Home » , » Προκαλεί ξανά ο ανεκδιήγητος Μπογδάνος.

Προκαλεί ξανά ο ανεκδιήγητος Μπογδάνος.

Από giorgis , Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 | 8:07 μ.μ.


Του Γ.Γ

 Εξυπακούεται ότι δεν έχουμε καμιά διάθεση να ανοίξουμε διάλογο με τον ανιστόρητο, γραφικό, ακροδεξιό βουλευτή Κ. Μπογδάνο.

Ξεπερνάει όμως κάθε όριο προκλητικότητας να μας διατυπώνει την πρόθεση του να "τιμήσει τους πεσόντες ήρωες στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη". 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι μόνο οι εγκληματίες της ναζιστικής συμμορίας, έδιναν τα εύσημα τους σ' αυτούς που μακέλεψαν το ελληνικό λαό, στους Χίτες και ταγατασφαλίτες, οι οποίοι εκτελούσαν εντολές των κατακτητών.,

Μάλλον επειδή τώρα τα πρωτοκλασάτα "παλικάρια" του Μιχαλολιάκου βρίσκονται στην μπουζού, ανέλαβε να αναπληρώσει την απουσία τους ο "διανοούμενος", κατά δήλωσή του νεοδημοκράτης βουλευτής.

Δυο μόνο λόγια γι' αυτό το ιστορικό γεγονός.   

Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη (στρατωνιζόταν στην περιοχή Μακρυγιάννη. το σημερινό Μουσείο Ακρόπολης), υπήρξε το τελευταίο καταφύγιο των ταγματασφαλιτών, αυτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, για να αποφύγουν την λαϊκή οργή που είχε δημιουργήσει τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του ελληνικού λαού.  

Διοικητής των 600 περίπου χωροφυλάκων -όλοι τους υπήρξαν συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων-, είχε αναλάβει   ο διοικητής του Τάγματος Ασφαλείας Σπάρτης αντισυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. (Είναι γνωστά τα εγκλήματα που έχει κάνει σε βάρος του ελληνικού λαού υπακούοντας σε εντολές των κατακτητών γι' αυτό το αστικό ελληνικό κράτος τον αντάμειψε μετά την απελευθέρωση προβιβάζοντας τον σε υποστράτηγο και φρούραρχο Αθήνας).

Μαχητές, λοιπόν του ΕΛΑΣ της 1ης Ταξιαρχίας και του Συντάγματος Πειραιά του ΕΛΑΣ ανέλαβαν να καθαρίσουν αυτή την σφηγγοφωλιά των καθαρμάτων. Η επίθεση ξεκίνησε στις 6 το πρωί της 6ης Δεκέμβρη.. Τα πρώτα τους φυλάκια έπεσαν γρήγορα, και ήταν ζήτημα χρόνου να καταληφθεί το στρατόπεδο και να λογοδοτήσουν τα τομάρια που βρισκόταν μέσα.

Και τότε ήρθε ο από μηχανής θεός και τους έσωσε. Οι επικυρίαρχοι του αστικού κράτους, οι Βρετανοί, αυτό το "υλικό" από ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες  και δωσίλογους της κατοχής, σχεδίαζαν να το αξιοποιήσουν στο καθεστώς που εδραίωναν και έτσι ανέθεσαν στο πυροβολικό τους - μονάδες του είχαν τοποθετήσει  και στον βράχο της Ακρόπολης- να ανακόψουν την δυναμική των επιτιθέμενων ΕΛΑΣιτών. 

Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που την γλύτωσαν τα καθάρματα, των οποίων την μνήμη τους θέλει να τιμήσει ο Μπογδάνος.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Δεκεμβρίου 2020 στις 12:06 π.μ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν βρισκόμασταν στα 1944, ο τύπος αυτός θα ήταν καθημερινό λιβανιστήρι του Σκόμπυ, του Τσώρτσιλ, του Γλύξμπουργκ και του γέρο Παπατζή, μέσα από τις φυλλάδες των Χιτών, του Γ.Α.Β. ή και του ιδρυτή του μετέπειτα "Συγκροτήματος". Τσιράκι όπως πάντα της αντίδρασης σε κάθε αισχρή αντιλαϊκή μορφή και δράση της. Βαμμένος αντικομουνιστής και φασίστας από την καράφλα ως το μεδούλι. Εμετικός τύπος! Σκέτη αρρώστια...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger