Home » , , , » Ο "εθνικός κορμός" και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΚΟΦ πανηγυρίζουν για την εγκατάσταση μπάτσων στα Πανεπιστήμια

Ο "εθνικός κορμός" και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΚΟΦ πανηγυρίζουν για την εγκατάσταση μπάτσων στα Πανεπιστήμια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 | 5:07 μ.μ.


Πανηγυρίζει -και με το δίκιο του- σήμερα όλος ο "εθνικός κορμός" που η αστυνομοκρατία,  απαραίτητο χαρακτηριστικό στην εγκαθίδρυση ενός κράτους της σκληρής δεξιάς, δεν θα απουσιάζει και από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι κάτι που το ονειρευόταν πολλά χρόνια η ακροδεξιά, αλλά καμιά κυβέρνηση δεν τολμούσε μέχρι τώρα να το κάνει. Η συγκεκριμένη όμως συγκυρία ευνοεί να περάσουν και τέτοιες αντιδραστικές αποφάσεις. 

Και μόνο ότι σήμερα, που λογικά στην επικαιρότητα θα έπρεπε να είναι το εφιαλτικό ενδεχόμενο ενός γενικού locdown και η γενικότερη κατάρρευση του ΕΣΥ, τρεις αστικές εφημερίδες -"Τα Νέα" η "Εστία" και η "Καθημερινή"- επιλέγουν να προβάλλουν με "ξύλινα" γράμματα την κυβερνητική απόφαση για παρουσία μπάτσων μέσα στα πανεπιστήμια λέει πολλά.

Την στιγμή που η πληρότητα στα νοσοκομεία στις "κόκκινες" από την επέλαση της επιδημίας περιοχές φτάνει στο 100% και προγραμματισμένα χειρουργεία ματαιώνονται, με ότι σημαίνει αυτό, και η φυλλάδα του Μαρινάκη επιλέγει να προβάλει σαν κύριο τίτλο: "Εξετάζεται η οριστική αποβολή όσων φοιτητών βανδαλίζουν ή βιοπραγούν. Θα διαγράφονται οι τραμπούκοι. Συστήνεται Πανεπιστημιακή αστυνομία", αντιλαμβάνεται κανείς πόση βαρύτητα για το σύστημα έχει αυτή η απόφαση.
(Εκτός και αν δεχθείς ότι όπου σταθείς και όπου βρεθείς, αυτό που σήμερα ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να "παταχθεί" η υποτιθέμενη παραβατικότητα που υπάρχει στα πανεπιστήμια).

Στην ίδια κατεύθυνση με τα "Νέα" και η "Καθημερινή" που προβάλλει πρωτοσέλιδα την δήλωση του Μητσοτάκη: "Ηρθε η στιγμή να πατάξουμε τη βία στα ΑΕΙ", ενώ το πρωτοσέλιδο της "Εστία": "Νόμος και τάξις στα πανεπιστήμια" μας θύμiσε την ρήση του Ο. Ελύτη: «Οταν ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει».

Αναμενόμενο ήταν και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΚΟΦ να πανηγυρίζουν με ενθουσιώδης δηλώσεις  όπως αυτή που έκανε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης αφού οι μπάτσοι πια θα εγκατασταθούν μόνιμα μέσα στα πανεπιστήμια.  '

Στην ίδια κατεύθυνση και η φοιτητική παράταξη του κυβερνητικού κόμματος ΔΑΠ/ΝΔΦΚ που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την "Ίδρυση ειδικού σώματος προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με ειδική εκπαίδευση που θα εδρεύει στις σχολές".

Συμπέρασμα: Στην εποχή της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας" όταν η φτωχοποίηση του λαού μας αποκτά μαζικά χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση χαρίζει δις σε τραπεζίτες και "δωράκια" εκατομμυρίων στους ημετέρους, χρήματα του αιματηρά φορολογούμενου λαού.

Ταυτόχρονα το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει από την εξάπλωση της πανδημίας. (Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου των γιατρών ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη: "Πιάσαμε οροφή στη ΜΕΘ. Σε λίγο θα διασωληνώνουμε σε απλούς θαλάμους.. Δουλεύουμε σε συνθήκες πολέμου. Δεν έχουμε ούτε σύμβουλο πνευμονολόγο..."). Και την ίδια στιγμή το κράτος αδιαφορεί για την δημόσια υγεία βάζοντας σαν προτεραιότητα να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με την πρόσληψη καινούργιων μπάτσων

Πώς το 'λεγε ο Βάρναλης; "Αντε θύμα, άντε ψώνιο ...."

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger