Home » , » Δούλος του Θεού ή Ελεύθερος άνθρωπος;

Δούλος του Θεού ή Ελεύθερος άνθρωπος;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 | 8:14 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Δούλος του Θεού ή Ελεύθερος άνθρωπος; Αυτό είναι με άλλα λόγια το μεγάλο ερώτημα που αφορά όχι μόνο το Χριστιανισμό άλλα όλες τις θρησκείες.

Τα παλιά χρόνια, που υπήρχε μεγάλη δεισιδαιμονία και σχεδόν ανύπαρκτη Επιστήμη, όταν δεν ήταν απαγορευμένη, οι "θεϊκοί" νόμοι υπερτερούσαν κατά πολύ των ανθρωπίνων.

Ο Σοφοκλής λχ είναι σαφέστατος. Η Αντιγόνη υπακούει σ' ένα "ανώτερο ηθικό νόμο που έφτιαξαν οι θεοί". Τιμωρείται μεν από τον άρχοντα για ανυπακοή, όμως ακόμα και ο Κρέων δεν μένει ατιμώρητος.
Βεβαίως εμείς ξέρουμε πως θεοί δεν υπήρξαν ποτέ. Επομένως ποιον νόμο είχε παραβεί ο Κρέοντας ενώ τήρησε η Αντιγόνη; Την παράδοση. Αλλά υπήρχαν κι άλλοι νόμοι.
Του Τειρεσία πχ. Ο Κρέοντας του τα λέει χύμα και τσουβαλάτα: Υπονοεί πως οι μάντεις είναι τσαρλατάνοι. Νοιάζονται μόνο για την κονόμα.
Το ίδιο αφήνει να εννοηθεί ο πανίσχυρος Αγαμέμνονας για τον Κάλχα. Και οι δυο όμως στο τέλος υπακούν, ενώ πληρώνουν ακριβά την κόντρα τους με τους ιερείς.

Εκεί δεν υπάρχουν "ήξεις αφήξεις", οι χρησμοί είναι ξεκάθαροι: Υπάκουσε στον εκπρόσωπο του θεού, αλλιώς την έβαψες! Δεν πα να 'σαι και βασιλιάς; Θα σε πάρει ο διάολος!
Άπειρα τα παραδείγματα που ηγεμόνες υπάκουγαν τους Αρχιερείς δείχνοντας ποιος πραγματικά κυβερνούσε τον τόπο.

Οι Ιερείς ήταν συγκυβερνήτες και σε κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι ακόμα.
Σε κάποιες άλλες μάλιστα κυβερνούν μόνον αυτοί (Θεοκρατία).
Η θέληση τους δεν μπορεί να αγνοηθεί, για τον απλό λόγο πως επηρεάζουν πάρα πολλούς. Μπορούσαν να κατεβάσουν χιλιάδες φανατικούς δημιουργώντας έτσι σοβαρό πρόβλημα στον "ασεβή" κυβερνήτη.

Ευτυχώς στην Αρχαιότητα είχαν δεκάδες θεούς κι έτσι κάποιοι ήταν με τον ένα και κάποιοι με τον άλλο. Μετά με το Μονοθεϊσμό η κατάσταση χειροτέρεψε, ήρθε ο Μεσαίωνας οι θρησκευτικοί πόλεμοι, αφού ο Θεός ήταν ένας, το κυνήγι των αιρετικών, των μαγισσών κλπ - κλπ.
Φυσικά τις περισσότερες φορές παπαδαριό και αυλικοί είναι κ***ς και βρακί. Κάθονται κι οι δυο στο σβέρκο του λαού και παρασιτούν. Συνεργάζονται δε στενότατα.
Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει αλληλοβοήθεια μεταξύ τους, αφού μάλιστα οι παπάδες καταφέρνουν πολλές φορές μεγαλύτερη καταστολή από τους μπάτσους;

Οι δικαστές λοιπόν όταν υπάρχει θεοκρατία, δικάζουν με βάση τους νόμους που βγάζουν οι θρησκευτικοί ηγέτες. Πχ Σαρία. Κι αν ακόμα ο παπάς το παρακάνει, σου πετάει ένα "το είπε ο τάδε άγιος", κι άντε να βγάλεις άκρη.
Θέλεις χρόνια να διαβάσεις τα συγγράμματα ενός μόνο αγίου, αλλά και μια ολόκληρη ζωή να αναλύεις τι θέλει να πει σε μια φράση. Δηλαδή δεν θα καταλήξεις πουθενά.
Όσο για τους θεολόγους ερμηνεύουν τα πράγματα όπως τους συμφέρει.

Κάτι αντίστοιχο με το ανέκδοτο με τον επιχειρηματία και το λογιστή του. Ρωτάει επιχειρηματίας το λογιστή για να τον δοκιμάσει. "Πόσο κάνει ένα κι ένα"; Κι ο λογιστής απαντά: Πες εσύ πόσο θες να κάνει κι εγώ θα το κανονίσω!
Έτσι ακριβώς και με την ερμηνεία των Γραφών! Τι θέλει να πει ο Ιησούς με τη φράση "Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν · οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν..."; Πες τι θέλεις εσύ να λέει και οι θεολόγοι θα το τακτοποιήσουν!!! 

Θες πχ πόλεμο; Τότε ο Ιησούς λέει καθαρά να σφάζουμε τους αμαρτωλούς, τους εχθρούς μας. Θες ειρήνη; Η φράση αναφέρεται στα έσχατα, στην τελική Κρίση αφού ο θεός είναι Αγάπη! "Μακάριοι οι Ειρηνοποιοί". Θες άλλη ερμηνεία; Προφητεύει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι Χριστιανοί! Μια ακόμα; Γίνεται ρήξη του παλιού με το καινούριο!
Διάλεξε ότι σου αρέσει!

Τα παραπάνω κι άλλα πολύ περισσότερα έχουν κατά καιρούς γραφεί από Αγίους ή θεολόγους για τη συγκεκριμένη φράση. Ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούσαν, ενώ το παπαδαριό την ερμηνεύει, όπως βολεύει κάθε φορά.
Μην ξεχνάμε πως ο Πάπας για στις Σταυροφορίες την Αγία Γραφή διάβαζε. Το ίδιο συμβαίνει με το Κοράνι και όλες γενικά τις θρησκείες.
Υπόψη πως αυτή η φράση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με άλλα λόγια του Ιησού και της Γραφής.

Εκτός από αυτό που είπε ο Ιησούς για τους Ειρηνοποιούς, υπάρχει η εντολή "τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου". Πως είναι δυνατόν να λέει "Ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς"; 

Αντιφάσκει ο Ιησούς; Μήπως, επειδή ο ίδιος δεν έγραψε επιστολές ή οτιδήποτε άλλο, παρά τα όσα λέει ο Βελόπουλος, πρόσθεσαν κάποιοι έπειτα τα δικά τους, όπως τα καταλάβαιναν;
Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Τα Ευαγγέλια γράφτηκαν αρκετά χρόνια μετά, όπως τα θυμόνταν ο καθένας. Αφού δεν υπήρχαν τότε video δύσκολο να πούμε τι ειπώθηκε πραγματικά κι από ποιόν.
Που θέλω να καταλήξω: Τα πάντα σχεδόν, όσον αφορά τη θρησκεία, είναι θέμα ερμηνείας.

Οι θρησκείες είναι ανθρώπινη επινόηση.
Αυτοί που τις εφεύραν προσπάθησαν να τις κάνουν να αντέξουν στο χρόνο, να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη πρόβλεψη για οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον.
Όμως αυτή ακριβώς η ασάφεια κι η διφορούμενη ερμηνεία δείχνει πόσο κατασκευασμένες είναι οι δήθεν θεόπνευστες Γραφές.

Το μαντείο των Δελφών έπεφτε πάντα μέσα κι ας μην υπήρχαν θεοί στον Όλυμπο.
Οι θρησκείες σήμερα υποχωρούν, γιατί προχωρά η Επιστήμη. Πως να προβλέψει πχ ο άνθρωπος που έζησε χιλιάδες χρόνια πριν ότι θα πηγαίναμε στο Φεγγάρι;
Εδώ δεν ήξερε το σχήμα της γης κι ότι κινείται γύρω από τον ήλιο. Και τότε με το Γαλιλαίο ορκίζονταν οι παπάδες ότι οι Γραφές έλεγαν πως η γη είναι το κέντρο του Σύμπαντος! Βάσει της Αγίας Γραφής πήγαν να ψήσουν το Γαλιλαίο. Αν επέμενε, θα τον έκαναν στάχτη!

Φυσικά σήμερα δεν έχουμε τα χάλια του Μεσαίωνα. Αν και υπάρχουν μερικοί νοσταλγοί στον κλήρο.

Θα πω ένα τελευταίο, για να λυθεί κάθε απορία, σχετικά με το τι θα γίνει αν ακούμε μισάνθρωπους και πάμε να σφάξουμε στο όνομα του Θεού.

Οι παπάδες κηρύττουν το μίσος. Οι ίδιοι ποτέ δεν θα πάρουν όπλο να σκοτώσουν κάποιο εχθρό τους. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις αλλά γενικά θα βάλουν άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους.
Αυτοί οι ηλίθιοι, τα πιόνια, θα τιμωρηθούν. Οι παπάδες το πολύ - πολύ να πουν ένα καλό λόγο ανεπίσημα για τους εγκληματίες. Κι ας τους προέτρεψαν οι ίδιοι, ας είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

Πχ Υπατία: Σπουδαία επιστήμων, δολοφονήθηκε από όχλο φανατικών χριστιανών.
Ο Κύριλλος Αλεξανδρείας που τους παρακίνησε, έγινε άγιος γιατί έβγαλε την ουρά του απέξω. Ιδία τακτική σε όλες τις εποχές και θρησκείες:
Βρίσκουν ηλίθιους τους βάζουν να "ανατινάζονται", να σκοτώνουν και να σκοτώνονται, ενώ οι ίδιοι τους ευλογούν. Ταυτόχρονα τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων που τους κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Κι αν πεθάνουν οι βλάκες, πάνε στον Παράδεισο.

Προτιμώ να μην πιστεύω, να είμαι Ελεύθερος άνθρωπος και όχι δούλος κάθε Καραγκιόζη, που τη είδε "εκπρόσωπος του Θεού".
Αν υπάρχει Θεός και θέλει να μου πει οτιδήποτε, ξέρει που θα με βρει. 
Γιατί δεν νομίζω πως χρειάζεται αγγελιοφόρους ένα Ον Παντοδύναμο και Πανταχού Παρών.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger