Home » , » Παραθρησκευτικών οργανώσεων το ανάγνωσμα

Παραθρησκευτικών οργανώσεων το ανάγνωσμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 | 11:38 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από το Βόλο

Σε σχέση με την επιχείρηση "κατήχησης" μαθητών, από παραθρησκευτική οργάνωση, που επιχειρήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Η λεγόμενη "Χριστιανική Αγωγή" αποτελεί, αν δεν απατώμαι, βραχίονα της (ακροδεξιάς-αντικομμουνιστικής-χουντικής) παρεκκλησιαστικής οργάνωσης με τον τίτλο "Ο Σωτήρ".
Πρόκειται για ένα ακόμη σκοταδιστικό καρκίνωμα που αποκόπηκε προ πολλών δεκαετιών από τη μεγαλύτερη ως τότε σκοταδιστική παρεκκλησιαστική οργάνωση του εμφυλιοπολεμικού και μετεμφυλιακού καθεστώτος, τη "Ζωή".

Πέρα από το υπόγειο φραξιονιστικό συμφεροντολογικό παιχνίδι των συσχετισμών δύναμης κι εξουσίας που διαδραματίζει μες στις τάξεις του παπαδαριού και της δεσποτοκρατίας, η οργάνωση "Σωτήρ-χριστιανική αγωγή" ασκεί συστηματική προπαγάνδα σε μεγάλο τμήμα νεολαίων προερχόμενων από συντηρητικές και θρησκόληπτες φαμίλιες της επαρχίας,. Κι αυτό γίνεται μέσα από "σχολεία" και "κύκλους" κατήχησης στο θρησκευτικό σκοταδισμό, έντυπα, κατασκηνώσεις και οικοτροφεία.

Προφανώς διαθέτει μπόλικο παρά, για ένα τέτοιο άπλωμα. Πρόκειται μάλιστα για οργάνωση που -όπως θυμόμαστε όσοι υπήρξαμε μαθητές στη δεκαετία του 1970- είχε επίσημη και συστηματική πρόσβαση στα δημόσια σχολεία, διακινώντας το μαύρο αντικομμουνιστικό περιοδικό "Προς την Νίκην" και άλλα εμφυλιοπολεμικά προπαγανδιστικά βιβλιαράκια με θέμα τους αιμοδιψείς..."συμμορίτας" που από τον καιρό της ...Κατοχής απειλούσαν καθημερινά την "εθνικόφρονα Ελλάδα", την οικογένεια και τα όμοια, (ξέχναγαν μόνο να πουν: "και τη βλακεία", ής ουκ έσται ούτε πάτος ούτε τέλος!).

Η ανάμιξη των τύπων αυτών στην πλύση εγκεφάλου μέσω προπαγανδιστών τους, στελεχών του δημοσίου σχολείου ή παρατρεχάμενων που μπαινοβγαίνουν σ'αυτό,συνεχίστηκε ακάθεκτη και μετά το 1974.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια δασκάλα γεροντοκόρη ,θεούσα με κότσο το μαλλί, αρχηγίνα της οργάνωσης σε σχολείο της γειτονιάς μου εδώ στο Βόλο, να διανέμει με συνδρομές το περιοδικό μέσα στην τάξη της, το 1977!
Μάλλον ούτε επί ΠΑΣΟΚ ούτε ποτέ θα σταμάτησε αυτή η ιστορία.

Και φτάνουμε στα τέλη του 2019, που τυχαία πληροφορήθηκα από γνωστή μου κυρία που ζει στο Παλιό Φάληρο, ότι και σήμερα στην τάξη του δεκάχρονου γιου της οι θεούσες της οργάνωσης έχουν γραμμένους μαθητές- συνδρομητές στο ίδιο περιοδικό, μεταξύ των οποίων και το δικό της παιδί, άσχετα αν αυτό δεν ανοίγει να διαβάσει το φυλλαδιο!!! (Είναι πολύ έξυπνο παιδί και μάλλον χωρίς να ξέρει υποψιάζεται πολλά!)

Αν σκεφτεί κανείς τι τραβούσαμε ακόμα και στα χρόνια μετά το 1981, για να διακινήσουμε τον κομμουνιστικό Τύπο στα παιδιά της εργατικής τάξης έξω από τις αυλόπορτες, των Λυκείων,θα καταλάβει τη διαφορά σε σχέση με το κύκλωμα της ΓΕΧΑ που δρούσε και δρα ως κράτος εν κράτει από την πρώτη δημοτικού... 

Δεν θα μου φαινόταν, λοιπόν, διόλου απίθανο, παράγοντες από το δεξιό υπουργείο Παιδείας (Τύφλας και Αμάθειας!) να διακινούν ακόμα και σήμερα σχετικές προσκλήσεις των σκοταδιστών θρησκοκάπηλων, σε "επιλεγμένους" εκπαιδευτικούς. (Θα ήταν προκλητικότατο και θα συναντούσε αντιδράσεις, αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο με την καθοδήγηση της ηγεσίας του υπουργείου)

Δεξιά, θεούσες,παπαδαριό και φασισταριό είναι ανέκαθεν συγκάτοικοι στην ίδια ακριβώς
πολυκατοικία!

Το λαϊκό κίνημα πρέπει να τους κηρύξει καθημερινά ιδεολογικό πόλεμο σε όλα τα μέτωπα και να παρέμβει δραστικά στα σχολεία και στα άλλα στέκια της νέας γενιάς.
Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορεί ακόμα ανεμπόδιστος ο σκοταδισμός και να διαστρεβλώνει τις συνειδήσεις.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:04 π.μ.

Πραγματικα σ. Νικο τα θυμομαστε ολα αυτα εμεις που εχουμε μεγαλωσει. Ετσι ακριβως γινοντουσαν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger