Home » , » Θα μας κάψουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα οι άριστοι!

Θα μας κάψουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα οι άριστοι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 | 5:14 μ.μ.

Του Κώστα Μ.

Κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε ψηφοφορία για να αναδείξουμε τα στελέχη της Ν.Δ που απαρτίζουν την δωδεκάδα που τερματίζει πρώτη τα κοντέρ της γελοιότητας, έγραφα πριν μερικές μέρες. Και αυτός που έθεσε σήμερα σοβαρή υποψηφιότητα για να αναδειχθεί στην πρώτη τριάδα είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία Μίλτος Χρυσομάλλης. 

Εδώ να θυμίσουμε και το ενδεχόμενο  να στρατεύτηκαν όλοι οι πρωτομάστορες του επιτελικού νεοδημοκρατικού κράτους, με πρώτο τον πρωθυπουργό και να μας κάνουν να γελάμε, αντί να τους πάρουμε φαλάγγι, για την κοινωνική τραγωδία στην οποία μας οδηγούν, όπως εκτιμούσε σύντροφος.

Αν διαβάσει κανείς την ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο του κυβερνητικούς βουλευτή Μεσσηνίας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γελάσει με τις απιθανότητες που γράφει και φυσικά δεν θα εντυπωσιαστεί  από την "αποκάλυψη" του βουλευτή ότι οι αγώνες για την καθιέρωση του 8ωρου, δόθηκαν για να υλοποιηθεί το όνειρο του Ρόμπερτ Όουεν!  (Που θυμήθηκε τον Ουαλό υφαντουργό και αργότερα βιομήχανο ο οποίος καμιά σχέση δεν είχε μ' αυτό και απλώς ήταν ένα άτομο με κάποιες ριζοσπαστικές για την εποχή του απόψεις; Ηθελε να εκσυγχρονίσει το πολιτικό σύστημα της εποχής του και έκανε κριτική σε κάποιες επιλογές της βρετανικής αριστοκρατίας αλλά και της τότε αστικής τάξης της χώρας του, χωρίς σε καμιά περίπτωση να αμφισβητεί τα προνόμια τους).

Τώρα θα πείτε ότι ο αρχηγός του και πρωθυπουργός της χώρας ανακάλυψε ότι ο κορονοϊός δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι, ο βουλευτής του θα είχε πρόβλημα να εντοπίσει τον Όουεν που "ονειρεύτηκε" και τον βιομήχανο Φροντ που "καθιέρωσε" τις 8 ώρες εργασία; Αυτός ο τρισμέγιστος πολιτικός ανήρ μας είπε ότι ο υπουργός εργοδοσίας υλοποιεί τα προτάγματα του Μπακούνιν, εκεί θα κώλωνε; 

Δεν θα χάσω τον καιρό μου να σχολιάσω τα μαργαριτάρια του βουλευτή της Ν.Δ, Χρυσομάλλη. Δυο αποσπάσματα απ' το γελοίο γραπτό του αρίστου νεοδημοκράτη:

«Αν θέλατε να ασκήσετε μια κριτική στον Κωστή Χατζηδάκη, θα μπορούσατε απλά να του πείτε ότι στην ουσία εφαρμόζει αυτά που είχε πει ο Μιχαήλ Μπακούνιν, δηλαδή βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας, αποδίδει στην εργασία αυτό που της οφείλεται και αποδίδει με τον τρόπο αυτό στους ανθρώπους ασφάλεια, άνεση και αναψυχή. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια!».  

«Και για να τελειώνουν οι μύθοι, ξέρετε πότε πήρε δυναμική και καθιερώθηκε το όνειρο του Ρόμπερτ Όουεν για καθολική εφαρμογή της ιδέας “οχτώ ώρες εργασία, οχτώ ώρες αναψυχή, οχτώ ώρες ανάπαυση”; Όταν αυτός που εσείς θα ονομάζατε ως η αιχμή του δόρατος του καπιταλισμού, ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας Φορντ το 1914 το καθιέρωσε σε όλα του τα εργοστάσια, γιατί αποδείχθηκε πιο αποδοτικό. Επομένως, “οι κακοί εργοδότες”, όπως τους ονομάζετε εσείς, αυτοί πρώτοι καθιέρωσαν το οκτάωρο και προς όφελος του εργαζόμενου και προς όφελος της επιχείρησης. Γιατί αυτό είναι το σωστό μείγμα».

Και άντε μετά να μην αποδεχθείς ότι κάνουν διαγωνισμό ποιος βουλευτής της Ν.Δ., θα πει την μεγαλύτερη μαλακία.

Υ.Γ: Και για να μην μείνει η παραμικρή αμφιβολία για τις ηλιθιότητες που γράφει ο βουλευτής της Ν.Δ σχετικά με τις απόψεις του Ρόμπερτ Όουεν να παραθέσουμε μια πρόταση από την καλή βιογραφία αυτού του εργοστασιάρχη που υπάρχει στην ιστοσελίδα του περιοδικού "Θέσεις":  "Στη συνέχεια προσπάθησε να πείσει την κυβέρνηση να ψηφίσει για τα εργοστάσια νόμο, που αφορούσε στη μείωση του ωραρίου στις δεκάμισι ώρες, απαγόρευση εργασίας κάτω από τα δέκα έτη και τον ορισμό κρατικών ελεγκτών που θα επιτηρούν τη λειτουργία των εργοστασίων και θα επέβαλαν ποινές σε όσους δεν τηρούν το νόμο". 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger