Home » , , » Ν. Χατζηνικολάου: «Ο βουτυρομπεμπές της Πολιτείας», «καραγκιοζάκος», και «δημοσιογράφος του κώλου», σύμφωνα με χαρακτηρισμούς υπαλλήλου του, έχει πρόβλημα με τα "τρολ του διαδικτύου"

Ν. Χατζηνικολάου: «Ο βουτυρομπεμπές της Πολιτείας», «καραγκιοζάκος», και «δημοσιογράφος του κώλου», σύμφωνα με χαρακτηρισμούς υπαλλήλου του, έχει πρόβλημα με τα "τρολ του διαδικτύου"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 | 5:08 π.μ.

Του Σ.Λ

Φίλος αναγνώστης, με μήνυμα που μας έστειλε, ζητάει να σχολιάσουμε μια τοποθέτηση που έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική του εκπομπή.
Σ' αυτή απευθυνόμενος σε κυβερνητικούς παράγοντες είπε επί λέξη: «Στηρίξτε τις εφημερίδες, μόνο όφελος θα έχετε. Σας συμφέρει να γράφουν αξιόπιστα κ έγκυρα όσοι ενημερώνουν τους πολίτες. Σας συμφέρει να μην ενημερώνονται από τα τρολ του διαδικτύου».

Να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του φίλου.
Ας αποφύγουμε να αναφερθούμε στο πόσο αξιόπιστες είναι οι εφημερίδες, στο αν η βασική ενημέρωση στο διαδίκτυο, τουλάχιστον όσο αφορά την πολιτική επικαιρότητα, γίνεται από τα τρολ ή από ιστότοπους που σέβονται τους αναγνώστες/ιες τους και γενικά από άτομα που έχουν ενεργή ενυπόγραφη παρουσία στα social media.
Θα μιλήσουμε μόνο, στο πόσο "έγκυρος", "αξιόπιστος" και αν διαθέτει ίχνος αυτοσεβασμού αυτός ο δημοσιογράφος.
Και σ' αυτό δεν χρειάζεται να καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια. Μια αναζήτηση στο blog μας αρκεί.

Παίρνουμε αρχικά μια καλή γεύση για το ποιόν αυτού του "έγκυρου" διαβάζοντας την ανάρτηση «Ο πάμπλουτος "χρεοκοπημένος" εκδότης Ν. Χατζηνικολάου και το δημοσιογραφικό γιουσουφάκι του».

Μετά ανακαλούμε στην μνήμη μας το χοντρό «κάρφωμα» που του έκανε, ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην τηλεοπτική του εκπομπή.

Είχε αναφερθεί σε συνάντηση που υπήρξε μεταξύ Τσίπρα, το διάστημα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και Χατζηνικολάου η οποία κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Σαν επιχειρηματίας, ο Ν. Χατζηνικολάου, απλώθηκε πολύ και μετά την αποτυχημένη έκδοση ημερήσιας εφημερίδας, σήμερα βρίσκεται σε μια δεινή οικονομική κατάσταση», είχε πει ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, συμπληρώνοντας ότι «κάθε εκδότης όταν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα πηγαίνει χωρίς φανφάρες στο πρωθυπουργικό γραφείο και βρίσκει άκρη. Η συνάντηση έγινε ώστε να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για να βγει απ’ το οικονομικό αδιέξοδο ο όμιλος του Real Group των Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή».

Να παραβλέψουμε πόσο αξιόπιστος είναι ο Καρατζαφέρης Να θυμίσουμε μόνο ότι οι σχέσεις Χατζηνικολάου - Καρατζαφέρη έχουν περάσει από φάσεις μίσους-αγάπης.
(Συνηθισμένο αυτό για άτομα της ποιότητάς τους).

Η αποκάλυψη που είχε κάνει τότε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακυκλώθηκε πλατιά στο διαδίκτυο, χωρίς να υπάρξει εκ μέρους του Χατζηνικολάου η παραμικρή αντίδραση.

Πάμε παρακάτω. Οταν ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ του διευθυντή της "Καθημερινής" Α. Παπαχελά και του Χατζηνικολάου, η φυλλάδα του Αλαφούζου δημοσιεύει κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στο σκάνδαλο της Novartis, στην οποία εμφανιζόταν ο Χατζηνικολάου να λαμβάνει οικονομικά ανταλλάγματα, ώστε να κλείνει ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας και υπουργών της κυβέρνησης.
Αγνοείται η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Να κάνουμε μια παρένθεση και να σταθούμε σε μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας του Χατζηνικολάου.
Είναι τόσο αξιοπρεπείς αυτός ο εκδότης - δημοσιογράφος που προσέλαβε και μισθοδοτεί ένα άλλο "μπουμπούκι" της δημοσιογραφίας, το οποίο πριν κάποιο καιρό χαρακτήριζε τον Ν. Χατζηνικολάου σαν «βουτυρομπεμπέ της Πολιτείας», «καραγκιοζάκο», «δημοσιογράφο του κώλου», «γλύφτη», «ρόμπα»- κ.,α  (Αναφερόμαστε στον παραγωγό εκπομπών του Real FM Γιάννη Παπαγιάννη).

Το πιο ενδιαφέρον όμως βρίσκεται αλλού.
Βγαίνει ο ψεκασμένος ακροδεξιός Στέφανος Χίος, στην φυλλάδα του και γράφει πρωτοσέλιδα ότι ο ιδιοκτήτης του Real Group "θα στήσει συνέντευξη με τον Μητσοτάκη και εάν δεν του τα δώσει θα τον φάει".

«Εκβιάζει τον πρωθυπουργό με "εκτέλεση", το "πλυντήριο"», κραυγάζει πρωτοσέλιδα στην πατσαβούρα του ο Μακελάρης.

Και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά. Οσο σαλταρισμένος και γελοίος να είναι ο Χίος, διαθέτει μια φυλλάδα που κάθε μέρα κρεμιέται στα περίπτερα όλης της Ελλάδας, και την διαβάζουν χιλιάδες ηλίθιοι. Επίσης η ιστοσελίδα που διευθύνει και αναδημοσιεύει τα κείμενα του εντύπου του, έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

Λογικά δηλαδή, αν το σκεφτεί κανείς, δεν είναι δυνατόν κάποιο δημόσιο πρόσωπο, όπως είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου να προσπεράσει αδιάφορα τέτοιες απίστευτες κατηγορίες σε βάρος του.
Και όμως, Ο συνιδιοκτήτης του Real Group δεν είχε την παραμικρή αντίδραση. 

Με απλά λόγια. κατηγορούν δημόσια αυτόν τον "έγκυρο" δημοσιογράφο, ότι "στήνει" συνεντεύξεις και εκβιάζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κι αυτός υπομένει όσα του αποδίδονται χωρίς να προβεί σε καμιά ενέργεια.
Δεν είναι εντελώς ακατανόητο;
Ας μην κάνουμε εμείς την παραμικρή υποκειμενική εκτίμηση γι' αυτή την συμπεριφορά του εκδότη-δημοσιογράφου. Τα συμπεράσματα δικά σας

Πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται στο τηλεοπτικό στούντιο καλεσμένος του Ν. Χατζηνικολάου και παρακολουθούμε μια αγιογραφία -προετοιμασμένη μάλιστα με απροκάλυπτα γελοίο τρόπο- του δημοσιογράφου στον πρωθυπουργό

Ηταν πιο άθλια και πιο ολοφάνερα στημένη και από την "συνέντευξη", που είχε πάρει ο παρουσιαστής του Αντένα από τον εκδότη-εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

("Ακούγοντας τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο Νίκο Χατζηνικολάου, αισθανθήκαμε πως ακούγαμε το alter ego του εφοπλιστή", έγραφε τότε ανακοίνωση της "Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας")

Μια μικρούλα "λεπτομέρεια", πριν ολοκληρώσουμε την ανάρτησή μας που αφορά τον δημοσιογράφο, ο οποίος ζητάει κρατική ενίσχυση -δηλαδή χρήματα από όλους μας- αφού το έντυπο που διευθύνει ενημερώνει "έγκυρα και αξιόπιστα τους πολίτες", εν αντιθέσει με τα τρολ του διαδικτύου.
 
Τις μέρες που έκλεισε το "ντιλ" της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, είδε το φως της δημοσιότητας η παρακάτω είδηση:


Προφανώς συμπτωματικό θα είναι ότι την χρονική περίοδο που κάνει το λιβάνισμα ο Χατζηνικολάου στον Μητσοτάκη, πέφτει σφουγγάρι στα τεράστια χρέη του και στις ποινικές διώξεις που προβλεπόταν σε βάρος του. 
(Ο ίδιος είναι πάμπλουτος διαθέτοντας χρεοκοπημένες επιχειρήσεις. Το πώς συμβαίνει αυτό το αναφέρουμε στην αρχική μας παραπομπή)

Υ.Γ: Θα το χαιρόμουν αν στην αναφορά του για τα τρολ του διαδικτύου που έκανε ο "έγκυρος" δημοσιογράφος, συμπεριλάμβανε και μένα.

Υ.Γ 2  Ο αγαπημένος μου καθηγητής στα ΙΕΚ όπου φοιτώ, μου έχει πει ότι ο Χατζηνικολάου είναι ένα μιντιακό κατασκεύασμα. Δεν έχει καν πτυχίο δημοσιογραφίας, -πήγαινε σε κάποια σχολή αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του-.
Την όποια ανάδειξη του και φυσικά τον πλουτισμό του, τα οφείλει στην κομματική του προσήλωση και κύρια στις παρεμβάσεις του πατέρα του, ο οποίος για χρόνια υπήρξε στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα κυβερνήσεων της Ν.Δ.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger