Home » , » Μια εισαγγελέας .. με παρελθόν - «Μια σπίθα είναι αρκετή να βάλει φωτιά στον κάμπο»

Μια εισαγγελέας .. με παρελθόν - «Μια σπίθα είναι αρκετή να βάλει φωτιά στον κάμπο»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 | 9:46 μ.μ.

Δεν θα δηλώσω αθώος και δεν θα παρακαλέσω κανένα δικαστή να με πιστέψει. Δεν είμαι αθώος.

Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. 

Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του. 

Όμως αρνήθηκα, αρνούμαι και θα αρνηθώ ξανά τις πράξεις που μου καταλογίζουν.
Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΣΠΦ, δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη ληστεία και προπαντός δεν σκότωσα και δεν θα μπορούσα να σκοτώσω για οποιονδήποτε λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έναν άοπλο πολίτη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Τάσος Θεοφίλου


 Η παραπάνω τοποθέτηση του αναρχοκομουνιστή μας ήρθε συνειρμικά στο μυαλό παρακολουθώντας όσα διαδραματίστηκαν στην δίκη των καταδικασθέντων εγκληματιών της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου και ειδικά διαβάζοντας την σημερινή εισαγγελική πρόταση. 

Κι αυτό γιατί όπως είναι γνωστό το πρωτόδικο δικαστήριο δικαστήριο που καταδίκασε τον ΑΘΩΟ αναρχικό-κομμουνιστή σε 25 χρόνια κάθειρξη είχε υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, που εκφωνήθηκε από τα χείλη της ίδιας "δικαστικής λειτουργού" η οποία πρότεινε σήμερα να μην φυλακιστούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο σε βάρος του Τάσου Θεοφίλου, όχι απλώς δεν πρότεινε κανένα ελαφρυντικό για τον νεολαίο αγωνιστή, αλλά ήταν σφόδρα αντίθετη να του δοθεί αναστολή φυλάκισης μέχρι την δευτεροβάθμια δίκη.  "Είναι δηλαδή απ' τους κύριους υπεύθυνους η Α. Οικονόμου που ο Τ. Θεοφίλου πέρασε πέντε ολόκληρα χρόνια στα κάτεργα των ελληνικών φυλακών, μέχρι να αθωωθεί πανηγυρικά στο Εφετείο", όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Δεν κάνουμε προβλέψεις για το ποια μπορεί να είναι η τελική απόφαση της δικαστικής έδρας. Θέλουμε απλώς να θυμίσουμε ότι είναι μια απ' τις λίγες ποινικές δίκες που έκανε την δυναμική μαζική του παρέμβαση ο λαϊκός παράγοντας. Και καλά είναι κάποιοι να αναλογιστούν μια πρόταση του Μάο: «Μια σπίθα είναι αρκετή να βάλει φωτιά στον κάμπο» 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger