Home » , , » Διαπράττουν κακουργήματα

Διαπράττουν κακουργήματα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 | 2:16 μ.μ.

Του Κώστα Παπαδάκη

Η ασυλία για τα "σημεία και τέρατα" είναι αδικαιολόγητη

Προκαλούν και διαπράττουν βιαιοπραγίες. Θέτουν σε κίνδυνο ή και συμβάλλουν στην αφαίρεση της ζωής ανθρώπων, συγκροτούν υπό τις ευλογίες του «επιτελικού κράτους» τάγματα εφόδου στα σύνορα με σκοπό τον εκφοβισμό ή και τον τραυματισμό προσφύγων και αλληλέγγυων, βιαιοπραγούν σε βάρος μη αρεστών δημοσιογράφων, εκφέρουν ρατσιστικό λόγο... 

Κι αυτά είναι ενδεικτικά μερικά από τα εγκλήματα, κάποια εκ των οποίων διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, που διαπράττονται αυτές τις ημέρες στα πολύπαθα νησιά μας και στον Εβρο από μεμονωμένους πολίτες ή και ομάδες «αγανακτισμένων υπερπατριωτών» σε αγαστή συνεργασία ενίοτε με τοπικούς-θεσμικούς παράγοντες ή ακόμη και από σώματα δήθεν ασφαλείας.
Εκτός από απάνθρωπες είναι και ποινικώς κολάσιμες συμπεριφορές που τελούνται κατ’ επανάληψη και κατά συρροή από δράστες που επαίρονται καθώς χαίρουν προκλητικής ατιμωρησίας...

Ποια είναι όμως συγκεκριμένα τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που παραβιάζονται και γιατί εν προκειμένω οι αρμόδιοι διωκτικοί μηχανισμοί περί άλλα τυρβάζουν το εξηγεί στο Documento με λίγα και σταράτα λόγια ο γνωστός ποινικολόγος Κώστας Παπαδάκης.

Αλλη μια φορά, τώρα στο προσφυγικό, επισημαίνει ο Κ. Παπαδάκης, οι διωκτικοί μηχανισμοί και η δικαστική εξουσία με την ακατάπαυστη ενθάρρυνση και επιβράβευση των κυρίαρχων ΜΜΕ εξαντλούν την καταστολή στο ένα «άκρο» και επιφυλάσσουν την ατιμωρησία στο άλλο. Φυλακίσεις και εξοντωτικές ποινές και πρόστιμα σε πρόσφυγες που πέρασαν «παράνομα» τα σύνορα επειδή απλώς προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή τους.

Και ασυλία σε όσους:

Θέτουν σε κίνδυνο η συμβάλλουν στην αφαίρεση ζωής ανθρώπων με ανατροπή λέμβων και παρεμπόδισα προσέγγισης στις ακτές (ανθρωποκτονία με πρόθεση ΠΚ 299, έκθεση ΠΚ 306, παράλειψη προσφοράς βοήθειας ΠΚ 307).

Παρεμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων (ανθρώπων που δεν κρατούνται ούτε υπόκεινται νόμιμα σε περιορισμούς ελευθερίας στο εσωτερικό των νησιών και της χώρας (παράνομη κατακράτηση ΓΙΚ 325).

Συγκροτούν τάγματα εφόδου με σκοπό τον τραυματισμό και την τρομοκράτηση προσφύγων και αλληλέγγυων προσφύγων (ΙΙΚ 187Α).

Προκαλούν και άλλους σε βιαιοπραγίες και εγκλήματα (ΠΚ 184).

Εξαγγέλλουν εκστρατείες στην Τουρκία και προκαλούν στα σύνορα (έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων ΠΚ 141).

Εκφέρουν ρατσιστικό λόγο και αντίστοιχες προτροπές μίσους ή εγκληματούν για ρατσιστικούς λόγους (ν. 927/1979, ΠΚ 82Α).

Βλέπετε, οι ποινικοί νόμοι και οι διώξεις είναι πάντα για το «άλλο άκρο». Οχι για το «άκρο» που κυβερνά και στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο τις συστημικές επιλογές.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Μαρτίου 2020 στις 12:35 μ.μ.

Δεν θα διαφωνήσω αλλά μήπως πρέπει να δούμε και τα εγκλήματα Ερντογάν.
Ότι υπό την ηγεσία του έχουμε μια αναβαθμισμένη Τουρκία που κάνει την βρώμικη δουλειά των Αμερικάνων διεκδικώντας παράλληλα διακριτό ρόλο ιμπεριαλιστή στον γεωργραφικό μας χώρο (βαλκάνια, μέση ανατολή, βόρεια Αφρική , Κεντρική Ασία και προσφάτως Ανταρκτική)?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger