Home » , , » Ενα τεράστιο "νόμιμο" σκάνδαλο. Η κυβέρνηση χαρίζει 2,5 δις ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα παίρνει τα σπίτια φτωχών ανθρώπων που τις οφείλουν 15.000 ευρώ!

Ενα τεράστιο "νόμιμο" σκάνδαλο. Η κυβέρνηση χαρίζει 2,5 δις ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα παίρνει τα σπίτια φτωχών ανθρώπων που τις οφείλουν 15.000 ευρώ!

Από giorgis , Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 | 2:05 π.μ.

Του Γ.Γ.

Μπήκαμε σε ένα σπιράλ εφιαλτικών καταστάσεων και δυστυχώς δεν πρόκειται να βγούμε απ' αυτό, όσο αφήνουμε άλλους να καθορίζουν την ζωή μας, να παίρνουν αποφάσεις για μας και οι οποίες είναι εναντίον μας.  

Η πανδημία επελαύνει και ο πρωθυπουργός μας φλομώνει στην κενολογία, σερβίροντας μας ψέματα με την σέσουλα.
Το ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων καταρρίπτεται μετά το άλλο -χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2056 νέα κρούσματα, 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους ενώ οι ασθενείς με Covid-19 που είναι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 135- και το μόνο ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι να μπουκώνει με δημόσιο χρήμα του τραπεζίτες και τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ.(Θα αναφερθούμε αναλυτικά παρακάτω). 

.Ας ξεπεράσουμε ασχολίαστο το χθεσινό διάγγελμα του Μητσοτάκη με το οποίο πέρα ότι επανέλαβε το γνωστό τροπάριο περί προσωπικής ευθύνης και εξάγγειλε μερικά lockdown, δεν περιείχε το παραμικρό μέτρο που θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να τιθασεύσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Παριστάνει, ο Μητσοτάκης, ότι δεν αντιλαμβάνεται τις υγειονομικές βόμβες στις οποίες έχουν μετατραπεί τα ΜΜΕ, και οι χώροι των θρησκευτικών μαγαζιών. Την ίδια στιγμή δεν είπε το παραμικρό για προσλήψεις υγειονομικών και οι οποίες είναι τόσο απαραίτητες. 

Το μόνο που κατόρθωσε με τα λεγόμενα του είναι να μας αποδείξει για μια ακόμα φορά με το πόσο απατεώνες και πολιτικούς ψεύτες έχουμε μπλέξει. 

Δείτε ένα χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του, το οποίο δεν του ξέφυγε αφού την έκανε ανάγνωση. "Γι’ αυτό και πρέπει να δράσουμε τώρα. Τώρα. Πριν λυγίσουν οι Μονάδες Εντατικής από το βάρος ζωών που κινδυνεύουν. Τώρα", μας είπε ο Μητσοτάκης. 

Πώς θα "λυγίσουν" οι ΜΕΘ, ρε μεγάλε; Ολα τα κυβερνητικά στελέχη δεν βγαίνουν και μας λένε ότι υπάρχουν σε λειτουργεία 800 ΜΕΘ, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες δεν δήλωνε ο αρμόδιος υπουργός Κικίλιας: "Στο τέλος του έτους, θα έχουμε 1.200 ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό, με πενταετή εκπαίδευση και με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται"; 

Δηλαδή σύμφωνα με τις εξαγγελίες σας σε δυο μήνες θα λειτουργούν 1.200 ΜΕΘ.
Σήμερα έχουμε 135 διασωληνωμένους. Αρα όσο εκρηκτική άνοδο κρουσμάτων και να έχουμε, λογικά μέχρι το τέλος του χρόνου, αποκλείεται η πληρότητα των ΜΕΘ να υπερβεί το 50% σύμφωνα με όσα ισχυρίζεστε.
Πώς λοιπόν θα "λυγίσουν";

Μας λέτε όμως κατάμουτρα καραμπινάτα ψέματα.
Οι ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα -όπως έχουν καταγγείλει τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών- σε όλη την Ελλάδα είναι 200, με την πληρότητά τους στην Αττική να κυμαίνεται γύρω στο 70 - 75%.
Με τις καλύτερες προοπτικές τους επόμενους μήνες μπορεί να διπλασιαστούν και να φτάσουν τις 400, ενώ όσα μας λέει ο υπουργός Υγείας και τα κυβερνητικά στελέχη ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι 1.200, δεν είναι παρά παραμύθια της Χαλιμάς.

Την ίδια στιγμή η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας -και εξ' αιτίας της πανδημίας- προχωράει ακάθεκτη. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το τονίζει στην Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση, το κάθε άλλο παρά "κομμουνιστοκρατούμενο" Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. 

Εκεί διαβάζουμε αυτό που γνωρίζουμε όλοι/ες μας. Οτι στην εποχή της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας" έχουμε μείωση μισθών, επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, de facto κατάργηση του 8ώρου και δραματική αύξηση όσων ζουν με μισθούς κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Οταν ακούς συντηρητικό οικονομικό συντάκτη να εκτιμάει ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και οι άνεργοι να ξεπεράσουν τους 1.500.000, αντιλαμβάνεσαι σε τι κατάσταση βρισκόμαστε.
Αν σ' αυτά προσθέσεις και τις στρατιές αστέγων που θα δημιουργηθούν απ' το μπαράζ πλειστηριασμών που έρχεται, έχεις συμπληρωμένη εικόνα.

Και μπροστά σ' όλα αυτά η κυβέρνηση των "αρίστων" επιλέγει την επικοινωνιακή και βάρβαρα ταξική πολιτική
(Η διπλανή φώτο είναι απ' την σημερινή φυλλάδα "Δημοκρατία" η οποία θεωρεί ότι είναι "ριγμένη" απ' το μοίρασμα της Πέτσινης λίστας  γι' αυτό έχει ανοίξει μέτωπο με την Ν.Δ. "Ενδοοικογενειακά καβγαδάκια" δηλαδή).

Στην εποχή της "κανονικότητας" η καταστολή εντείνεται, τα ΜΜΕ με κυβερνητική εντολή ανακάλυψαν νέο "εχθρό" της κοινωνίας στα πρόσωπα κάποιων ανεγκέφαλων που η κυβέρνηση επικήρυξε για μια άθλια ενέργεια που έκαναν σε βάρος ενός πρύτανη, και το σύστημα εξακολουθεί να δουλεύει μια χαρά.  

Παρακολουθούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να σκορπάει εκατομμύρια για φανφάρες στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021», της Γιάννας Αγγελοπούλου, και να "μπουκώσει" με δημόσιο χρήμα τα επικοινωνιακά κυβερνητικά φερέφωνα, ενώ το πιο προκλητικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό είναι άλλο.
Αυτό που μπορεί να διαβάσει κανείς "μέσα απ' τις γραμμές", σε ένα μικρό σχολιάκι που δημοσιεύεται στο "Βήμα". (Eχουν το "ταλέντο" τα αστικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν με "περιτύλιγμα" μια πολύ σοβαρή είδηση, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή απ' τον αναγνώστη). 

Την προσοχή σας. Πριν λίγες μέρες είχαμε μια ανάρτηση την οποία τιτλοφορούσαμε: Αλλο ένα εξέχον μέλος της "κομπραδόρικης παρασιτικής αστικής τάξης" κάνει "μεγάλη ζωή" με δικά μας λεφτά. Αναφερόμαστε στην περίπτωση ενός καπιταλιστή στον οποίο η Τράπεζα Πειραιώς (μια τράπεζα που ελληνικό δημόσιο - δηλαδή όλοι εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι- την έχουμε ανακεφαλαιοποίηση με δις πολλές φορές) του χάρισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, 

Συγκρατήστε το παραπάνω και διαβάστε τώρα και την παρακάτω "ειδησούλα" που δημοσιεύεται σήμερα στην φυλλάδα του Μαρινάκη:

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις για το χρονίζον πρόβλημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεκλήθη σύσκεψη, στην οποία εκτιμήθηκε ότι δεν μπορεί το τραπεζικό σύστημα να μένει εκτεθειμένο σε καθεστώς διαρκούς αβεβαιότητας και τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για να απαλλαγεί η τράπεζα από το βάρος του ειδικού δανεισμού των 2,5 δισ ευρώ που της προσφέρθηκαν μετά την μεγάλη κρίση τυ 2015.

Η κυβέρνηση, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η διοίκηση της τράπεζας συμφώνησαν να μην εξοφληθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις από το συγκεκριμένο δάνειο και ντε φάκτο να εφαρμοστεί η ρήτρα της μετατροπής του σε μετοχές.

Με τον τρόπο αυτό το Ελληνικό Δημόσιο θα αποκτήσει το 61,3% και η τράπεζα θα περιέλθει στον έλεγχο του.

Θα ακολουθήσει όπως διευκρινίζει ο Γιάννης Στουρνάρας η δυναμική αναδιάρθρωση της Πειραιώς με στόχο την ταχεία μείωση των μην εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία θα προετοιμάσει την εκ νέου ιδιωτικοποιησή της. Ο ίδιος υπολογίζει ότι στα μέσα του 2021 η Πειραιώς μπορεί να έχει περάσει ξανά σε ιδιώτες.


Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο "νόμιμο" σκάνδαλο. Ρισκάρουμε την εκτίμηση ότι θα περάσει εντελώς απαρατήρητο ακόμα και απ' τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, αφού εντάσσεται μέσα στην καπιταλιστική λειτουργία και πιθανόν παρόμοιες λωποδυσίες σε βάρος του ελληνικού λαού να έχουν συμβεί και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να μην έχουν δημοσιοποιηθεί, ή να πέρασαν απαρατήρητες.  (Δείτε την ανάρτησή μας: "Η είδηση, η ιεράρχησή της και η διαχείριση της") 

Ο καλύτερος σχολιασμός του δημοσιεύματος του "Βήματος" μπορεί να γίνει με μια ιστορική αναφορά. Στο βιβλίο του "Ο Δικηγόρος", ο φίλος και νομικός σύμβουλος του Αριστοτέλη Ωνάση, Τρύφωνας Κουταλίδης, αναφέρει το παρακάτω περιστατικό. Σε κάποια συζήτηση ο πλουτοκράτης του είπε: «…Η Ολυμπιακή είναι ένας κουβάς με σκατά που όλο του προσθέτουμε. Ε, μόλις ξεχειλίσει και μας πνίξει η μπόχα, θα τον δώσουμε στο γκουβέρνο...». 
Να ξεπλύνει δηλαδή το δημόσιο -όλοι εμείς- τον "κουβά" και να τον παραδώσει καθαρό στον επόμενο καπιταλιστή. 

Αυτό συμβαίνει και τώρα με την τράπεζα Πειραιώς, έτσι ακριβώς λειτουργεί ο καπιταλισμός.

Με αφορμή την τακτική που ακολουθεί όχι μόνο η τράπεζα Πειραιώς αλλά όλες οι τράπεζες να θυμίσουμε τι ανέφερε περασμένη ανάρτηση μας: "Με δισεκατομμύρια ευρώ που ξεπερνούν το 90% του ΑΕΠ της χώρας έχουν στhριχθεί οι ελληνικές τράπεζες από το 2008 έως σήμερα. Την ώρα που απλοί πολίτες καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους, η ανεργία θερίζει την ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικονομία έχει βυθιστεί στην ύφεση και οι έλληνες πολίτες στη φτώχεια, οι ελληνικές κυβερνήσεις φαίνεται ότι έχουν λεφτά, αλλά μόνο για τις τράπεζες. Δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν, δίχως κανείς να γνωρίζει πού πήγαν τα χρήματα αυτά και πώς αξιοποιήθηκαν,  Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πήγαν εκεί που θα έπρεπε να πάνε: Στην πραγματική οικονομία.". 

Που πάνε αυτά τα δις; Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι τράπεζες χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ -δικά μας "νόμιμα" κλεμμένα επαναλαμβάνουμε χρήματα- σε καπιταλιστές, και προσφέρουν αφειδώς ¨δανεικά κι αγύριστα" σε επιχειρηματικούς ομίλους καθώς και σε "σημαίνοντα" πολιτικά πρόσωπα.    

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Τράπεζα Πειραιώς στην οποία τώρα στα εντελώς "μουλωχτά" η κυβέρνηση της Ν.Δ., της χαρίζει ουσιαστικά 2,5 δις ευρώ -χρήματα που έχουν ληστευτεί από όλους/ες μας- θα είναι το ίδιο τραπεζικό ίδρυμα που θα πετάξει στον δρόμο φτωχές οικογένειες για να τους πάρει τα σπίτια γιατί μετά την μακρόχρονη καπιταλιστική οικονομική κρίση δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα τοκογλυφικά στεγαστικά δάνεια που έχουν πάρει. 

Οσο και να ακούγεται "παλαιοκομμουνιστικό" ο καπιταλισμός δεν εκσυγχρονίζεται, μόνο ανατρέπεται. Και αν θέλεις να παλέψεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρέπει να είσαι προσηλωμένος στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό.

Υ.Γ: Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του βιβλίου του Γιώργο Ρούση: "Ο μύθος της ελεύθερης βούλησης της πλειοψηφίας". Το θεωρώ εξαιρετικό και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

2 Νοεμβρίου 2020 στις 7:55 π.μ.

Μια χαρά τα λες αλλά δεν σε ακούει και κανένας γιατί η άλλη προοπτική ήτανε ξεκάθαρα χειρότερη

2 Νοεμβρίου 2020 στις 11:50 π.μ.

Μπράβο...... Η αλήθεια είναι αυτή ελπίζω να ξυπνήσουμε επιτέλους...

2 Νοεμβρίου 2020 στις 12:27 μ.μ.

Παντα ευστοχως σ.Γιωργη,αλλα οσο η πλειοψηφια παραμενει σε λογικες αστισμου τα χειροτερα ερχονται
ΒΙΣΙΝΣΚΙ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger