Home » , » Ηχηρό "χαστούκι" σε κυβέρνηση και Επιτροπή λοιμωξιολόγων. Σμπαράλια το κυβερνητικό αφήγημα "περί αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας" από γνωστό επιστήμονα

Ηχηρό "χαστούκι" σε κυβέρνηση και Επιτροπή λοιμωξιολόγων. Σμπαράλια το κυβερνητικό αφήγημα "περί αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας" από γνωστό επιστήμονα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 | 7:55 μ.μ.

Κι ενώ το ένα αρνητικό ρεκόρ για την εξάπλωση της πανδημίας, καταρρίπτεται μετά το άλλο (σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5 θανάτους από Κορωνοϊο, 416 νέα κρούσματα και 79 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι) το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκε η κυβέρνηση αλλά και η Επιτροπή λοιμωξιολόγων που εισηγείται τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19 δεν πρέπει να έχει προηγούμενο.

Σε τηλεοπτική του παρουσία αλλά και με ανάρτησή του στην προσωπικό του σελίδα στο f/b, o καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, έκανε σμπαράλια το κυβερνητικό αφήγημα περί "αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας". Αυτό όμως που θεωρούμε πολύ σοβαρό είναι ότι άφησε έκθετους -χωρίς να τους κατονομάσει- τους επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.

(Εδώ να συμπληρώσουμε ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση η επιτροπή αποτελείται από "εξαιρετικούς ειδικούς που εμπιστευόμαστε". Τώρα θα σκεφτείτε ότι δεν χρειαζόταν να μας το πει  αυτός ο επιστήμονας για την "επιστημονική κατάρτιση"  των μελών αυτής της επιτροπής, αφού δεν στάθηκαν ικανά να καθορίσουν ούτε το μέγεθος των μασκών που έπρεπε να προμηθευτούμε και πληρώσαμε 6.5 εκατομμύρια ευρώ για άχρηστες μάσκες-τεντόπανα.)..

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Μανώλης Δερμιτζάκης θέλησε να υπερασπίσει το επιστημονικό του αντικείμενο, πάντως τους συναδέλφους του της Επιτροπής τους "έσφαξε" με το βαμβάκι. Ουσιαστικά τους χαρακτήρισε "άχρηστους" και εντελώς αναποτελεσματικά και λανθασμένα τα μέτρα που πρότειναν και εφάρμοσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ακούσαμε από τον κ  Δερμιτζάκη να μας λέει συγκεκριμένα: "Αυτό που χρειάζεται είναι να αυξήσουμε τα μέτρα οριζόντια και απλά. Δηλαδή. Περισσότερη τηλεργασία, μάσκες παντού για ένα μεγάλο διάστημα. Να αφήνουμε τα εστιατόρια να λειτουργούν και αργότερα. Να κλείνουν τα εστιατόρια και τα μπαρ στις 12 δεν μας λύνει το πρόβλημα. Ούτε με το να κλείνουμε τα περίπτερα λύνεται το πρόβλημα. Η λογική πρέπει να είναι να μπει ο κόσμος σε οργανωμένες δραστηριότητες, που να μπορεί να λειτουργήσει ως ένα βαθμό και να το κάνει με ένα τέτοιο τρόπο συντεταγμένο ώστε να μειώνεται η μετάδοση. Οταν τα κλείνουμε όλα ουσιαστικά αφήνουμε τον καθένα να κάνει τις δικές του επιλογές σε ένα μη οργανωμένο χώρο όπως είναι οι πλατείες και να έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα αύξησης. Χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας των όλων μέτρων που παίρνουμε".  

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο, παρά να διατυπώσουμε μια απορία: Τα λαλίστατα μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, θα προσπεράσουν ασχολίαστα την απίστευτη απαξίωση που εισέπραξαν απ' αυτόν τον επιστήμονα;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger