Home » , » Σε κοσμικό κράτος ζούμε ή σε Ταλιμπανιστάν;

Σε κοσμικό κράτος ζούμε ή σε Ταλιμπανιστάν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 | 9:51 μ.μ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις ακούγοντας το τροπάρι του δεσπότη Χίου είναι να χαμογελάσεις με τις γραφικότητες που λέει σε 'ενα βοντεάκι ου κυκλοφορεί σήμερα.
Ο εκπρόσωπος του θεού  υπόσχεται στο εκκλησιαστικό ποίμνιο του ότι θα μπει στην Αγια Σοφιά να ¨"σφουγγίξει τα δάκρυα της Παναγίας" και τότε θα παρουσιαστούν "άγγελοι" για να κάνουν την "θεία λειτουργία" μαζί του ...

Την ίδια ιλαρότητα όμως δεν μπορείς να δείξεις σχολιάζοντας την σημερινή απόφαση που έλαβε το   Μονομελές Δικαστήριο Κερκύρας, αθωώνοντας τον τοπικό "άγιο".
Αν θυμάστε αυτός ο δεσπότης είχε παρακινήσει το ποίμνιο του να κάνει ψεύτικες δηλώσεις για να αποφύγει τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, και να πάει στα μαγαζιά του για "να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και του αίματος του Κυρίου μας",

Πέρα απ' το απίστευτο του πράγματος, το να καλεί δηλαδή ένας δεσπότης το "χριστιανικό ποίμνιο" να ψευδομαρτυρήσει,  ο "άγιος" αυτός κλήθηκε να δικαστεί και για "την παρουσία υπεράριθμων πιστών  στην λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαϊων".

Οι δικαστές λοιπόν, απάλλαξαν τον δεσπότη απ' τις κατηγορίες που τον βάρυναν, με τον Μητροπολίτη Κερκύρας μετά την αθώωση να δηλώνει: "Λειτούργησαν οι νόμοι του Θεού και δικαιώθηκε η Εκκλησία και η Κέρκυρα".

Μετά την δικαστική ετυμηγορία οι θρησκευτικές ιστοσελίδες πανηγυρίζουν γράφοντας: "Και οι δύο αθωωτικές αποφάσεις είναι ιστορικής σημασίας τόσο για την θέση της Εκκλησίας στον δημόσιο βίο, όσο και για την ευθύνη του εκάστοτε Μητροπολίτη να διαφυλάξει την θρησκευτική ταυτότητα και παράδοση του τόπου".

Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικοί της δικαστικής απόφασης. Αντιλαμβανόμαστε όμως τι μηνύματα περνάει στους άλλους ρασοφόρους. Και έτσι μας δημιουργείται μια απορία: Σε κοσμικό κράτος ζούμε ή σε Ταλιμπανιστάν;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger