Home » , » Τελικά ο Μητσοτάκης όλους τους ενώνει...

Τελικά ο Μητσοτάκης όλους τους ενώνει...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 | 11:02 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Κοινό κείμενο-καταγγελία υπέγραψαν οι βουλευτές Σύριζα, ΚΚΕ, ΜΈΡΑ ενάντια στην πρωτοφανή και αντισυνταγματική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος για την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων. 

Πολιτική κίνηση, μετά την εξίσου σημαντική απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βαρύτητα και συμβολισμό.

Αρκεί να μην μείνει, να μην εξαντληθεί απλά και μόνον σε ένα θεσμικό, καταγγελτικό λόγο.

Αν οι βουλευτές της εντός των τειχών αριστεράς θεωρούν, ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το στοίχημα! 

Ας πορευτούν όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες στους δρόμους του Νοέμβρη! 

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί!

***

Διαβάστε επίσης στην ιστοσελίδα 902: "ΠΛΑΤΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ. Εκατοντάδες υπογραφές σε κείμενο που απαιτεί την απόσυρση της απαράδεκτης απαγόρευσης του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη"

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

15 Νοεμβρίου 2020 στις 11:23 μ.μ.

Μακάρι αυτό να οδηγήσει σε από κοινού σπάσιμο του γύψου με μαζική πορεία όλων στην επέτειο του ξεσηκωμού του Νοέμβρη, σαρώνοντας τη μπατσοκρατία των Κούλη και Χρυσοχουντίδη… Θα είναι μια υποθήκη για να μην περάσει ο φασισμός ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε ποτέ. Εννοείται ότι στο κοινό αυτό –έστω και προσωρινό αντιφασιστικό μέτωπο- πρέπει να μπουν όλα ανεξαιρέτως τα αριστερά κόμματα και ομάδες και να δράσουν από κοινού. Κοινή συγκέντρωση και κοινή πορεία παντού.

16 Νοεμβρίου 2020 στις 8:33 π.μ.

https://nonpapernews.gr/download-now/2012-08-14-15-41-31/item/20767-protofanis-i-parousia-tis-kyvernisis-syriza-sti-deksiosi-tis-amerikanikis-presveias-voytsis-kai-koryfaioi-ypourgoi
Υπαρχουν και αριστεροι που εχουν φτασει μεχρι μεσα στην πρεσβεια ,πηραν συγχωροχαρτι και παριστανουν τους επαναστατες;

17 Νοεμβρίου 2020 στις 1:21 π.μ.

Δίκιο έχεις όταν επισημαίνεις ότι δεν παίρνει συγχωροχάρτι όποιος ως αντιπολίτευση συμμετέχει σε μια πορεία, ενώ τα πρόσφατα κυβερνητικά του έργα υπήρξαν ολότελα αντίθετα. Ωστόσο, στην τωρινή ζοφερή συγκυρία, όταν από την κυβέρνηση πάει να επιβληθεί πάνω στο λαό μας μια απροκάλυπτη αστυνομοκρατική δικτατορία, είναι αναγκαίο όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές δυνάμεις να αντιταχθούν στον κυβερνητικό φασισμό. Απ' αυτή την άποψη δεν μπορούμε να πούμε όχι στη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κοινή προσπάθεια, ώστε να μην περάσει το πραξικόπημα και αυτά που έρχονται καταπάνω στον εργαζόμενο κόσμο μετά τα χουντικού τύπου διατάγματα. Η άρνηση μετωπικής πολιτικής δράσης σε τέτοιες κρίσιμες ώρες θα ήταν κούφιος σεχταρισμός και δεν έχει σχέση με το κομμουνιστικό κίνημα.

17 Νοεμβρίου 2020 στις 8:11 π.μ.

Νικο απο τον Βολο μπορεις να σχολιασεις αυτη την τοποθέτηση..? Νομίζω πως ειναι εκτος τοπου αυτες τις ημέρες
https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/11/blog-post_798.html

17 Νοεμβρίου 2020 στις 7:34 μ.μ.

Εάν εννοείς κάποια επικριτικά δημοσιεύματα στις Αντιγειτονιες για την πρωτοβουλία αντιφασιστικής συνεννόησης που πήρε ο Κουτσούμπας, και που τη συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ 25, τα θεωρώ άκαιρα και άτοπα, και δεν τα υιοθετώ, όσες διάφορες κι αν έχω με τη γραμμή Περισσού.Ισα-ίσα που θεωρώ ότι τώρα είναι η ώρα για την πιο πλατιά κατά το δυνατόν ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ενότητα στον αριστερό χώρο, χωρίς διακρίσεις. Γύρω μας βρωμοκοόπησε ο τόπος χούντα και φασισμό, επομένως οι πολιτικοϊδεολογικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμουνιστών δεν μπορεί τώρα να έχουν προτεραιοτητα. Κι επειδή κάποιος εκεί στις Αντιγειτονιες έγραψε κάτι σχετικό, με αρχικά ονόματος σαν τα δικά μου (ΝΠ), δεν σημαίνει ότι είναι δικό μου το επικριτικό του σχόλιο. Απλή συνωνυμία είναι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger