Home » , » Κυριάκος Μητσοτάκης: Οχι μόνο δεν υπερασπίζεται την μνήμη του πατέρα του, αλλά επιβραβεύει τους επικριτές του γεννήτορα του. Ενδιαφέρον.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οχι μόνο δεν υπερασπίζεται την μνήμη του πατέρα του, αλλά επιβραβεύει τους επικριτές του γεννήτορα του. Ενδιαφέρον.

Από giorgis , Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 | 9:31 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Είχα διαβάσει ένα κείμενο συντρόφου στο οποίο αναφερόταν ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στο παρελθόν είχε γράψει ένα πόνημα στο οποίο χαρακτήριζε τον γεννήτορα του σημερινού πρωθυπουργού σαν ένα πρόσωπο που υπήρξε ανάμεσα στους θλιβερούς πρωταγωνιστές στις πιο σκοτεινές εποχές της πρόσφατης ιστορία μας. 

Δεν έδωσα καμιά ιδιαίτερη προσοχή α' αυτή την ανάρτηση, υποθέτοντας ότι την εποχή που εργαζόταν σαν δημοσιογράφος στον ΔΟΛ, το σημερινό φερέφωνο της κυβέρνησης, μπορούσε να έχει αναφερθεί σε ένα κείμενο της στο πρόσωπο που έχει μείνει στην ιστορία σαν "αποστάτης, κάθαρμα, εφιάλτης της δημοκρατίας".

Διαβάζοντας όμως το κείμενο που υπάρχει σήμερα στην ιστοσελίδα της "Αυγής", πραγματικά εντυπωσιάστηκε. Δεν είναι απλώς ότι παρουσιάζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ένα άτομο υπερβολικά φιλόδοξο και αδίστακτο το οποίο αποτέλεσε την "ψυχή" της Αποστασίας του 1965.  Τον εμφάνιζε βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στην λαμογιά και διαπλοκή και απόλυτα διαπλεκόμενο με εγχώρια και ξένα συμφέροντα. 

Το κείμενο στον ιστότοπο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτικό και αξίζει να το διαβάσετε

Αλλη είναι η ουσιαστική πλευρά του θέματος για μένα. Το Μητσοτακέικο έχει φτιάξει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης -αν δεν κάνω λάθος επιχορηγείται μάλιστα με ετήσια κρατική επιχορήγηση- και μέσω αυτού έχει χρηματοδοτήσει εκδόσεις και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. με πρόθεση να ξαναγράψει την ιστορία και να αντικρούσει τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 
Σ' αυτή την ρότα κινούνται και κάποιες βιογραφίες-αγιογραφίες που αναφέρονται σ' αυτό τον πολιτικό Κρητικό.(Πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό τα βιβλία του Αλέξη Παπαχελά και του Γιάννη Δημητροκάλη).  

Η Αριστοτελία Πελώνη στο κείμενο της προχωράει σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και κάνει σμπαράλια την παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείτε και έχει σχέση με την πολιτική διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Πώς θα χαρακτηρίζεται εκείνον οποίος όχι μόνο δεν πάει να υπερασπιστεί την μνήμη του πατέρα του, αλλά επιβραβεύει τους επικριτές του; 

Τι επίθετο θα αποδίδατε δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη;  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger