Home » , , » Ολα τριγύρω αλλάζουνε ...

Ολα τριγύρω αλλάζουνε ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 | 1:45 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είναι εκπληκτικό πόσο λίγο άλλαξε η νοοτροπία του ραγιά όλα αυτά τα χρόνια. Ο Σουρής στο σατυρικό ποίημα “ο κύριος Πετσωματάς” περιγράφει όλους τους κηφήνες που διαδέχθηκαν τους Τούρκους δυνάστες και ληστεύουν εξαπατώντας το λαό αιώνες τώρα.

Η πολιτική της λεηλασίας, της κοροϊδίας, της τζάμπα μαγκιάς στοιχίζει πανάκριβα. Τα χρέη των κλεφτών και των αμαρτωλών, που έγιναν από τις μίζες, τα δανεικά κι αγύριστα, τις καταχρήσεις κλπ, τα πληρώνουμε εμείς.

Χρεοκοπήσαμε ουκ ολίγες φορές. Πριν ακόμα γίνουμε κράτος! Το 1827 ο Καποδίστριας δεν είχε να πληρώσει τα τοκογλυφικά δάνεια του 1824 και 1825 που πήγαν στις τσέπες κοτζαμπάσηδων, ενώ δεν έφτασε τίποτα για τον Αγώνα. Ακόμα χειρότερα τα λαμόγια τα χρησιμοποίησαν για να εξοντώσουν τους αγωνιστές, όπως ο Κολοκοτρώνης.

Μαλάκες ρεφορμιστές, σας θυμίζει λίγο το ματωμένο μαξιλάρι των 37 δις; Ο Κούλης θα σας πνίξει τώρα που κοιμάστε με αυτό το μαξιλάρι.

1832, 1893,1932... και φυσικά τα Μνημόνια του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε φορά μετά από ένα κανόνι στην οικονομία ακολουθούσε κανόνι πραγματικό. Πόλεμος, Δικτατορία, ή Επανάσταση.

Τις κουταμάρες τους πάλι εμείς τις πληρώνουμε. 1897, 1922, 1974... Ακόμα και μια καταστροφή για να είναι ολοκληρωτική, θέλει δουλειά. Κι οι αδίστακτοι πολιτικοί είναι μανούλες στο να ρημάζουν.

"Ποιος είδε κράτος κλασικό
Σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
Και πενήντα να μαζεύει"; ...

"Να χει και άνδρες θηλυκούς,
Σακατεμένους, φθισικούς,
Να τους δέρνουν, να τους γδύνουν,
Και φωνή να μην αφήνουν;

Να θέλει δα κι απ’ την Τουρκιά,
Χωρίς να ρίξει τουφεκιά,
Χίλιες χιλιάδες στρέμματα,
Ν’ αυξήσει με τα ψέμματα"

Γιώργος Σουρής

Ναι, είμαστε μπροστά σε μια νέα καταστροφή. Οι φασίστες θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς από τον κόσμο.

Οι προδότες του “ναι” ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο Μνημόνιο. Και το πετσόκομμα της Ελλάδας, που θα την οδηγήσουν στον βωμό, όπως πάντα εντελώς γυμνή, ξυπόλητη και δεμένη με τις αλυσίδες της διαφοράς και της ματαιοδοξίας...

Είναι που δεν πεθαίνει, γι αυτό τη βασανίζουν αιώνια οι δήθεν πατριώτες και πιστοί του διαβόλου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger