Home » , , » Τώρα εμείς φταίμε;

Τώρα εμείς φταίμε;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 | 5:13 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η είδηση είναι γνωστή. Θετικός στον Κορονοϊό είναι Αρχιμανδρίτης στα Τρίκαλα, που έλεγε πως δεν κολλάει ο ιός από τη Θεία Κοινωνία.

Τώρα φταίμε εμείς, λογοκριτές της Εκκλησίας, να σας κάνουμε πλάκα;

Σε ανακοίνωση που έκανε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας είπε μεταξύ άλλων:
“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά το θέμα του κορονοϊού που παρουσιάστηκε σε αγαπητό μου αδελφό, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον μου... να κάνω και γω την απαραίτητη διαγνωστική εξέταση (σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο) για τον covid-19, από την οποία βρέθηκα θετικός”.
Μα αφού δεν υπάρχει ιός! Έτσι δεν έλεγες Αρχιμανδρίτα;

“Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικής Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19”.
Οι γιατροί λένε να μην γλείφουμε όλοι το ίδιο κουτάλι. Με εννοείς; Επίσης τι να σου κάνει η μάσκα, αν τη βγάζεις για να φιλήσεις ένα τζάμι, που πριν φίλησαν δεκάδες άλλοι;

Αλλά εγώ είμαι πιστός! Πιστεύω πως κολλάνε μόνο οι αμαρτωλοί! Έτσι έλεγαν οι παπάδες στην αρχή. Τέκνον μου, μήπως είσαι Κινέζος, ή ακόμα χειρότερα κομμουνιστής; Μήπως έκανες κάποια αμαρτία; Περαστικά πάντως. Ελπίζω να παραμείνει ασυμπτωματικός.

Τι να σας πω όμως ρε ψεκασμένοι; Και ότι κολλάτε εσείς, είναι φυσικό, αφού όχι μόνο δε προσέχετε, πάτε γυρεύοντας. Αλλά παίρνετε στο λαιμό σας κι άλλους! Που ακούνε και πιστεύουν τις κουταμάρες που λέτε.
Να τι έλεγε πριν κολλήσει.
“Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σ’ αυτά τα πνευματικά θέματα. Είναι θέμα πίστης. Για εμάς για όσους πιστεύουμε αυτό είναι ποτήριο και γεύση αθανασίας. Και δυστυχώς αυτοί που αντιδρούν τώρα είναι άνθρωποι που δεν έχουν μεταλάβει ποτέ στη ζωή τους”.

Έχω μεταλάβει στο παρελθόν και αντιδρώ. Αντιδρώ σε κάθε παραλογισμό. Προπαντός θέλω να μη χάνονται άνθρωποι.
Και υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις. Λέγονται τεστ. Υπάρχει η μέθοδος, η παρατήρηση, το πείραμα. Πάνω από όλα υπάρχει η λογική.

Πίστευε σε ό,τι θέλεις. Στο Θεό, τον Άι Βασίλη, τις νεράιδες, τα τέρατα στην ντουλάπα, τα παραμύθια, την επίπεδη Γη. Αλλά οφείλεις να είσαι προσεκτικός σε ό,τι λες στους άλλους, εφόσον έχεις θέση με κύρος. Γιατί τα πιστεύουν.
Κι εδώ υπάρχει μεγαλύτερη ποινική ευθύνη από κάποιον που το σκάει, γιατί διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Ένας παπάς μπορεί να μολύνει πολύ περισσότερους. Όχι μόνο άμεσα, με τη Θεία Κοινωνία, το
χειροφίλημα κλπ, αλλά και έμμεσα, με το να προτρέπει να πάνε σε εστίες μετάδοσης τέτοιων ιών, που είναι οι ναοί. Τώρα δηλαδή είναι όλα εντάξει, επειδή τα γύρισε;

Τη θέση μας την έχουμε πει. Εφόσον μεταδίδεται σαν τη γρίπη, μην πατάτε στις Εκκλησίες. (Σιγά μην έχουμε θρησκευόμενους αναγνώστες/ιες, αλλά λέμε τώρα).
Και μην ανοίγετε τα Σχολεία, γιατί μοιραία θα έχουμε κρούσματα, τα ανακοινώσουν, δεν τα ανακοινώσουν.

Και ποια είναι η καλύτερη απάντηση στα δεξιά τρολλάκια από αυτή την είδηση; Να δούνε ποιοι είναι οι ψεκασμένοι: Δεξιοί και θεούσες στη συντριπτική τους πλειοψηφία.
“Οι αμαρτωλοί κολλάνε”! Έλεγαν ακόμα και όταν ήρθε το μοιραίο πούλμαν με πιστούς από τα Ιεροσόλυμα!

“Καλέ δεν μεταφέρουμε ιό. Χριστό μεταφέρουμε”! Αμ δε! Για κάνε τεστ, κι αν βρεθεί Χριστός, πάω πάσο. Μη βρεθεί ιός μόνο.

Και η ερώτηση των 5.000 ευρώ. Στον παπά που τα έλεγε αυτά, δε βάλατε πρόστιμο. Στους πλούσιους που κάνουν πάρτι ούτε. Όπως δε βάζουν πρόστιμο στους κομπογιαννίτες που γλείφουν τη ΝΔ λέγοντας να ανοίξουν τα σχολεία.

Να πάρουμε τώρα σχοινιά να πάμε να κρεμάσουμε το νεαρό που έφυγε από το Νοσοκομείο; Δεν τον δικαιολογώ σε καμία περίπτωση, αλλά υπάρχουν και χειρότεροι, πολύ χειρότεροι. Κάποιοι από αυτούς φοράνε ράσα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger