Home » , » Συγκλονιστικό βίντεο με την εκτέλεση Καντάφι

Συγκλονιστικό βίντεο με την εκτέλεση Καντάφι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 | 10:26 μ.μ.

Σήμερα, μετά τόσα χρόνια, έρχεται στην δημοσιότητα από το BBC, ένα βίντεο, με πολύ σκληρές εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του Καντάφι, λίγο πριν τον εκτελέσουν.

Το βίντεο που προβλήθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο μας δείχνει τον Καντάφι, αιμόφυρτο και ξαπλωμένο σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο, λίγο πριν τον σκοτώσουν, οι αντάρτες που τον είχαν συλλάβει.

Με αφορμή αυτό το γεγονός παραθέτουμε ένα κείμενο με τίτλο:«Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του».
Ο συγγραφέας του είναι ο  Hartmut Barth-Engelbart, είχε δημοσιευτεί στο Portal του Γερμανικού Κ.Κ και η μετάφραση είναι του συντρόφου Παναγιώτη Γαβάνα με πρώτη δημοσίευση στον ιστότοπο του

Οι θηριωδίες του δικτάτορα Καντάφι

Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του

Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του, γίνονται τώρα σιγά σιγά καθημερινά γνωστές. Στη συνέχεια απαριθμούμε τις φρικαλεότητές του υπό τις οποίες αναγκάστηκαν να υποφέρουν οι Λίβυοι για 4 δεκαετίες.

1. Στη Λιβύη δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Το ρεύμα ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες.

2. Δεν υπήρχαν τόκοι για πιστώσεις. Οι κρατικές τράπεζες χορηγούσαν δάνεια σε όλους τους πολίτες με 0% επιτόκιο βάσει νόμου.

3. Το να έχει κάποιος σπίτι στη Λιβύη θεωρούνταν ανθρώπινο δικαίωμα.

4. Όλοι οι νιόπαντροι στη Λιβύη λάμβαναν 50.000 δολάρια. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να δώσουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους για την αγορά πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση ήθελε έτσι να συνεισφέρει στην εκκίνηση μιας οικογένειας.

5. Η εκπαίδευση και οι ιατρικές θεραπείες στη Λιβύη ήταν δωρεάν. Πριν έρθει ο Καντάφι στην εξουσία μόνο το 25% των Λίβυων μπορούσε να διαβάσει. Σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 83%.

6. Αν οι Λίβυοι ήθελαν να κάνουν καριέρα στην αγροτική οικονομία, έπαιρναν χωράφια, μια αγροικία, εργαλεία, σπόρους και ζώα ως γρήγορη εκκίνηση για τις φάρμες τους, και όλα αυτά δωρεάν.

7. Αν οι Λίβυοι δε μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή τις ιατρικές εγκαταστάσεις που χρειάζονταν, είχαν τη δυνατότητα να πάνε στο εξωτερικό με τη βοήθεια χρημάτων από το κράτος. Πληρώνονταν 2.300 δολάρια το μήνα για διαμονή και αυτοκίνητο.

8. Όταν ένας Λίβυος αγόραζε αυτοκίνητο, η κυβέρνηση επιδοτούσε το 50% της τιμής του.


9. Η τιμή για τη βενζίνη στη Λιβύη ανέρχονταν στα 0,14 δολάρια (12 δηνάρια Λιβύης ή 0,10 ευρώ) το λίτρο.

10. Όταν ένας Λίβυος μετά τις σπουδές του δεν είχε δουλειά, το κράτος πλήρωνε το μέσο μισθό του επαγγέλματος στο οποίο έψαχνε για δουλειά, μέχρι να εύρισκε μια ειδική κατάλληλη απασχόληση.

11. Η Λιβύη δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα αποθεματικά της ύψους 150.000.000.000 δολαρίων, παγκοσμίως έχουν τώρα παγώσει και πιθανότατα χάθηκαν για πάντα.

12. Ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του λιβυκού πετρελαίου πιστώνονταν στους λογαριασμούς όλων των πολιτών της Λιβύης.

13. Μητέρες που αποκτούσαν ένα παιδί έπαιρναν 5.000 δολάρια.

14. Το 25% των Λίβυων έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.

15. Ο Καντάφι ξεκίνησε το Great-Man-Made-River-Projekt (GMMRP ή GMMR, ελλ. Μεγάλο από τους Ανθρώπους Κατασκευασμένο Σχέδιο Ποταμού) στη Λιβύη. Παγκοσμίως είναι το μεγαλύτερο σχέδιο αγωγών πόσιμου νερού για την καλύτερη παροχή νερού στον πληθυσμό και τη γεωργία.

Ευτυχώς το ΝΑΤΟ και οι εξεγερθέντες τούς απελευθέρωσαν από αυτά… για τα οποία απελευθερώθηκε όχι μόνο ο λαός της Λιβύης, αλλά και ολόκληρη η αφρικανική ήπειρος, που σύντομα θα συμπληρωθούν εδώ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:07 μ.μ.

Σ αυτο το στυγερο εγκλημα σ αυτη τη θηριωδια ειχε αμεση συμμετοχη και η τοτε αθλια και καθοδηγουμενη απο τους ηγετες της ΕΕ του Νατο και των ΗΠΑ ελληνικη
κυβερνηση της κλεφτοσυμμοριας του Πασοκ με ηγετη τον εθνοπροδοτη Σημιτη Αυτη η ντροπη δεν ξαπλενεται ποτε και με τιποτε melito

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger