Home » , , » Λάμπρος Φούντας: Έδωσε την ζωή του πολεμώντας, για να γίνει η κρίση ευκαιρία για την κοινωνική Επανάσταση.

Λάμπρος Φούντας: Έδωσε την ζωή του πολεμώντας, για να γίνει η κρίση ευκαιρία για την κοινωνική Επανάσταση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 | 4:35 μ.μ.

Της Π.Μ

Στις 10 Μάρτη του 2010, παραμονή γενικής απεργίας, πέφτει νεκρός σε ένοπλη συμπλοκή με τους ένστολους υπηρέτες της αστικής τάξης, ο αναρχικός και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρος Φούντας.

Πέθανε με το όπλο στο χέρι, όπως ακριβώς έζησε: Όρθιος, αντιστεκόμενος, μαχόμενος για μια ανθρώπινη κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης, χωρίς κράτος και εκμετάλλευση.

Αγωνίστηκε και έδωσε την ζωή του για να μην περάσει η σύγχρονη χούντα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, η χούντα της τρόικας,του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ.
Αγωνίστηκε και έδωσε την ζωή του για να μην περάσει η σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου και του κράτους. Για να μην περάσει ο νέος ολοκληρωτισμός που επιβάλλεται σε όλο τον πλανήτη με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Έδωσε την ζωή του πολεμώντας, για να γίνει η κρίση ευκαιρία για την κοινωνική Επανάσταση.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα θυμόμαστε τη ζωή και το θάνατο του σε κάθε σημείο της ταξικής πάλης: Στις εργατικές κινητοποιήσεις, στις απεργίες, στις αντιφασιστικές δράσεις, στις δομές αλληλεγγύης.

Ο Λάμπρος θα είναι πάντα δίπλα μας, εκεί που χτίζεται ένα οδόφραγμα απέναντι στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, εκεί που υψώνεται η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης αντίστασης, εκεί που χτίζεται ένας καινούριος κόσμος.
Και αφού διαπιστωμένα πλέον, το κεφάλαιο είναι εφτάψυχο, κι η πλουτοκρατία γαμεί και δέρνει πατώντας επί πτωμάτων, η ένοπλη πάλη είναι μονόδρομος για να πάρουν οι λαοί τις τύχες στα χέρια τους. 
Ας μην εθελοτυφλούμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Μαρτίου 2020 στις 9:31 μ.μ.

Μπράβο σύντροφοι που δεν σταματάτε να θυμάστε αλλά και να μας θυμίζετε!
Ο πόλεμος ενάντια στην λήθη είναι πράξη επαναστατική.

11 Μαρτίου 2020 στις 10:10 π.μ.

Μαζί με κάθε κείμενο τιμής για τον Λάμπρο Φούντα χρειάζεται και μια καταδίκη όσων προπαγανδίζουν τακτικές" γιουρουσιού".Είναι επιζήμιες ενέργειες και πρακτικές που αδρανοποιούν κόσμο ή οδηγούν λαμπρα μυαλά και αγωνιστες( όπως ο συγκεκριμένος) να πάνε σαν το σκυλί στο αμπέλι.Μόνο μαζικοι λαικοι αγώνες( ακόμα κ βίαιοι) μπορούν να μας γλυτωσουν απο το μέλλον που οι κυριαρχοι μας επιφυλάσουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger