Home » , » Καμιά υποχώρηση στο δόγμα «νόμος και τάξη»

Καμιά υποχώρηση στο δόγμα «νόμος και τάξη»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 | 4:56 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Μία μέρα μετά το σπάσιμο του «γύψου» από τις ογκώδεις φοιτητικές διαδηλώσεις, διαρρέει σε γνωστά παπαγαλάκια έγγραφο της ΕΛΑΣ (Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της ΓΑΔΑ), με ημερομηνία 15 Γενάρη, που απευθύνεται στην Εισαγγελία και ζητά τη δίωξη για «απείθεια» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκου.

Η «απείθεια» διαπράχτηκε στις 30 Σεπτέμβρη του 2020, όταν η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και μόλις οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να κατέβουν στο δρόμο δέχτηκαν τις «περιποιήσεις» των ΜΑΤ. Το γεγονός καταγράφηκε με πληθώρα φωτογραφιών στον Τύπο των ημερών.

Τρεισήμισι μήνες μετά, οι μπάτσοι έστειλαν στον εισαγγελέα έγγραφο, εισηγούμενοι τη δίωξη του Γιαννάκου, ως προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επειδή –όπως λένε- αγνόησε την υπόδειξη του «διαμεσολαβητή» να περιοριστούν στο πεζοδρόμιο. Και δυο βδομάδες μετά την αποστολή του εγγράφου για τη δίωξη Γιαννάκου, δημοσιοποίησαν την αποστολή του (το έγγραφο διέρρευσε από τους μπάτσους, όχι από κάποιο εισαγγελικό γραφείο), αμέσως μετά τις ογκώδεις φοιτητικές διαδηλώσεις.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για κίνηση ενίσχυσης της καταστολής. Μήνυμα θέλουν να στείλουν: «Δεν κωλώνουμε να ζητήσουμε τη δίωξη υγειονομικών, εν μέσω πανδημίας – Φανταστείτε τι έχετε να πάθετε οι υπόλοιποι». Ταυτόχρονα, όμως, αυτό δείχνει και την αδυναμία τους.

Στα χτεσινά φοιτητικά συλλαλητήρια δόθηκε έμπρακτη απάντηση στο χουντικού τύπου τερατούργημα Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις, αλλά και στην αστυνομική απαγόρευση. Ας επιστρατεύσουν ΜΑΤ και εισαγγελείς. Δε θα είναι η πρώτη φορά. Στο τέλος, ο λαός θα επιβάλλει το δικαίωμά του να διαδηλώνει με τους δικούς του όρους και όχι με τους όρους της μπατσαρίας. Και ως προς αυτό, επίσης, δε θα είναι η πρώτη φορά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger