Home » , » Σαν σήμερα το 1974 αφήνει την τελευταία του πνοή ο «Στρατηλάτης της Νίκης» Γκεόργκι Ζούκοφ

Σαν σήμερα το 1974 αφήνει την τελευταία του πνοή ο «Στρατηλάτης της Νίκης» Γκεόργκι Ζούκοφ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 | 7:44 μ.μ.

«Τις δοκιμασίες που πέρασαν οι κάτοικοι του Λένινγκραντ, μόνο Σοβιετικοί πολίτες θα μπορούσαν να τις αντέξουν. Υποκλινόμαστε με βαθύ σεβασμό μπροστά στη σεπτή μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την πόλη του Λένιν, για τη Σοβιετική Πατρίδα, για το μέλλον των παιδιών μας...».

Γκεόργκι Ζούκοφ 

Ηραν σαν σήμερα το 1974 όταν αφήνει την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 77 χρονών, o Στρατάρχη του Κόκκινου Στρατού, ο «Στρατηλάτης της Νίκης» των ναζιστικών στρατευμάτων μπροστά στον οποίο στις 9η Μάη του 1945, η Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της Γκεόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ , 

Τάφηκε με πλήρεις στρατιωτικές τιμές στο τείχος του Κρεμλίνου της Μόσχας. και οι πάντες αναγνωρίζουν ότι ήταν ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά μυαλά που πέρασε από την νεότερη παγκόσμια ιστορία και θεωρείτε ο κύριος στρατιωτικός ηγέτης της σοβιετικής αντεπίθεσης κατά των Γερμανών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάληψη του Βερολίνου και την αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ το 1945.

 Ο Ζούκοφ εντάχθηκε στο Κόμμα των Μπολσεβίκων με την έκρηξη της Επανάστασης του 1917, και μεταξύ άλλων, διατέλεσε μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΣΕ (1956 - 1957) καθώς και υπουργός Αμυνας της ΕΣΣΔ (1955 - 1957).

 Στο παρακάτω βίντεο η ομιλία του Στρατάρχη Ζούκοφ στην παρέλαση της νίκης τον Ιούνιο του 1945 (Ελληνικοί υπότιτλοι)

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Ιουνίου 2021 στις 8:59 μ.μ.

Τιμή και Δόξα στο σύντροφο Γκεόργκι Ζούκοφ!!! Τιμή και Δόξα στο σύντροφο "πατερούλη" Στάλιν!!! Τιμή και Δόξα στον Κόκκινο Στρατό!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger