Home » , , » Και πάλι για την "Πανσπουδαστική Νο8"

Και πάλι για την "Πανσπουδαστική Νο8"

Από giorgis , Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 | 7:40 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Για αρκετά χρόνια τώρα, τέτοιες μέρες πριν και μετά τον γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 73, όποιος θέλει να κάνει κριτική στο ΚΚΕ, ξαναφέρνει στην δημοσιότητα το τετρασέλιδο τεύχος της "Πανσπουδαστικής Νο8" (έντυπο συνδικαλιστικό όργανο της ΑντιΕΦΕΕ), που κυκλοφόρησε Γενάρη-Φλεβάρη 1974.

Πριν μερικές μέρες βγήκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο τιτανομέγιστος νεοδημοκράτης βουλευτής Κ. Κυριανάκης για να μας πει ότι "εγώ λοιπόν ως νέος προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς πράγματα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας". 
Απάγγειλε την γνωστή κασέτα 
για την στάση του ΚΚΕ στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. και σαν πηγή του επικαλέστηκε "κείμενο του οργανισμού ανασυγκρότησης του ΚΚΕ, του λεγόμενου ΟΑΚΚΕ". (Εμείς αγνοούμε αυτόν τον οργανισμό και μάλλον θα εννοεί την παρέα του ίδιου πνευματικού μεγέθους μ' αυτόν Ηλία Ζαφειρόπουλου), 

(Σημειωτέον ότι και ο υπουργός της κυβέρνησης, ο Αδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε, εκτιμήσεις της ΟΑΚΚΕ χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ!).  

Με μετεμφυλιακή ρητορική χτες και η κυρία "πως είναι το μαλλί μου", άρχισε να λέει τα γνωστά της -λες και διάβαζε κείμενο του Σάκη Μουμτζή- σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel.
Η Σοφία Βούλτεψη αφού θέλησε να μας παρουσιάσει το "αγωνιστικό" της παρελθόν και μας είπε ότι σαν μαθήτρια συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρουσιάστηκε σαν Αντουανέτα για να καυτηριάσει το ΚΚΕ και να μας πει ότι αφού η ίδια αντιλαμβανόμενη τις ιδιαίτερες συνθήκες δεν τιμάει την επέτειο, πώς τολμάει το ΚΚΕ να το κάνει! 

Εκτός απ' τα "χαριτωμένα" που μας είπε η βουλευτής της Ν.Δ, έκανε επίθεση στο ΚΚΕ και  αναφερόμενη προσωπικά στον Δημήτρη Κουτσούμπα τον οποίο χαρακτήρισε σαν κάποιον ο οποίος "δεν σέβεται τους νόμους της δημοκρατίας που έχουν ψηφιστεί με την δεδηλωμένη και στέλνει μήνυμα ότι σκοπός του είναι να καταργήσει και διατάξεις που προστατεύουν το πολίτευμα".   
Επανέλαβε κι αυτή την γνωστή παράγραφο ότι το ΚΚΕ χαρακτήριζε "πράκτορες της ΚΥΠ" τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Κι εδώ δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Οντος υπάρχει ένα θέμα με το τεύχος 8 της Πανσπουδαστικής και ειδικά με το επίμαχο εδάφιο περί «350 προβοκατόρων του Ρουφογάλη, πρακτόρων της χουντικής ΚΥΠ, Αμερικανών, CIA, κλπ.».

Είναι αλήθεια ότι και μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά για το ποιος/ποιοι έγραψαν και πότε τα περί «προσχεδιασμένης εισβολής στο Πολυτεχνείο την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη και CIA».

Θεωρούμε ότι το πιο ολοκληρωμένο πολυσέλιδο σχετικό δημοσίευμα και στο οποίο υπάρχουν όλες οι σχετικές απόψεις είναι αυτό που υπογράφει ο δημοσιογράφος Ζήσης I. Καραβάς και υπάρχει στο περιοδικό "Αιρετικά", το κυκλοφόρησε σαν ένθετο στην  εφημερίδα "Documento". Σας συνιστούμε να το διαβάσετε

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

20 Νοεμβρίου 2020 στις 7:43 π.μ.

To αρθρο σκοπο περισσοτερο φαινεται πως εχει να δικαιολογησει
τη σταση του ΚΚΕ και της ΑντιΕΦΕΕ για τα γεγονοτα της εξργερσης
του πολυτεχνειου παρα για να καταγγειλει την γνωστη και ανιστορη
τη Βουλτεψη Οσα κι αν εχουν γραφτει οσα κι αν γραφτουν οσο μελανι
και αν χυθει δεν προκειται να μειωσει τη σημασια του αθλιου δημοσι
ευματος της Πανσπουδαστικης για τα γεγονοτα της ηρωικης εξεγερσης
του Πολυτεχνειου

23 Νοεμβρίου 2020 στις 8:27 μ.μ.

Μπραβο για την αναρτηση αλλά περισσοτερο για την αναφορα στο θεμα και για το περιεκτικο λινκ. Ολα πρεπει να ειναι υπο κριση, ολα στο φως και ολα τα λαθη πρεπει να συζητουνται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger