Home » , , » Αθλια φιλοκυβερνητική προπαγάνδα από τον Ευαγγελάτο

Αθλια φιλοκυβερνητική προπαγάνδα από τον Ευαγγελάτο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 | 4:23 π.μ.



«Ως τώρα πιστεύαμε ότι η εξάπλωση των χριστιανικών μύθων στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η τυπογραφία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο καθημερινός Τύπος και ο τηλέγραφος, που μέσα σε μια στιγμή διαχέει τις επινοήσεις του σε όλη τη γη, κατασκευάζει περισσότερους μύθους μέσα σε μια μέρα (και το αστικό κοπάδι τους πιστεύει και τους διαδίδει ακόμα παραπέρα) από όσους θα μπορούσαν να παραχθούν παλιότερα μέσα σε έναν αιώνα».

Καρλ Μαρξ 

Απ' τα πιο συνεπή κυβερνητικά παπαγαλάκια είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαλλεγάτος.
Αν δεν είναι ιμάντας ασφαλίτικης προπαγάνδας  κοινοποιώντας τις απόψεις των μηχανισμών καταστολής για όσα άτομα στοχοποιούσαν οι μπάτσοι, ειδικεύεται να εκλαϊκεύει της "προφητείες του "αγίου Παϊσιου, ενώ έχει "ταλέντο" να ξεπλένει λαμόγια καπιταλιστές.

Ευγνώμων η δεξιά παράταξη για τις "υπηρεσίες" που της προσφέρει τον ανταμείβει πλουσιοπάροχα. Αρκεί να θυμηθούμε ότι στο παρελθόν το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έδωσε στον Ν. Ευαγγελάτο πολύ πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ (625.442 συγκεκριμένα) όχι φυσικά για διαφημιστική εκστρατεία ενάντια στην γρίπη και σε προτροπή εμβολιασμού, όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία αλλά για να συκοφαντεί και να προβοκάρει κάθε λαϊκή αντίδραση στην μνημονική-ταξική πολιτική που εφάρμοζαν τότε κυβέρνηση και τρόικα.

Και με την Πέτσινη καμπάνια "Μένουμε σπίτι" επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ -χρήματα του αιματηρά φορολογούμενου λαού μας- κατέληξαν στο θησαυροφυλάκιο του Ευαγγελάτου.

Ο δημοσιογράφος, όμως, δεν απογοητεύει τους ευεργέτες του. Εκπληρώνει και μάλιστα με ζήλο την διατεταγμένη αποστολή που του ανέθεσαν να πραγματοποιήσει.

Ενα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο. Στην τελευταία του τηλεοπτική εκπομπή, ο Ν. Ευαγγελάτος, παίρνοντας ένα μελιστάλακτο, θλιμμένο ύφος μας λέει: "Εχουν βρεθεί άμεσα 4 δις ευρώ. Δεν ρίχνονται στην οικονομία δεν ρίχνονται στις κοινωνικές δαπάνες, αλλά πρέπει να πάνε στην άμυνα για να έχουμε πατρίδα. Κοστίζει πολλά όλη αυτή η ιστορία, αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς".

Να ξεπεράσουμε την κινδυνολογία ότι "κινδυνεύουμε να χάσουμε την πατρίδα". (Το ότι έχουν ξεπουλήσει στους ξένους τα πάντα, από λιμάνια και αεροδρόμια μέχρι τηλεπικοινωνίες και ενέργεια για τον Ευαγγελάτο δεν λέει τίποτα. Οτι ο πληθυσμός μας αφανίζεται και η νεολαία μας ψάχνει το μέλλον της στο εξωτερικό δεν σημαίνουν τίποτα για τον "έγκυρο" δημοσιογράφο).

Αλλά, ρε μεγάλε, τι πα πει "βρέθηκαν 4 δις" για αφορά νέων πολεμικών εξοπλισμών; Τα έκοψε η κυβέρνηση που υποστηρίζεις από κανένα περιβόλι που ανθίσουν λεφτόδεντρα; Επεσαν από τον ουρανό;
Λεφτά δικά μας είναι που μας τα ληστεύει το κράτος

Και με την ευκαιρία κ. Ευαγγελάτε μας κάνεις φραγκοδίφραγκα την διαπίστωση σου ότι πάλι ο λαός μας πρέπει να γονατίσει ακόμα περισσότερο για να αποκτήσει το ελληνικό κράτος νέα όπλα αφού "δεν μπορεί να γίνει αλλιώς";

Από ποιον κινδυνεύει η Ελλάδα; Δεν είμαστε σύμμαχες χώρες με την Τουρκία ανήκοντας στον ίδιο στρατιωτικό σχηματισμό, το ΝΑΤΟ, ή έχουμε τόσες διαφορές που πιθανόν να μας οδηγήσουν σε πολεμική σύρραξη;
Αν λοιπόν το ΝΑΤΟ στο οποίο -σημειωτέον ότι είμαστε στην δεύτερη θέση στην κατάταξη των χωρών που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα για την συμμετοχή τους σ' αυτό τον στρατιωτικό συνασπισμό- δεν είναι ικανό να ανταποκριθεί στην ιδρυτική του διακήρυξη, τότε τι νόημα έχει να μας κοστίζει δις κάθε χρόνο η παραμονή του σ' αυτό;

Μήπως συμφωνείται κ. Ευαγγελάτε, να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να γλυτώσουν τα λαϊκά στρώματα ένα βαρύ χαράτσωμα που μας κοστίζει; (Ρητορικό φυσικά το ερώτημα)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger