Home » , » Η χυδαία διάσταση του φαινομένου που λέγεται Γ. Ψαριανός

Η χυδαία διάσταση του φαινομένου που λέγεται Γ. Ψαριανός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 | 2:23 π.μ.


Πέρα απ' την πλάκα τώρα. Η κυβέρνηση των αρίστων πρέπει να έχει "επιτελικό σχέδιο και ενιαία καθοδήγηση" που θα έλεγε και ένας κομμουνιστής παλαιάς κοπής. Οι άνθρωποι του Μαξίμου κατέληξαν ότι αν την λουφάρουμε απ' την πανδημία και την γλυτώσουμε από την πείνα να πάμε "αδιάβαστοι" από τα γέλια. 

Και πραγματικά, μέχρι τα πληκτρολόγια έχουν ξελιγωθεί στα χάχανα, όπως διαπιστώνει κανείς αν επισκεφτεί το twitter,με αφορμή τον διορισμό του Γρηγόρη Ψαριανού σύμβουλου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμένου. (Παρακάτω σας δίνουμε μια μικρή εικόνα).

Αυτή η εξέλιξη δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει. Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι η διακαείς επιθυμία του Ψαριανού ήταν η κυβέρνηση να του προσφέρει μια αργομισθία. Τώρα και εν μέσω πανδημίας ήταν η πιο ιδανική εποχή, για να περάσει όσο γίνεται πιο ασχολίαστος αυτός ο προκλητικός διορισμός.

Ας θυμηθούμε τι γράφαμε την Δευτέρα, 27 Απρίλη 2020:

 Πριν κάποιους μήνες, ο πολιτικός γυρολόγος αυτός -την τελευταία φορά κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ και απέτυχε να εκλεγεί- ζήτησε και πήρε διαβεβαίωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα διοριστεί σαν ραδιοφωνικός παραγωγός και ταυτόχρονα να αναλάβει επιτελική θέση στο κρατικό ραδιόφωνο...

Στην συνέχεια ο Γρηγόρης Ψαριανός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, συζήτησαν τις λεπτομέρειες και η "δουλειά έκλεισε".

Υπήρξε όμως μια απρόσμενη και δυσάρεστη για τον Ψαριανό εξέλιξη.

Στην γνωστοποίηση του ενδεχόμενου διορισμού, η "Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης" (ΠΟΣΠΕΡΤ) αντέδρασε έντονα με τον πρόεδρος της Παναγιώτη Καλφαγιάννη να διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι ο διορισμός Ψαριανού θα ήταν αφορμή πολέμου και θα έβαζε τέλος στην "εργασιακή ειρήνη" που υπάρχει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Και έτσι ο διορισμός του Ψαριανού δεν έγινε.

(Αλλη ιστορία γιατί υπήρξε αυτή η αντίδραση Καλφαγιάννη. ενός επαγγελματία συνδικαλιστή που δεν μπορεί να θεωρηθεί και το "καλύτερο παιδί¨").

Ο Γ. Ψαριανός συμπεριλαμβάνεται στην κάστα των λακέδων του συστήματος. Είναι από τους τύπους που θα κάνουν τα πάντα για να σώσουν το πολιτικό τομάρι τους, με ότι σημαίνει αυτό.

Υ.Γ: Yπάρχει κι η χυδαία διάσταση του φαινομένου. Είναι ο ανερυθρίαστος και αποκρουστικά χυδαίος τρόπος, με τον οποίο ο Ψαριανός επικαλείται τους πραγματικά ένδοξους και ηρωικούς προγόνους του, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των (όποιων) ηλιθίων τηλεθεατών και ψηφοφόρων και να μετριάσει τη λαϊκή αντιπάθεια και οργή κατά του προσώπου του. Προσπαθεί δηλαδή να τη σκαπουλάρει από τις συνέπειες της ελεεινής στάσης του, προσβάλλοντας τη μνήμη των νεκρών ηρώων αυτού του τόπου και συγκεκριμένα του θείου του και θρυλικού καπετάνιου του ΕΛΑΣ Ρούμελης, Νικηφόρου (Δημήτρη Δημητρίου), που τύγχανε αδελφός της μητέρας του αηδούς αυτού υποκειμένου, η οποία με τη σειρά της ήταν ηρωική αγωνίστρια της αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ (είναι συγκλονιστική η παρουσία της στο ντοκυμανταίρ του Ροβήρου Μανθούλη "Ο εμφύλιος πόλεμος").

Πρόκειται για ξεκάθαρη ιστορική και κοινωνική ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ! 









Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Δεκεμβρίου 2020 στις 8:33 μ.μ.

“Ψηφοδέλτια σταύρωνα κι όλη νύχτα καύλωνα. Στης βουλής τα έδρανα αχ κι εγώ να έκλανα. ”...
Στης Βουλής τα έδρανα κατάφερες και έκλασες. Μπράβο, η πορδή της πολιτικής είσαι;
Άρθρο της Καθημερινής (προπαγάνδας) 17/1/2009 για το τεφαρίκι που λέγεται Ψαριανός. Όταν το έπαιζε επαναστάτης. Θα μου πείτε “επαναστάτης και ρεφορμιστής γίνεται”;
Εμείς στο ΚΚΕ τα λέγαμε, αλλά, επειδή έχουμε δει πολλά παράξενα, περιμέναμε την κατάληξη.
“Ένα βράδυ οι συνάδελφοί του βουλευτές βρέθηκαν ανυποψίαστοι μπροστά στο εξής αλλόκοτο θέαμα: στον δέκτη της τηλεόρασης τους ο κ. Ψαριανός με φόντο το Κοινοβούλιο να ωρύεται «να καεί, να καεί, το μπουρδ…ο η Βουλή»! Την επομένη, ο κ. Ψαριανός τριγυρνούσε με το αναγνωρίσιμο ύφος της βρεγμένης γάτας...
... “η «17 Νοέμβρη» είχε την αποδοχή του κόσμου όταν εκτελούσε βασανιστές, δολοφόνους, εγκληματίες και αποδεδειγμένα καθίκια», δήλωσε. Περιττό να πει κανείς πως την επομένη το ύφος βρεγμένης γάτας λανσαρίστηκε εκ νέου στα κανάλια. Πλέον, μένει μόνο να δούμε αν ένας βουλευτής προλαβαίνει σε μία μόνο θητεία να διασχίσει όλο το φάσμα, απ’ την επανάσταση ώς τη γραφικότητα… ...”
Μια θητεία δεν φτάνει για να διασχίσει το φάσμα από τον επαναστάτη στο γραφικό και το γλείφτη, αλλά μπορούμε να πούμε πως σε μια ζωή κηφήνα υπάρχει αρκετός χρόνος.
Μπράβο Κούλη, το χειρότερο διόρισες. Έχεις μαζέψει όλη τη σαπίλα.
Έχει επίσης πολλή πλάκα να δέρνει παλιός εαυτός τον καινούριο! Πάμε μαέστρο:
“Υπουργεία, τέρατα, γαμημένα κέρατα.
Φέξε μου και γλίστρησα ως της γης τα πέρατα
Πληρωμές, χαρτόσημα φόροι, γραμματόσημα.
Στο γαμήσι πρόστιμα μαγκιά, κλανιά κι απόστημα.
Μπάτσοι, αύρες, ράμματα 'ξηγημένα πράγματα.
Τώρα στα γεράματα μάθε γέρο γράμματα”.
Αμ δε γέρασες στα 25. Γέρασες αργότερα. Όταν έστυψες και έγλειφες εκεί που πριν έφτυνες.
Η αλήθεια είναι πως οι παλιοί νεογιδοκράτες είναι πολύ νευριασμένοι με το γεγονός πως έρχονται τύποι σαν τον Ψαριανό από ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, και αλλού, όπου κάθονται στο ίδιο τραπέζι να περιδρομιάσουν.
“Αυτοί ρε μας έβριζαν” λένε. Ναι, τώρα όμως τρώτε μαζί. Κι αν σας βρωμάνε, κλείστε τη μύτη σας κι ανοίξτε το στόμα να κάνετε “μαμ”.
Κι ο Άδωνις έβριζε τη ΝΔ. Ο Σαμαράς μάλιστα έριξε κυβέρνηση. Και λοιπόν; Σε παρτούζα δε ρωτάς τι έκαναν πριν οι συμμετέχοντες. Τώρα είναι ώρα της μάσας για τους γαλάζιους. Κι αν μιλήσεις μπουκωμένος, πνίγεσαι.
Το πως πήγαινε ο Ριζοσπάστης με το πολυτελές αμάξι δεν περιγράφεται. Φυσικά ο γελοίος επίτηδες είχε βγάλει τη φωτογραφία για να ασχοληθούν μαζί του.
Ο Ψαριανός τους δούλευε όλους από την αρχή. Πάντα έπαιζε σε δυο ταμπλό. “Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή”, αλλά “ο Βορίδης από φασίστας έγινε καλό παιδί”! Τελικά τον χάλασαν οι καλές παρέες;
Τα χρήματα αύξησαν την τιμή της φασιστόζης στο αίμα, ενώ η δίψα για λεφτά είναι η χειρότερη από όλα τα σκατά.
Μας έκανε και γελάσαμε. Όπως ο Άδωνις στην αρχή. Μην ξεχνάμε πως αυτοί μασάνε το δημόσιο χρήμα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
Πόσο στοιχίζει να κάθεται και να μην κάνει τίποτα; Πολλά! Λιγότερα όμως από τη ζημιά που θα γίνονταν, αν έκανε οτιδήποτε κάποιος σαν τον Ψαριανό.
Μπορούν βέβαια να τον χρησιμοποιήσουν για να μυρίζει τον κορονοϊό. Γιαυτό μύριζε τα παλτά. Ο Κορονοϊός είναι Ελληνικό προϊόν, το είπαν οι Κινέζοι. Και τα ακριβά παλτά έχουν τα περισσότερα μικρόβια. Δεν ακούσατε τι έγινε με τα βιζόν;
Πάντως το μεγαλύτερο παλτό είναι ο Ψαριανός. Όπου πέρασε έγιναν όλα σκόνη και θρύψαλα. Γρηγόρη, ποιο κόμμα θα διαλύσεις σήμερα; Τη ΝΔ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger