  όταν οι "κολασμένοι" που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Μόρια  αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νέο νόμο Ασύλου που από 1η Γενάρη, "παγώνει" όλα τα παλιά αιτήματα άσυλου και στο εξείς θα εξετάζονται μόνο αυτά των νεοεισερχομένων.

Οπως μας ενημερώνει αναγνώστης μας -μας έστειλε και το οπτικό υλικό που παραθέτουμε- χιλιάδες θεάσεις από χρήστες του Ιντερνέτ, από όλο τον κόσμο, έχουν φωτογραφίες και βίντεο που αναρτούν ξένοι πολίτες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη.

Αν μεταφράζουμε σωστά, η λεζάντα που συνοδεύει το παρακάτω οπτικό, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Αφού επέζησαν από το θανατηφόρο ταξίδι για να διασχίσουν τα σύνορα του Αιγαίου, οι πρόσφυγες είναι παγιδευμένοι να περιμένουν έγγραφα ασύλου κάτω από τρομερές συνθήκες".

Αυτό που ίσως πρέπει να προσθέσουμε είναι ότι όπως μας ενημερώνουν σύντροφοι από την Μυτιλήνη είναι ότι πρέπει να έχουν μεταφερθεί δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες αστυνομικοί από άλλα μέρη της Ελλάδας στην Λέσβο, αφού τέτοια μιλιούνια μπάτσων δεν έχουν ξαναεμφανιστεί στο νησί.

Η εκτόνωση της κατάστασης είναι προσωρινή και η Μόρια είναι ένα καζάνι που βράζει. Αν συμβεί η έκρηξη θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση φαίνεται να μην το κατανοεί αν πάρει υπ' όψιν του ότι  ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρης και ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ.,  Χαράλαμπος Αθανασίου περιορίστηκαν απλώς σε κάποια ευχολόγια μετά τα σημερινά δραματικά γεγονότα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger