Home » , » Γελοιότητες και ερωτήματα για το "εκπαιδευτικό μαγαζί" του Αδωνη (Βίντεο)

Γελοιότητες και ερωτήματα για το "εκπαιδευτικό μαγαζί" του Αδωνη (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 | 2:08 μ.μ.



Πέρα από το φαιδρό του ζητήματος, εδώ υπάρχουν δυο πολύ σοβαρά ερωτήματα.
Και αναφερόμαστε στην σχολή "Ελληνική Αγωγή" που έχει φτιάξει ο πωλητής νανογιλέκων, και έντυπης σαβουροπραγμάτειας, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωτοκλασάτο; υπουργός Αδωνι Γεωργιάδη.

Εχουμε γράψει τόσα πολλά γι' αυτόν τον γραφικό, αλλά και επικίνδυνο τύπο, που τώρα θα εστιαστούμε μόνο στο "εκπαιδευτικό μαγαζί" που έχει και απ' ότι φαίνεται έχει αποδειχθεί πολύ καλό μπακιροκοφτείο.

Ερέθισμα αποτέλεσε για την ανάρτησή μας, ένα βιντεάκι που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο, -το οποίο και παραθέτουμε-, από στιγμιότυπο της "διδακτικής διαδικασίας", αυτού του "εκπαιδευτικού ιδρύματος".

Για την αρτιότητα του "επιστημονικού προσωπικού", που διδάσκει στην "Ελληνική Αγωγή", έχουμε πληροφορηθεί στο παρελθόν από "καθηγήτρια" που διδάσκει εκεί και η οποία μεταλαμπάδευε τις γνώσεις της στους μαθητές της, ότι "πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια γεννήθηκε ο πρώτος Έλληνας, άριος και λευκός πρόγονος μας".
Παρόμοιες διδαχές μας παρέδωσε και η  "καθηγήτρια" Ευγενία Μανωλίδου.

Απ' την γυναίκα του Αδωνι μάθαμε για την ανωτερότητα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, η οποία εκτός των άλλων "είναι θεραπευτική, ενεργοποιεί κύτταρα του εγκεφάλου και σε κάνει εξυπνότερο". 
Απ' την ίδια, επίσης, πληροφορηθήκαμε για την δύναμη που έχει η "συλλογική προσευχή", καθώς και την "αποκάλυψη" της, ότι ο Παρθενώνας έχει χτιστεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια. 

Πλεονασμός να συνεχίσουμε για τις "γνώσεις" που προσφέρει η "σχολή" Γεωργιάδη.

Δυο ερωτήσεις έχουμε μόνο. Αυτό το μαγαζί λογικά λειτουργεί με άδεια και με την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Το να σερβίρει τέτοιες γελοίες, αλλά και επικίνδυνες απόψεις δεν είναι αντικείμενο για το οποίο κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί; 

Δεν έχει άδικο στην διαπίστωση που κάνει στον λογαριασμό του στο twitter ο Νίκος Σαραντάκος: Τέτοια ιδιωτική "ανώτατη" εκπαίδευση θέλει η Ν.Δ; Σελέμπριτι, χωρίς ειδικότητα να πλασάρουν αντιεπιστημονικούς μύθους.

Δεν είναι όμως ένα θέμα το οποίο δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο από εκπαιδευτικές προοδευτικές συλλογικότητες;
Δηλαδή ουσιαστικά όποιος θέλει ανοίγει ένα μαγαζί που υποτίθεται πουλάει "γνώσεις" και τα οικονομάει πλασάροντας γελοιότητες και επικίνδυνες αντιλήψεις; 
Το ισχυριζόμαστε αυτό, γιατί το έχουμε δεδομένο ότι οι "μαθητές" εκεί θα "διδάσκονται", πατριδοκαπηλεία, μεγαλοϊδεατισμό, αρχαιοπληξία και ουσιαστικά φασισμό.

Το δεύτερο ερώτημα, είναι ρητορικό αλλά έχει κι αυτό την σημασία του. Δεν είναι λυπηρό να υπάρχουν γονείς οι οποίοι πληρώνουν για να παρακολουθούν τα παιδιά τους μαθήματα από "καθηγήτριες-σούργελα" που υποτίθεται διδάσκουν για τον Μινωικό πολιτισμό ενώ παράλληλα ... χορεύουν Κρητικά άσματα;

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, -το απαλλοτριώσαμε από ανάρτηση χρήστη του διαδικτύου- και πιθανόν να σας χαρίσει ένα χαμόγελο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger