Home » , » Φέλιξ Στάινερ: Από διοικητής των SS πράκτορας της CIA!

Φέλιξ Στάινερ: Από διοικητής των SS πράκτορας της CIA!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Απριλίου 2021 | 4:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είναι γνωστή η σκηνή από την εκπληκτική ταινία Downfall (2004), όπου ο Χίτλερ χάνει την ψυχραιμία του μόλις πληροφορείται πως ο Στάινερ δεν επιτέθηκε παρά τις διαταγές, επειδή δεν είχε αρκετές δυνάμεις. Ποιος ήταν ο Στάινερ;

Ένα καθίκι! 

Ο Felix Martin Julius Steiner (23 Μαΐου 1896 - 12 Μαΐου 1966) ήταν Γερμανός διοικητής των SS, όπου συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη των Waffen-SS των καλύτερα εξοπλισμένων φονιάδων του 3ου Ράιχ.

Στις 21/4/1945, κατά τη διάρκεια της Μάχης του Βερολίνου, ο Στάινερ διορίστηκε διοικητής του Στρατιωτικού Αποσπάσματος Στάινερ (ή Στρατιωτικού Αποσπάσματος Χίτλερ) αφού οι κύριες δυνάμεις που διοικούσε ήταν περικυκλωμένες μαζί με την 9η Στρατιά.

Το απόσπασμα αυτό αν και μεγάλο σε αριθμό ανδρών ήταν άθλια εξοπλισμένο, χωρίς ηθικό, αποτελούμενο από μπάτσους, γέρους, παιδιά (μέλη της Χιτλερικής νεολαίας) και διάφορες διαλυμένες μονάδες του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας! Προφανώς δεν μπορούσε να τα βάλει με οργανωμένες μονάδες του Κόκκινου Στρατού πόσο μάλλον όταν εκτός της ποιότητας και οι αριθμοί ευνοούσαν τους Σοβιετικούς. Έτσι αρνήθηκε να κάνει την επίθεση αυτοκτονίας, που υποτίθεται πως θα περικύκλωνε τις Σοβιετικές Στρατιές οι οποίες είχαν κυκλώσει την 9η Στρατιά!

Ο Στάινερ είχε πολεμήσει κυρίως στο Ανατολικό Μέτωπο όπου οι μονάδες του έκαναν τρομερά εγκλήματα. Παρόλα αυτά, κι αφού φυλακίστηκε μέχρι το 1948, αντιμετώπισε κατηγορίες στις δίκες της Νυρεμβέργης, αλλά δυστυχώς τον άφησαν λόγω έλλειψης ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων και επειδή τα έριξε όλα στο Χίτλερ. Μέτρησε υπέρ του το ότι δεν τον άκουσε στη μάχη του Βερολίνου. Όμως τότε κανείς δεν άκουγε το «φύρερ» πέρα από το καταφύγιό του, καθώς όλοι προσπαθούσαν να σώσουν το τομάρι τους.

«Το 1953, ο Στάινερ προσλήφθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ για να ιδρύσει τη Gesellschaft für Wehrkunde («Εταιρεία Αμυντικών Σπουδών»), αποτελούμενη από πρώην Γερμανούς στρατιωτικούς αξιωματικούς, ως εργαλείο προπαγάνδας και στρατιωτική πηγή σκέψης για τον Γερμανικό εξοπλισμό».

«Με τους Paul Hausser , Herbert Gille και Otto Kumm , ο Steiner έγινε ιδρυτικό μέλος της HIAG , ενός λόμπι που ιδρύθηκε από πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς Waffen-SS στη Δυτική Γερμανία το 1951». Τα βιβλία του δείχνουν πως παρέμεινε αμετανόητος ναζί ως το τέλος αφού γίνεται προσπάθεια εξωραϊσμού των εγκλημάτων των SS.

Οι ναζί βολεύτηκαν στη Δυτική Γερμανία και τις ΗΠΑ και μετατράπηκαν σε συνεργάτες των πρώην αντιπάλων τους, παραμένοντας φανατικοί αντικομουνιστές. Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής των ΗΠΑ το βλέπουμε σήμερα όπου τα ζόμπι του ναζισμού βγήκαν ξανά στο φως του ήλιου.

Σκοπός του κάθε ανθρώπου είναι να εξαφανίσει τους εγκληματίες αυτούς μια για πάντα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger