Home » , » Ο προλετάριος και η αστή

Ο προλετάριος και η αστή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 | 10:46 μ.μ.

Δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις για να σχολιάσεις την εσωτερική σαπίλα κάποιον "καταξιωμένων" καλλιτεχνών. Περισσότερο θλίψη σου δημιουργεί όταν πληροφορείσαι το κατάντημά τους, παρά διάθεση για να στιγματίσεις την άθλια συμπεριφορά τους. 

Και αναφερόμαστε σε ένα περιστατικό που αναφέρει ο "δικός μας άνθρωπος", ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Ο τίτλος της είδησης θα μπορούσε να είναι "ο προλετάριος και η αστή".

Το γεγονός: Ενας υπέροχος άνθρωπος της τάξης μας, μαζί με συναγνωνιστές/ιες του, προσπαθούν να δώσουν μια "ανάσα" στους κατατρεγμένους και απόκληρους. Μπροστά στην οικονομική και υγειονομική συμφορά που μας προέκυψε δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να εξασφαλίσουν σε κάποιους πεινασμένους, καθημερινά ένα πιάτο ζεστό φαϊ. 

Αυτό έκαναν και σήμερα το μεσημέρι, ώσπου απ' το σημείο που μοίραζαν φαγητό στους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας "περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπάρα της".

Η Δήμητρα Γαλάνη. Διαπιστώνει, όπως γράφει η ίδια στο f/b  ότι είχε "δημιουργηθεί συνωστισμός".
Πλησιάζει εθελόντριες και  "με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητά δηλαδή" όπως μας πληροφορεί ο "δικός μας άνθρωπος". 

Βλέπετε, το  ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που στήνονται σε "μεγάλες ουρές", όπως γράφει η ίδια αοιδός, για να νικήσουν πείνα τους, δεν την απασχολεί. Αυτό που ενδιαφέρει τον θηλυκό Κυρ Παντελή, είναι η "νομιμότητα".
Και επειδή η ίδια δεν είχε την δυνατότητα να ελέγξει αν τηρείτε το "γράμμα του νόμου" -όπως έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν οι ναζί σε μικροπωλητές λαϊκών αγορών-, ακολουθούν τα .. δέοντα.

Οπως μας ενημερώνει ο Κωνσταντίνος, παρουσιάζονται δικυκλιστές της δημοτικής αστυνομίας και επικαλούμενοι, "καταγγελία από κάτοικο της περιοχής", ζητούν να τους επιδειχθεί αν υπάρχει "άδεια" για την προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν έστω και προσωρινά την πείνα κάποιων φτωχών συνανθρώπων μας.
Παρ' όλο που και οι μπάτσοι διαπίστωσαν ότι τηρούταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής, τους είπαν να σταματήσουν την διανομή φαγητού.
Λογικό. Δεν είναι μικρό "αδίκημα" να ενοχλείς την αισθητική μιας προσωπικότητας, όπως της κ. Γαλάνη.

Και η κατακλείδα του κειμένου του Κ. Πολυχρονόπουλου: 

"Λυπάμαι για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό.

Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις".

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

27 Νοεμβρίου 2020 στις 9:26 π.μ.

Να την χαιρετε το Κ.Κ 🤔

27 Νοεμβρίου 2020 στις 8:04 μ.μ.

Συγχνωμη οχι το Κ. Κ.
Το συριζανελ ηθελα να γραψω.

28 Νοεμβρίου 2020 στις 10:45 π.μ.

https://www.aixmi.gr/index.php/galani-interview/
Πρωην συριζα και νυν ΝΔ.Ανεμομυλος η Γαλανη παει οπου υπαρχει μάσα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger