Home » , » Οι εξουσιαστές ακόμα και με τις γελοίες απαγορεύσεις τους, ενεργούν μεθοδευμένα στην φαστικοποίηση της καθημερινής μας ζωής

Οι εξουσιαστές ακόμα και με τις γελοίες απαγορεύσεις τους, ενεργούν μεθοδευμένα στην φαστικοποίηση της καθημερινής μας ζωής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 | 9:02 μ.μ.

 
Ο προβληματισμός που φέρεται να διατύπωσε η Λαίδη είναι όλα τα λεφτά. Οσα σταυροκοπήματα και παρακλήσεις να κάνει Χαρδαλιάς στην εικονίτσα της Παναγίας που συνοδεύει τις βραδινές εξόδους του, χλωμό το βλέπουμε να του 'ρθει θεία φώτιση και να βρει απάντηση στο ερώτημα της Αντζελας.

Πέρα απ' την πλάκα τώρα. Αν και έχουμε αναφερθεί σ' αυτό το θέμα σε περασμένη ανάρτηση μας, δεν πρέπει να εστιαστούμε στην γελοιότητα του πράγματος. 

Οι τύποι ενεργούν μεθοδευμένα στην φαστικοποίηση της καθημερινής μας ζωής. Τίποτα δεν κάνουν τυχαία και θα ήταν λάθος μας να επικεντρωθούμε σε γεγονότα και αντιδράσεις του που με την πρώτη ανάγνωση φαίνονται γελοίες.
Οταν ακούς τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να δηλώνει ότι: "η μη κατάργηση του SMS έχει παιδαγωγική και συμβολική σημασία", και όταν παίρνουν τις πιο ακατανόητες, φαιδρές στην ουσία τους αποφάσεις, όπως αυτή με την απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης, κάνουν φανερό τις φασιστικές επιδιώξεις τους. 


Και αυτές δεν είναι άλλες παρά η επιδίωξη τους να συνηθίσει η κοινωνία μας στις απαγορεύσεις, ακόμα και στις πιο παράλογες και να θεωρούμε σαν κάτι το απολύτως φυσιολογικό να πειθαρχούμε σε κάθε πτυχή της ζωής της, ακόμα και στους πιο γελοίους φετφάδες τους. Κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνο..   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger