Home » , » Να κάνω και εγώ μια αγωγή στον Μπογδάνο κ. Πρόεδρε;

Να κάνω και εγώ μια αγωγή στον Μπογδάνο κ. Πρόεδρε;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 | 8:51 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Διάβασα πως ο Μπογδάνος θέλει αποζημίωση, γιατί - λέει - τον πρόσβαλαν.
Ζητά 28.000 ευρώ. Αν είναι να γίνει άνθρωπος, να δώσουμε κάτι παραπάνω. Αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσει τσίπα, οπότε δεν αξίζει.

Κι εγώ αναρωτιέμαι πόσα να του ζητήσω, γιατί τόσα χρόνια, με συκοφαντίες και ψέματα στήριξε τη λεηλασία μας. Να σας πω την αλήθεια, θα ήθελα να βγει κάποιος να τιμωρήσει όπως αξίζει τους Μπογδάνους και τα κάθε λογής αρπακτικά, που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν πλιάτσικο και ταυτόχρονα μας έβριζαν καθημερινά.
Γι αυτά που έκαναν τα παλιοτόμαρα και που υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις τίποτα κύριε εισαγγελέα, κύριοι δικαστές;

Ας δούμε λοιπόν πόσο μας έβλαψε ο Μπογδάνος κι η παρέα του.

Πριν απ' όλα όμως θεωρώ λάθος που οι ρεφορμιστές άφησαν ένα ψεύτη ατιμώρητο για όσα είπε όσον αφορά τον Τσίπρα. Ότι δήθεν φίλοι του χτύπησαν τον Παπαδήμιο! ( Τότε "αποκάλυψε" ότι «η επίθεση εναντίον του Παπαδήμου έγινε από πρώην συντρόφους του πρωθυπουργού» (!).
Μάλιστα τότε ήταν τέτοιο το μέγεθος της μπαρούφας που ξεστόμισε ο Μπογδάνος, που δεν μπορούσαν να το «αντέξουν» ούτε αυτοί που διευθύνουν τον τηλεοπτικό βόθρο του Αλαφούζου γι’ αυτό και έβγαλαν ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη «για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου», και τον απέλυσαν).

Κανονικά από τότε έπρεπε να είχε πάρει πτυχίο συκοφάντη επικυρωμένο από δικαστήριο, αλλά ίσως λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης...

Και βέβαια τα όσα προσβλητικά είπε κατά καιρούς για όλους τους αντίθετους στο ξεπούλημα της χώρας από τη ΝΔ. Δεν έκανε απλά ότι του έλεγε ο Αφραγκούζος, (παραιτήσου επιτέλους, ρήμαξες τον ΠΑΟ) πρόσθετε και δικές του βρομιές στο βόθρο των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Μην τα γράφω και πρέπει να καθαρίσω μετά τον υπολογιστή. Τα θυμόμαστε.

Αλλά χάρη στους Μπογδάνους έχασα τη δουλειά μου. Η επιχείρηση που δούλευα ήταν από τις πρώτες που έκλεισε χάρη στο Μνημόνιο, που στήριξε με πάθος ο Μπογδάνος και οι όμοιοί του. Έπαιρνα κάπου 7 κατοστάρικα καθαρά το μήνα. 14 μισθούς το χρόνο. Καθώς κλείνω 11 χρόνια χωρίς (σταθερή) δουλειά, υπολογίζω πως έχασα 700Χ14Χ11= 107.800 ευρώ δηλαδή 3,85 τιμές Μπογδάνου!

Βέβαια μερικούς μήνες από δω κι από 'κει δούλεψα μετά, αλλά η χασούρα είναι αναμφισβήτητη. Κανονικά πρέπει να αποζημιωθώ, δεν πρέπει, κύριε Πρόεδρε; Οπότε να προσβάλω το Μπογδάνο τρεις φορές, για να μου δώσει τα ρέστα; Θα κάναμε μαζικές αγωγές, αν υπήρχε πραγματική δικαιοσύνη, όχι ταξική.

Κι αυτά χωρίς να υπολογίσω τα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή την αύξηση των λογαριασμών όπως το ρεύμα!
Πόσα πρέπει να ζητήσω εγώ, κύριε δικαστή; Κι η ψυχική οδύνη; Να ρωτήσω ένα λογιστή; Να τον φέρω μάρτυρα μαζί με τα χαρτιά από τον ΟΑΕΔ;

Σας καλώ να υπολογίσετε συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, πόσο έβλαψαν τον καθένα μας οι Μπογδάνοι. Και να τα διεκδικήσετε. Από Μπογδάνο, Γεωργιάδη, Μητσοτάκη...

Ξέρετε πόσα έχασαν οι συνταξιούχοι; Όλα αυτά τα χρόνια; Πόσα οι εργαζόμενοι; Ο μέσος ετήσιος καθαρός μισθός το 2009 ήταν 22.230 ευρώ. Το 2014 ήταν 17.647 ευρώ. Δεν βάζω το ΣΥΡΙΖΑ μέσα αν και έχουν την ίδια πολιτική. Σε 5 χρόνια κάθε χρόνο μέσο όρο χάνονταν πάνω από 3.500 ευρώ 3.510 και κάτι λεπτά. 3.510Χ5=17.550! '
Στην ουσία κάθε πέντε χρόνια δίνουμε όλες τις ετήσιες αποδοχές. Και μιλάμε για το μέσο μισθό. Που υπολογίζει τους μισθούς βουλευτών, δικαστικών, μπάτσων, παπάδων... όσων δεν επλήγησαν από την Κρίση.

Να δούμε τώρα τις συντάξεις. Αξιοπρεπή σύνταξη υπόσχονταν η ΝΔ το 2007. Το 2010, πριν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου ψηφίστηκε η περικοπή των δώρων, 13ης και της 14ης κύριας σύνταξης. Οι συνταξιούχοι έχασαν ακόμα και τα 3/4 (!) των ετησίων αποδοχών με τους περισσότερους να χάνουν πάνω από τη μισή τους σύνταξη! Αναπηρικές, επικουρικές, χηρείας... έγιναν αντίδωρα! Να τα διεκδικήσουμε από το Μπογδάνο ως αποζημίωση;

Να θυμίσω πως το ΣτΕ τις έκρινε νόμιμες όλες αυτές τις κλοπές! Νόμιμο αλλά ανήθικο κλπ, κλπ.

Μπογδάνο, δεν μπορώ να σε προσβάλω, κανένας μας δεν μπορεί, είναι αδύνατον! Να σε πουν πχ “ρουφιάνο”; Είσαι! Πως μπορούμε να σε προσβάλουμε, όταν λέμε αλήθεια; 

Και αυτό που με τρελαίνει είναι ότι ζητάει αποζημίωση για "προσβολή προσωπικότητας και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων". Ποιος; ο "εθνικός ρουφιάνος" που βγήκε και έδωσε όλα τα στοιχεία του διαδηλωτή του ΠΑΜΕ, ο οποίος είχε αντισταθεί στην επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές!!!

Να σε πούμε “συκοφάντη, ψεύτη κατ' εξακολούθηση”; Μα αυτό κάνεις! Λες συνέχεια ψέματα. Ό,τι και να πουν, λίγα λένε!

Και δεν θα ασχολούμασταν καθόλου παρά το γεγονός πως είσαι αδίστακτος, αν δεν κυβερνούσες. Αν κάποιοι βλάκες με περικεφαλαία, δεν σου έδιναν εξουσία.

Δώστε μας αυτά που μας χρωστάτε, κι εμείς θα πάψουμε να ασχολούμαστε. Αλλά όταν βλάπτεις τους άλλους, μην ενοχλείσαι κατόπιν για όσα θα ακούσεις.

Και ξέρουμε ποιοι σε έβαλαν να τα κάνεις αυτά. Θα χτυπάμε περισσότερο τώρα το  όργανο των πλουτοκρατών Μητσοτάκη, που νομίζει πως θα μας τρομάξει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

13 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:51 π.μ.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια είναι αυτά που έχασαν οι εργαζόμενοι από τα μνημόνια που ψήφισε ή στήριξε με νύχια και με δόντια η φάρα η μαύρη όλων αυτών των λαογδάρτηδων σαν το Μπογδάνο. Αντί όμως νάχουν ήδη καταλήξει στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, αυτοί οι κατάμαυροι βρικόλακες βρίσκονται ξανά στην κυβέρνηση για να συνεχίσουν το γδαρτικό τους "έργο", δυστυχώς με την ψήφο και την πολιτική αδιαφορία των ...θυμάτων τους! Με 25% των εγγεγραμμένων και αποχή σχεδόν 60% ο Μπογδάνος κι ο Μητσοτάκης βρέθηκαν αυτοδύναμοι στο γκουβέρνο με κοντά 40% των ψηφισάντων! Απαράγραπτη ευθύνη γιαυτή την εξέλιξη όμως,η φέρνουν επίσης: η χυδαία προδοσία του λαού από τον Τσίπρα, αλλά και η σεχταριστική πολιτική του Παπαρηγισμού-Κουτσουμπισμού, που κλώτσησε μοναδικής αξίας ευκαιρίες το 2010-12,να συγκροτήσει το ίδιο το ΚΚΕ γύρω από αυτό ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό αριστερό μέτωπο πάλης και έτσι να μην επιτρέψει στους τσιπρικούς απατεώνες να πάρουν την πρωτοβουλία και το πάνω χέρι στην Αριστερά, με τα γνωστά επακόλουθα. Το ΚΚΕ ξεκινούσε με πολύ καλύτερες αντικειμενικές προϋποθέσεις το 2010 σε σχέση με το συριζέικο πολιτικάντικο μικρομάγαζο. Είχε οργανώσεις και συνδικαλιστική δύναμη παντού, ενώ και κοινοβουλευτικά είχε υπερδιπλάσια δύναμη από τον οπορτουνιστικό συρφετό της Κουμουνδούρου.Αν αντί του Παπαρηγισμού-Κουτσουμπισμού πρυτάνευε η ορθή πολιτική συμμαχιών του Μαρξισμού-Λενινισμού,τα όποια άλλα γνήσια δημοκρατικά και αντιιμπεριαλιστικά μικροαστικά ρεύματα θα συσπειρώνονταν πολύ αποτελεσματικότερα γύρω από το ΚΚΕ,και θα έδιναν άλλη τροπή στις κρίσιμες εξελίξεις του 2012, όταν το δικομματικό αστικό σκουπιδαριό ήταν υπό διάλυση. Θα μπορούσε το κίνημα να αποτρέψει πάμπολλες αντιλαϊκές εξελίξεις με οργανωμένη μάχη στους δρόμους και σε όλα τα μέτωπα και να στρέψει πιθανώς τις εξελίξεις σε τελείως διαφορετικό δρόμο, μετατρέποντας την πολιτική κρίση σε προεπαναστατική ή και επαναστατική κατάσταση. Η ηγεσία του ΚΚΕ όμως δεν είχε τέτοιες φιλοδοξίες, ενώ συγκάλυπτε το σεχταρισμό και την ανόητη στενοκεφαλιά της με κούφιους βερμπαλισμούς περί επαναστατικής στρατηγικής, που κατ'ουσίαν περιορίστηκε σε συστηματική παραποίηση της ιστορίας της Διεθνούς και των λαϊκών αντιφασιστικών μετώπων. Έτσι ανέβηκε αφενός ο τσιπρισμός κι αφετέρου ο εθνικισμός κι ο φασισμός. Αληθινή τραγωδία των καιρών μας σε συνθήκες που μπορούσαν να γίνουν ευνοϊκότερες παρά ποτέ. Γι'αυτό τώρα τρώμε τους Μπογδάνους και τους Πορτοσάλτε στη μάπα. Με αν και ίσως δεν ξαναγράφεται η ιστορία. Καλή μας χώνεψη λοιπόν, μέχρι να βάλουμε μυαλό και να βρούμε το δρόμο της ενότητας και της αποτελεσματικής πάλης, φίλε μου Μήτσο.

14 Φεβρουαρίου 2020 στις 1:02 π.μ.

Αριστερό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, με ποιους;; Βρε θα μας τρελάνεις; Η σημερινή πλειοψηφία του λαού, τα θέλει όλα έτοιμα, χωρίς να παλέψει για τίποτε αυτός. Το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια έκανε καλή δουλειά. Εφησυχασμος και αραλίκι,(άσε καημένε δεν γίνετε τίποτα).Νομίζεις Νίκο, ότι η αντιΚΚΕ γραμμή οδηγεί σε αυτό που επιθυμείς, μάλλον πέφτεις έξω.

14 Φεβρουαρίου 2020 στις 1:27 π.μ.

Νίκο από το Βόλο: Το 2010-2012 το ΚΚΕ (και όχι μόνο η ηγεσία του, όπως προβοκατόρικα επιμένεις να αναφέρεις) πάλευε για τη συγκρότηση μετώπου πάλης, στη βάση των εκτιμήσεων του για το είδος της καπιταλιστικής κρίσης και των δυνατοτήτων του κινήματος να αντιπαλέψει τις συνέπειές της, δίνοντας επαναστατική προοπτική στην πάλη αυτή. Και θα θυμάσαι ότι όλοι οι υπερεπαναστάτες επέλεξαν να συμμετέχουν στο καρναβάλι των "αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών" της πλατείας Συντάγματος, παρέα με τον Κατρούγκαλο, τον Καζάκη, τον Βαρουφάκη κλπ. λοιδορώντας μάλιστα το ΚΚΕ για την επιλογή του να επιμείνει στις θέσεις του. Η ιστορία έδειξε ποιός δικαιώθηκε... Δυστυχώς, η ίδια στάση τηρείται ακόμη. Με πρόφαση το "σεχταρισμό της ηγεσίας του ΚΚΕ" , μεγάλο τμήμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς απέχει από σημαντικές δράσεις, όπως οι εξελίξεις στη ΓΣΕΕ, η στήριξη στα σωματεία της ΛΑΡΚΟ κλπ. Πώς το αντιλαμβάνεσαι λοιπόν το πλατύ αντιιμπεριαλιστικό αριστερό μέτωπο πάλης;
Όσο για το λογικό άλμα "η σεχταριστική στάση του ΚΚΕ έφερε τον Μπογδάνο στην εξουσία" μόνο σαν αστειάκι μπορεί να διαβαστεί.

14 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:06 π.μ.

Το 2010-2012 υπήρχε άνεση δυνατότητα όλες οι αριστερές αντιεοκικες δυνάμεις να ξεσηκώσουν λαϊκή θύελλα ενάντια στην εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές τοκογλύφους. Τότε όμως η Παπαρήγα ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει εξάρτηση και υποτέλεια και ότι αν φύγουμε από το ευρώ θα πεινάσουμε. Φυσικά έχετε δίκιο να μου λέτε ότι δεν ήταν μόνο η ηγεσία στη γραμμή αυτή.Πραγματι φταίνε όλοι όσοι συμφώνησαν μαζί της. Εγώ διαφώνησα ανοιχτά και ριζικά.

14 Φεβρουαρίου 2020 στις 3:11 μ.μ.

Η Παπαρήγα δεν είπε οτι θα πεινάσουμε φευγοντας απο το ευρώ. Μάλλον δεν καταλαβες κ. Νίκο η δεν ηθελες να καταλάβεις.

14 Φεβρουαρίου 2020 στις 7:55 μ.μ.

Ναι ναι ειδαμε και το ομογαλακτο της Κυπρου. Κανονικα αχ Ευρωπη. Τοτε γιατι εχεται 2 στην ευρωπαικη ενωση;

14 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:02 μ.μ.

Και τοσοι αλλοι κ. Νικο διαφωνησαν ανοιχτα και βρηκαμε την ηρεμια μας με αυτα που λενε οτι εχουν το αλαθητο. Βαφτιζουν με μεγαλη ευκολια προβοκατορες αμα καποιος τους τα λεει.

14 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:22 μ.μ.

Το τι κατάλαβε και τι δεν κατάλαβε κανείς από την πολιτική της κυρίας αυτής που προαναφέραμε, φίλε "Σταχάνοφ", είναι βεβαίως ως ένα βαθμό υποκειμενικό ζήτημα. Βλέπεις διαφέρουν τα μυαλά και τα κριτήρια. Εμένα και πολλούς άλλους συντρόφους, σαφώς βέβαια κάπως λιγότερους από σας σε αριθμό,αυτά που είδαμε, ακούσαμε και καταλάβαμε από τα θέσφατα αυτής της κυρίας και των ακολούθων της, μας έπεισαν να της τα πούμε ένα χεράκι και να της αφήσουμε γεια και χαρά μια για πάντα, κρίνοντας το καθεστώς που αυτή έφτιαξε μέσα στο ΚΚΕ εντελώς ακατάλληλο και αναποτελεσματικό για την υπόθεση που χρόνια ολόκληρα υπηρετούμε! Το πρόβλημα για σας που μείνατε επί τα αυτά δεν είναι τι καταλάβαμε εμείς, αλλά τι κατάλαβε η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός και πώς έκτοτε αντάμειψε και ανταμείβει αυτή τη γραμμή και το φορέα της. Και δεν σου μιλώ καν για το εκλογικό ποσοστό. Σου μιλώ για το γεγονός ότι στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, όπου από χρόνια έχει πιάσει χωριστό στασίδι ο κομματικός μηχανισμός της προαναφερθείσας κυρίας παριστάνοντας τα "ταξικά" συνδικάτα, απόμειναν πια ολομόναχοι, έρημοι και σκοτεινοί
μια χούφτα ...επαγγελματικά κομματικά στελέχη και καμιά εικοσαριά συνταξιούχοι να φαντσιωνονται ότι αποτελούν κάποιο ... Πανεργατικό μέτωπο. Μέχρι και τα πανώ τα κουβαλάνε από τα κομματικά γραφεία,δυο τετράγωνα παρέκει,όπου και τα επιστρέφουν, όταν τελειώσει η υποχρέωση. Άλλοι τόσοι αθροίζονται στην άλλη πλατεία, την Πλατεία Ελευθερίας, αλλά πρόκειται βεβαίως για τους... γνωστούς
"ξεπουλημένους" συριζοπασόκους. Όσο για τη μάζα της εργατικής τάξης, αυτή έχει πάρει δρόμο μακριά,πολύ μακριά κι από τις δύο αυτές πλατείες κι έχει κλειστεί στο καβούκι της, τρώγοντας διαρκώς κλωτσιές και φάπες από τους εκμεταλλευτές της. Επομένως, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας: ο Παπαρηγισμός- Κουτσουμπισμός βρήκε την ...πιο κατάλληλη γραμμή συμμαχιών που απαιτεί η ... συγκυρία! Συμμάχησε με τα μέλη του μηχανισμού του! Και έσωσε την ...ψυχή του κρατώντας τη μακριά κι αλάργα από συγχρωτισμούς με τυχόν μολυσμένες απόψεις! Αν η εργατική τάξη δεν συμφωνεί, τότε φταίει βέβαια το κακό της το κεφάλι και οι ... πρώην σύντροφοι, οι προβοκάτορες που διαφώνησαν. Το ποιόν στην πραγματικότητα εξυπηρετεί η γραμμή Παπαρήγα και συντροφίας, σκέψου το μόνος σου. Πάντως ούτε του Κούλη, ούτε του Τσίπρα ούτε των αφεντικών έχει χαλάσει η μόστρα,η διάθεσή και η όρεξη, καλέ μου φίλε Σταχάνοφ. Ούτε κατ'ελάχιστον!

15 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:04 π.μ.

Σωστη απαντηση και πολιτικη αντιπαραθεση απο τον κ. Νικο χωρις επιθετικους χαρακτηρισμους με τεκμηριωμένα στοιχεια και με ηθος.

15 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:44 π.μ.

Για ολα φταίει η Παπαρηγα() ,,πολυ ευκολο αφήγημα,,,μονο που μάλλον δεν κινούνται ετσι τα πράγματα .. Και τι κανατε εσεις που ολα τα καταλαβαίνεται.? Φύγατε ,,στο καλο και να μας γράφεται δεν θα μας λείψετε καθόλου,,,παντα κάποιοι εφεύγανΜονο που η υποχώρηση της εργατικής ταξης δεν ειναι ενα ελληνικό φαινόμενο.....   Γιαυτο κρατηθείτε λιγο και μην βάζετε στον εαυτο σας στο απυρόβλητο ,,υπήρξαν ορδές πριν απο εσας που μας/σαςέλεγαν  ταιδια ..  Ευτυχώς δεν εισακούστηκαν.... Μην βιάζεστε για αλλο ενα επαναστατικό μνημόσυνο 

15 Φεβρουαρίου 2020 στις 2:12 μ.μ.

Κε Νίκο από το Βόλο.
1. Η δράση του ΚΚΕ διαμορφώνεται συλλογικά, οπότε τα "Παπαρηγισμός-Κουτσουμπισμός" παραμένουν εκ του πονηρού.
2. Το αν "διαφώνησες ανοιχτά και ριζικά" ή αν "της τα'πατε ένα χεράκι", δεν σημαίνει ότι δικαιώθηκες κιόλας. Γιατί αν συνέβαινε αυτό, προφανώς η μάζα της εργατικής τάξης θα σας είχε ακολουθήσει και δεν θα είχε κλειστεί στο καβούκι της. Μάλλον το πρόβλημα είναι πιο πολύπλοκο και λιγότερο υποκειμενικό σε σχέση με το πώς εσύ σκέφτεσαι τα πράγματα. Περιγράφεις τις προσωπικές σου εμπειρίες από συγκεντρώσεις στο Βόλο αλλά αγνοείς δεκάδες αγώνες που αναπτύσσονται σε χώρους δουλειάς, σαν αποτέλεσμα της δράσης αυτού του "μηχανισμού", που με τόση βδελυγμία περιγράφεις. Είναι δε άκρως προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί για τα χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ.
3.Το ΚΚΕ, από το 2010, έλεγε ξεκάθαρα ότι ο αγώνας με στόχο απλώς την έξοδο από το ευρώ ή την Ε.Ε., χωρίς να μπαίνει ταυτόχρονα το ζήτημα των μέσων παραγωγής (έστω των στρατηγικής σημασίας σε πρώτη φάση) είναι αδιέξοδος. Άρα η πρόταση για δημιουργία μετώπου υπήρχε. Ο στενός αντιεοκικός χαρακτήρας, χωρίς άλλη προοπτική, είναι που έστειλε χιλιάδες αγανακτισμένους (πάντως όχι κρίσιμη μάζα σε προεπαναστατική κατάσταση) κατευθείαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι εξυπνάδες ότι "η έξοδος από το ευρώ θα φέρει πείνα" ήταν η λαϊκίστικη κριτική των θαμώνων των πλατειών. Απορώ πώς εσύ (προφανώς ήσουν μέλος του κόμματος τότε) χρησιμοποιείς τέτοια επιχειρήματα.
Ευχαριστώ.

15 Φεβρουαρίου 2020 στις 4:31 μ.μ.

Στο ζήτημα της ΕΕ επιμένω ότι η Παπαρήγα έδωσε αμέριστη βοήθεια στο σύστημα με την ταχτική που προώθησε. Ήταν ό,τι χρειαζόταν τότε το καθεστώς της ολιγαρχίας, για να μαντρώσει τον κόσμο στο κλουβί της εξάρτησης από την ιμπεριαλιστική σφηκοφωλιά του Βερολίνου. Σε κάθε επανάσταση το προτσές πρέπει από κάπου να ξεκινήσει με το πρώτο βήμα, το πρώτο του στάδιο, φίλε Μαστρο-Λάρι. Και το πρώτο αυτό στάδιο για χώρες σαν την Ελλάδα,ήταν και παραμένει το λαϊκό-δημοκρατικό,το αντιιμπεριαλιστικό και εθνικο-ανεναρτησιακό, με γρήγορο σχετικά πέρασμά σε ολοκληρωμένη σοσιαλιστική επανάσταση. Η συγκυρία 2010-2015 ήταν ό,τι έπρεπε για τέτοιο ακριβώς αγώνα: λαϊκό, πραγματικά μαζικό και επαναστατικό,ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και προτεκτορατοποίηση του τόπου.Η αρχηγίνα σας όμως,κήρυξε ανύπαρκτη την εξάρτηση, ανύπαρκτα τα στάδια συγκέντρωσης δυνάμεων και όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς πριν το τελικό μεγάλο άλμα, θεωρώντας ότι όποιος συγκεντρώνει δυνάμεις, βάζοντας ενδιάμεσους μεν αλλά κρίσιμους και ουσιαστικά αντικαθεστωτικούς στόχους, δουλεύει υπό ξένη σημαία και τα παρόμοια. Με τη λογική αυτή δεν αναθεμάτισε μόνο την εποχή του Φλωράκη, όπως συνήθως λέγεται. Αναθεμάτισε το ίδιο το επαναστατικό ΚΚΕ του Ζαχαριάδη και την Τρίτη Διεθνή του Στάλιν και του Δημητρώφ. Η κυρία αυτή ήταν επίσης η πρώτη που θεωρητικοποίησε την πλήρη αποφυγή οποιασδήποτε πολιτικής-τακτικής συνεργασίας ή πολιτικού συνασπισμού ή και απλού πολιτικού ελιγμού του κομμουνιστικού κόμματος! Επειδή λοιπόν η κυρία αυτή και ο διάδοχός της υπερέβησαν,παραποίησαν και διέγραψαν όλη τη σχετική πείρα του Μαρξισμού-Λενινισμού, θεωρώ ότι ο όρος Παπαρηγισμός-Κουτσουμπισμός ταιριάζει απολύτως στη γελοιογραφία αυτή "μαρξιστικής" θεωρίας,τακτικής και στρατηγικής που πλασάρησαν στο ΚΚΕ κυρίως τα παραπάνω 2 πρόσωπα,αλλά όχι μόνο αυτά. Σκέψου το λίγο,αγαπητέ μαστρο - Λάρι, με καθαρό μυαλό, με σκέψη διαλεκτική, απαλλαγμένη από τα σχολαστικά καλούπια αυτών των 2 γραφειοκρατών σφραγιδοφυλάκων του Περισσού, και θα καταλάβεις τι ζημιά σάς κάνουν αυτοί οι αρχηγοί κι αυτές οι αντιλήψεις. Όσο για τον παραπάνω στη σειρά φίλο μας με το περίεργο ψευδώνυμο, θα συμφωνήσω μαζί του στο γεγονός ότι ούτε εμένα μου έλειψαν αυτοί οι αρχηγοί και οι οπαδοί τους. Ίσα ίσα που απαλλασσόμενος κανείς από την Παπαρηγική-(κουτσουμπικη-μπέλλεια-μαϊλική και... γοντίκεια) γελοιογραφία του επιστημονικού σοσιαλισμού, καθαρίζει ο νους από τη σχολαστική μιζέρια και βλέπει κατάματα την πραγματικότητα Κι όπως λέει ο ζωντανός Μαρξισμός με το στόμα του ίδιου του Λένιν: συγκεκριμένη κατάσταση,συγκεκριμένη ανάλυση. Νέτα-σκέτα. Και δεν πρόκειται εφεξής να καταχραστώ άλλο τη φιλοξενία του σ. Γιώργη, για να απαντήσω στα ίδια και στα ίδια.Δεν έχει πλέον νόημα.Οι απόψεις εκτέθηκαν ένθεν κακείθεν και προσωπικά θέματα δεν έχω με κανέναν σας. Ας κρίνει λοιπόν ο κάθε αναγνώστης.

15 Φεβρουαρίου 2020 στις 6:00 μ.μ.

Η πλειοψηφία των ενεργών αριστερών ανθρώπων, γνωρίζει τον ρόλο του γενιτσαρισμού. Έβλεπα τους υπεραπαναστατες αριστερούς οικοδόμους στις απεργίες στο συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας. Ευτυχώς ησαν ανύπαρκτοι και αμέτοχοι... Συγγνώμη φίλε κ. Νίκο

15 Φεβρουαρίου 2020 στις 7:22 μ.μ.

Να είμαι κι εγώ σύντομος λοιπόν για να μην καταχραστώ κι άλλο χώρο:Στο πλούσιο σε επίθετα και προσδιορισμούς κείμενό σου Νίκο, δεν απαντάς γιατί η πρόταση του ΚΚΕ δεν ήταν βάση για συγκρότηση μετώπου, αλλά έπρεπε να υιοθετήσει την αδιέξοδη και στείρα αντιεοκική φρασεολογία. Προφανώς και η συμμαχία με πολιτικά μορφώματα δεν αποτελεί μέτωπο. Για τη συσπείρωση του κόσμου παλεύει το ΚΚΕ, όχι για συμφωνίες. Δεν απαντάς!

15 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:53 μ.μ.

Ένα κάποιο ΕΑΜ, αν το έχεις ακουστά, μαστρο-Λάρι, ήταν η συμμαχία του ΚΚΕ με άλλα ..."πολιτικά μορφώματα", με σκοπό την εθνική απελευθέρωση, την εθνική ανεξαρτησία και τη λαοκρατική λύση του πολιτικού μας ζητήματος . Ουσιαστικά σήμερα το έχετε ξεγράψει. Μια κάποια ΕΔΑ αρχικά,το 1951-1956, ήταν μια συμμαχία του ΚΚΕ με άλλα "πολιτικά μορφώματα" και προσωπικότητες, για να καταχτηθεί μια απολύτως αναγκαία δημοκρατική στροφή, μια ανάσα στην εσωτερική πολιτική ζωή του τόπου. Κι αυτήν όμως τώρα την ξεγράψατε οριστικά. Τι άλλο λοιπόν να σου απαντήσω. Δεν μπορώ να ορίσω διαφορετικά τον όρο πολιτικές συμμαχίες! Πολύ απλά, μαστρο-Λάρι, η χτεσινή και η σημερινή ηγεσία σας δεν έκανε ποτέ της καμιά απολύτως πρόταση πραγματικής συμμαχίας σε κανέναν άλλο πραγματικά αριστερό φορέα! Οι κοινωνικές συμμαχίες γίνονται μεταξύ διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων και διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων, εκφραστών των δυνητικώς συμμαχικών κοινωνικών τάξεων, στρωμάτων και πολιτικών αντιλήψεων σε μια συγκυρία. Για την ηγεσία σας απλώς δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν άλλες σύμμαχες πολιτικές δυνάμεις για να συνασπιστεί ή να συνεργαστεί, εκτός από ...τον ίδιο τον εαυτό της! Έχουμε δηλαδή μεταξύ μας, μια πλήρως αντίθετη οπτική και αντίληψη στο ζήτημα των συμμαχιών. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε τις πραγματικές διαφορές μας. Αυτά και ουδέν έτερον!

15 Φεβρουαρίου 2020 στις 9:27 μ.μ.

Νίκο οι συμμαχίες που ξέρουμε ηταν η συγκυβέρνηση και ο Παντζας...Πες μου ομως που και ποτε τα μέτωπα έφεραν σοσιαλισμό στην ιστορια του κομουνιστικού κινήματος.?

15 Φεβρουαρίου 2020 στις 9:47 μ.μ.

Το ΕΑΜ δεν ήταν συμμαχία, με την έννοια που το θέτεις. Το ΚΚΕ, ως πρωτοπορία που ήταν,έθεσε τις πολιτική του γραμμή και άλλες δυνάμεις ακολούθησαν. Όσο για "τη λαοκρατική λύση του πολιτικού μας ζητήματος", μάλλον το ΕΑΜ παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων. Οι κοινωνικές συμμαχίες δε γίνονται μεταξύ διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων από τα πάνω. Και πάλι δεν απαντάς γιατί η πρόταση του ΚΚΕ δεν ήταν βάση για συγκρότηση μετώπου. Αυτά και τέλος και από μένα.
Γκούντ νάιτ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger