Home » , » Ο Παπαχελάς ζηλεύει μπογδάνιες επιδόσεις

Ο Παπαχελάς ζηλεύει μπογδάνιες επιδόσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 | 5:41 μ.μ.

.. Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν- περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία- εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν".

Καθημερινή - 29/4/1941

Δεν φτάνει που η ναυαρχίδα του ελληνικού φιλελευθερισμού, η Καθημερινή μας ξαναθύμισε γι' ακόμα μια φορά τους στίχους του κομμουνιστή ποιητή Κώστα Βάρναλη «...και συ πρόστυχη πένα και μολύβι / του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα», αλλά ξαναδιαπιστώσαμε ότι από την στιγμή που ανέλαβε διευθυντής της "ο πιο καλός ο μαθητής ... των Αμερικανών" Alexis Παπαχελάς, έχει κάνει ξεκάθαρο ότι πέρα απ΄τον δημοσιογράφο Παντελή Μπουκάλα που έχει για ξεκάρφωμα, οι μόνες γραφίδες που επιτρέπετε να παρουσιάζονται στην "άσχημη γεροντοκόρη του αστικού τύπου" είναι της ποιότητας Πορτοσάλτε και Μανδραβέλη.

Το καθήκον τους είναι να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να συκοφαντούν, να προβοκάρουν, να διαστρεβλώνουν, κάθε κάθε νεολαιίστική και εργατική κινητοποίηση, στηρίζοντας παράλληλα με κάθε τρόπο την άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει η ανάλγητη κυβέρνηση του ... Μωυσή, στον κόσμο της εργασίας και στους απόμαχους της δουλειάς.
Κι αυτά σε συνάρτηση με τα καθημερινά υμνητικά τροπάρια που ψέλνουν στον ηγέτη.
(Κάτι παρόμοιους δημοσιογραφικούς "άμβωνες" είχαν προϋπηρεσία  υπάλληλοι του Αλαφούζου-Παπαχελά και τώρα βρέθηκαν βουλευτές της Ν.Δ. Βλ. Παπαδημητρίου, Μπογδάνος).
Δεν αξίζει ένα νεοδημοκρατικό βουλευτικό έδρανο στον Αρη Προτοσάλτε που χτες τον ακούσαμε να λέει το απίθανο ότι "Ο Ερντογάν σάλταρε με την 70άρα που πήρε ο Μητσοτάκης από την Ευρώπη"!!!

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι ενώ σήμερα η συντηρητική εφημερίδα  "ΕΣΤΊΑ" "καρφώνει" στα ίσια την κυβέρνηση Μητσοτακη αποκαλύπτοντας ότι συνθηκολόγησε οριστικά και με την γερμανική παρέμβαση συμφώνησε με την Τουρκία για εκατέρωθεν αποχή ερευνών στην ελληνική ΑΟΖ και αναστολή επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια (λέτε η συχνή επαφή Μπογιόπουλου με τον διευθυντή της δεξιάς εφημερίδας Κοττάκη, να είχε επιδράσεις;) η "Καθημερινή" εξακολουθεί τον γνωστό της χαβά.
Σήμερα παραμυθιάζει το αναγνωστικό της κοινό για τις αποτελεσματικές διπλωματικές επαφές που είχε ο "ηγέτης" με Μέρκελ και Πούτιν.

Αυτό όμως δεν θα το θεωρούσες και ενδιαφέρον. Το γεγονός όμως που καταγγέλλει δημόσια αρθρογράφος της "Καθημερινής" και το οποίο αποτέλεσε αφορμή να σταματήσει την συνεργασία του με την εφημερίδα θα έπρεπε να απασχολήσει αρκετούς και κύρια την ΕΣΗΕΑ (αν λειτουργούσε στοιχειωδώς).

Συγκεκριμένα ο Richard Pine που κατοικεί μόνιμα στην Κέρκυρα είναι Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Durrell, καταγγέλλει ότι λογοκρίθηκε από την αγγλόφωνη έκδοση της Καθημερινής για ένα άρθρο του στο οποίο ασκούσε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη που παρέχει στους  "επενδυτές" οι οποίοι έχουν αναλάβει να εκτελέσουν ένα έργο το οποίο κατά τη γνώμη του, "και κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κερκυραίων, θα είναι επιζήμιο για το οικοσύστημα του Ερημίτη".

Το άρθρο όμως του Richard Pine "απορρίφθηκε -σ.σ. από την διεύθυνση της "Καθημερινής"-  με την αιτιολογία ότι ήταν επικριτικό προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και δύο υπουργούς της κυβέρνησης".

"Μου είπαν ότι το άρθρο δεν ήταν αποδεκτό γιατί έπαιρνα «βαθιά πολιτική θέση» και ότι οι ξένοι αρθρογράφοι θα έπρεπε να γράφουν για «ακαδημαϊκά, ιστορικά, πολιτιστικά» θέματα, όχι για «εσωτερική πολιτική»", τονίζει στην επιστολή του με την οποία γνωστοποιεί ότι λύνει την συνεργασία του με την εφημερίδα των Αλαφούζου - Παπαχελά, ο κ. Richard Pine.

Εδώ πιθανόν να ισχυριστείτε ότι ο μπογδάνος επιστράτευσε εισαγγελείς και μπάτσους για να επιβάλλει λογοκρισία στο διαδίκτυο, το πρόβλημα είναι ο Παπαχελάς που πετάει σαν τρίχα απ' το ζυμάρι, όποιον αρθρογράφο ξεφεύγει απ' την κομματική γραμμή της εφημερίδας; Σωστό κι αυτό.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger