Home » , » Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί στο αστυνομικοδικαστικό σενάριο που παρουσιάζεται για την "υπόθεση με το βιτριόλι"

Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί στο αστυνομικοδικαστικό σενάριο που παρουσιάζεται για την "υπόθεση με το βιτριόλι"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 | 10:12 π.μ.

Ενα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα υπάρχει στην ιστοσελίδα jodi.graphics το οποίο επικαλούμενο στοιχεία από την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum - WEF) μας γνωστοποιεί ότι στην χώρα μας η "ανεξαρτησία της δικαιοσύνης" τείνει να γίνει ανέκδοτο.
"Στην 83η θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε σύνολο 141 χωρών στον δείκτη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης,  ενώ το 2017-18 η Ελλάδα ήταν στην 71η θέση", αναφέρει η μελέτη του Φόρουμ

Δεν ξέρουμε τι κριτήρια χρησιμοποιήθηκαν για να προκύψουν αυτά τα αποτελέσματα, που παρουσιάζουν κράτη, όπως το Ομάν και τα Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (στην 19η και 20η θέση), να παρουσιάζονται ότι διαθέτουν βρίσκονται πολύ πιο σωστή απόδοση "δικαιοσύνης" απ' ότι στην Ελλάδα. Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι δεν δίνουμε καμιά βασιμότητα στην εγκυρότητα αυτής της έρευνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η δικιά μας θέση σ' αυτό το θέμα είναι πάγια. Σ’ αυτόν τον ιστότοπο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο ότι στα σύγχρονα καθεστώτα του κοινοβουλευτικού αστισμού δεν υφίσταται, παρά μόνο de jure, η διάκριση των τριών εξουσιών του κράτους, όπως την ανέλυσε ο Μοντεσκιέ. 
Τονίζαμε επίσης απευθυνόμενοι σε όσους επικαλούνται τα λεγόμενα του Γάλου συγγραφέα και φιλοσόφου ότι σκόπιμα ξεχνούν μια φράση του ίδιου: «Δεν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από κείνη που διενεργείται κάτω από την σκιά των νόμων και με τα προσχήματα της δικαιοσύνης».

Η αστική δικαιοσύνη δηλαδή δεν είναι παρά ένας πυλώνας του αστικού κράτους, ένας μηχανισμός επιβολής του ταξικού εκμεταλλευτικού συστήματος, και δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα παραμύθι οι ισχυρισμοί περί «διάκρισης των εξουσιών».

Ολη αυτή την εισαγωγή την κάναμε γιατί έτυχε να συνομιλούμε με σύντροφο νομικό γι ένα κινηματικό θέμα.
Παρενθετικά ανέφερε ότι έχει μεγάλη περιέργεια να δει την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της κοπέλας, η οποία κατηγορείται για την γνωστή επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. 

Εδώ δεν έχουμε κάποια νομική ακροβασία αλλά μια δικαστική αυθαιρεσία που δεν μπορεί να σταθεί σε καμιά ακροαματική διαδικασία, μας τόνισε.
Και αυτό το εστίασε επιχειρηματολογώντας ότι η ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος στην δικαστική βάσανο, ενώπιον ενός Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Δεν θα μπούμε εμείς σε υποθέσεις γιατί αποδόθηκε στην φερόμενη δράστη το βαρύτατο κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ η κατηγορία που έπρεπε να την βαρύνει, σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, ήταν το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ούτε φυσικά θα αναλάβουμε τον ρόλο του Πουαρό για τα τεράστια λογικά κενά που παρουσιάζονται, όπως εμφανίζεται αυτή η υπόθεση απ' τις αστυνομικοδικαστικές αρχές.

Πιστεύουμε όμως ότι πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί για την εξέλιξη αυτής της ιστορίας. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

12 Ιουνίου 2020 στις 1:27 μ.μ.

Την κατηγόρησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας για να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου...Για το αδίκημα της βαριάς σκοπουμενης βλάβης δεν μπορεί να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου

12 Ιουνίου 2020 στις 2:45 μ.μ.

Πιθανόν η ποσότητα του υγρού αλλά και το γεγονός πως το έριξε σε επικίνδυνα σημεία όπως το στόμα αφού θα μπορούσε να το καταπιεί, να στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να επεδίωκε να τη σκοτώσει αρκεί και μόνο να προέβλεψε ότι μπορεί να επέλθει θάνατος και να το αποδέχτηκε ως γεγονός ( ο λεγόμενος ενδεχόμενος δόλος , στη νομική επιστήμη).Άρα μια χαρά στέκει η απόπειρα ανθρωποκτονίας. Παρόλα αυτά όλα θα κριθούν από τη δικογραφία που κανείς μας δεν γνωρίζει το περιεχόμενό της.

12 Ιουνίου 2020 στις 5:28 μ.μ.

myrsinda Δεν έχουμε άποψη αφού είμαστε άσχετοι από τα νομικά. Μεταφέραμε απλώς αυτά που μας είπε σύντροφος δικηγόρος. Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι μόλις πριν λίγο ασκούμενος δικηγόρος από το γραφείο του Σάκη Κεχαγιόγλου που απέκτησε πρόσβαση στην δικογραφία, δήλωσε ότι οι κατηγορίες είναι αστείες και θα έχουμε εκπλήξεις στην υπόθεση. Εμείς πάντως αποφεύγουμε να δίνουμε βαρύτητα σε τέτοιες ιστορίες.

12 Ιουνίου 2020 στις 6:12 μ.μ.

Όπως είπε εύστοχα κάποιος, αν η Κούνεβα ήταν ψηλή, ξανθιά γκόμενα, ασυνδικάλιστη και Ελληνίδα και έτρωγε το βιτριόλι για γκομενοϋπόθεση και όχι για αγώνα ενάντια στα αφεντικά της, τότε η Αστυνομία θα είχε βρει τους δράστες.

12 Ιουνίου 2020 στις 10:25 μ.μ.

Ένα κοριτσάκι 10 χρονών εξαφανίστηκε στις 11/6/2020 από Τούμπα Θεσσαλονίκης. Υπάρχει φόβος πως η μικρή Μαρκέλλα έπεσε θύμα απαγωγής. Ευχόμαστε να βρεθεί το συντομότερο.
Θα μιλήσουμε για μερικές παρατηρήσεις που κάνει ο κόσμος.
Το πρώτο που καταγγέλθηκε είναι η αργοπορία της αστυνομίας να ανακοινώσει την εξαφάνιση. Πρέπει να πούμε πως, όταν ένα παιδί δεν επιστρέφει από το σχολείο, πρέπει να σημαίνει αμέσως συναγερμός και να μη χάνεται ούτε δευτερόλεπτο.
Είναι προτιμότερο να βιαστούν, να βρεθεί μετά από λίγο το παιδί και να λήξει ο συναγερμός, παρά να αργοπορήσουν.
Επειδή πιστεύω, πως δεν το έκαναν επίτηδες οι μπάτσοι, δεν θα επιμείνω.
Όμως πιστεύω πως επίτηδες οι δημοσιογράφοι δεν ασχολήθηκαν αρκετά με το θέμα, πράγμα που έκανε εντύπωση σε πολλούς.
Πχ με την υπόθεση του βιτριόλι ασχολούνται συνέχεια. Καλά κάνουν και ασχολούνται, πολύ κακό η βαριά σωματική βλάβη που προκάλεσε η ζηλιάρα γυναίκα στην Ιωάννα (ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση), όμως το θέμα της απαγωγής προέχει, γιατί πρώτον δεν έχει λυθεί, δεύτερο είναι πιθανό το παιδί να κινδυνεύει περισσότερο. Για το θέμα της βαριάς σωματικής βλάβης και όχι ανθρωποκτονίας είπαμε την άποψη μας.
Γιατί δεν συμφέρει να μιλήσουν για την απαγωγή;
Το παιδί εξαφανίστηκε από το σχολείο. Το σχολείο που άνοιξε ο Μητσοτάκης κατακαλόκαιρο. Βέβαια δεν περίμενε κανείς κάτι τέτοιο, έγινε όμως.
Πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία συνοδεύονται από τους γονείς. Τα πηγαίνουν και τα παίρνουν από το σχολείο.
Τι γίνεται όμως αν ο γονιός λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να πάει στο σχολείο και δεν έχει κανένα άλλο να στείλει; Το παιδί πηγαίνει μόνο του στο σπίτι.
Το κοριτσάκι περπατούσε μαζί με συμμαθητές του. Όμως όταν είναι σχετικά εύκολο να παραπλανήσεις μεγάλους, φανταστείτε πόσο εύκολο είναι να κοροϊδέψεις ένα δεκάχρονο παιδάκι.
Δυστυχώς τα σχολεία άνοιξαν όχι για να μάθουν τα παιδιά, αλλά για να δουλέψουν οι γονείς.
Κι αυτό οι δημοσιογράφοι το ξέρουν.
Βέβαια προέχει να βρεθεί το παιδί.
Είμαστε μια κοινωνία, όπου το έγκλημα αποδίδει. Έχουμε ένα σύστημα που όχι μόνο αδιαφορεί για τους πολλούς, αλλά τους εκμεταλλεύεται.
Ακόμα και για την υπόθεση με το βιτριόλι οι υποκριτές δημοσιογράφοι των πουλημένων ΜΜΕ ασχολούνται για αποπροσανατολισμό.
Εκεί να δώσουμε μια συμβουλή. Προσέξτε τι γράφετε στο facebook. Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει προσωπικές πληροφορίες εναντίον σας.
Από κράτος μέχρι απατεώνες.
Τα σχολεία λοιπόν άνοιξαν, αρκετά παιδιά, όχι όσα λέει το υπουργείο, πολύ λιγότερα ευτυχώς, συνωστίζονται χωρίς μέτρα προφύλαξης στις αίθουσες.
Κι οι γονείς, για να μην πάρουν το ψίχουλο, πάνε στη δουλειά. Έτσι έχει η κατάσταση.
Την ίδια στιγμή που δεν δίνουν τίποτα στους εργαζόμενους γονείς, λεηλατούν, κλέβουν, δίνουν εκατομμύρια στα βαφτιστήρια τους.
Το site μας δεν έχει πάρει ποτέ τίποτα από κανένα. Είμαστε από μια μεριά υπερήφανοι από την άλλη όμως αισθανόμαστε κορόιδα! Δικαιούμαστε και εμείς και όλοι όσοι γράφουν στο ίντερνετ να εισπράξουμε ένα ποσό, αφού πήρε χρήματα το σχεδόν ανύπαρκτο site του μάνατζερ της Τζούλιας για τον κορονοϊό. Κάποιοι σύντροφοι που δεν είναι ρεφορμιστές, έχουν βάσιμα επιχειρήματα.
Τόσα έχουμε πει τόσα και μάλιστα δώσαμε και συμβουλές.
Αποφύγετε το sskai που μεταδίνει τον ιό αποδεδειγμένα στις εκπομπές του.
Μη γλείφετε οπίσθια νεοδημοκρατών κηφήνων. Και άλλα πολλά.
Στο θέμα μας όμως. Θα βάλουμε τη φωτογραφία του παιδιού από το amber alert και παρακαλούμε, όποιος γνωρίζει κάτι, να ενημερώσει τους αρμόδιους. Η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να βοηθήσει.
ΥΓ Πάρα πολλά παιδιά που εξαφανίστηκαν είναι παιδιά αλλοδαπών. Καθόλου τυχαίο. Οι πρόσφυγες είναι οι πλέον αδύνατοι και οι τελευταίοι που βοηθά η αστυνομία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger