Home » , » Ονειδος για τον Αναστασιάδη η κανονικοποίηση των φασιστών στην Κύπρο

Ονειδος για τον Αναστασιάδη η κανονικοποίηση των φασιστών στην Κύπρο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 | 2:05 μ.μ.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης - f/b

 Η Κύπρος βιώνει το δικό της «2012», όπως το ζήσαμε εδώ με τη Χρυσή Αυγή. Ο Αναστασιάδης υποδέχεται στο πολιτικό σύστημα τη Χρυσή Αυγή Κύπρου, το ΕΛΑΜ, καθιστώντας την πολιτειακό παράγοντα: εκλέγει μαζί της Πρόεδρο της Βουλής και της προσφέρει την προεδρία μίας νεοσυσταθείσας ad hoc κοινοβουλευτικής επιτροπής με αρμοδιότητα «το δημογραφικό ζήτημα».

Η κανονικοποίηση των φασιστών είναι η μόνη στρατηγική που έχει το αστικό πολιτικό σύστημα απέναντι στην άκρα δεξιά. Αν στην Ελλάδα φτάσαμε στην απομόνωση και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αυτό έγινε σε σύγκρουση με τη στρατηγική της κανονικοποίησης, που τη ζήσαμε το 2012-2013 όταν ηγεμόνευαν οι φωνές περί «κόμματος που ψηφίστηκε από τους ψηφοφόρους» και περί τιθάσευσης μέσω των θεσμών.

Έχοντας πει αυτά, είναι πραγματικά όνειδος για τον Αναστασιάδη που στήνει συνεργασία με τον πρώην σωματοφύλακα του Μιχαλολιάκου, όταν ξέρει ότι ο Χρήστου υπήρξε ορκισμένο μέλος της Χρυσής Αυγής (ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της), μια ορκωμοσία που σήμαινε απόδοση τιμής στη σημαία της Βέρμαχτ.

Αλλά, αυτά τα κομπρεμί θα πληρωθούν όταν έρθει η ώρα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να συνεταιρίζεται με τα ορφανά του Σαμψών και να συνεχίσει να αξιώνει διεθνή νομιμοποίηση για την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι βαθιά γελασμένος. Η κανονικοποίηση του ΕΛΑΜ από την ελληνοκυπριακή δεξιά αποτελεί ταφόπλακα για οποιαδήποτε ειρηνική επίλυση του Κυπριακού: αν νομίζουν κάποιοι ότι οι Τουρκοκύπριοι θα διαθέσουν τα κεφάλια τους στη διάθεση του κυπριακού τμήματος των μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής, ας το ξανασκεφτούν.

Το αντιφασιστικό κίνημα στην Κύπρο πρέπει να χτίσει βήμα το βήμα την απονομιμοποίηση των φασιστών, όπως το κάναμε με τη Χρυσή Αυγή το 2012-2013. Την απονομιμοποίηση δεν θα τη φέρει η κυπριακή Εισαγγελία ούτε η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, αλλά θα την επιβάλει ένα μαζικό κίνημα στην πράξη.

Μπορεί να μοιάζει δύσκολο, με δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή Κύπρου είναι πιο προσεκτική μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά είναι ο μόνος δρόμος. Είναι υπόθεση επιβίωσης για την κυπριακή Αριστερά, για κάθε Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη, για κάθε εργαζόμενο και κάθε νεολαίο. Επιβίωσης συλλογικής και βιολογικής. Όπως λέγαμε το 2012 στην Ελλάδα: ούτε εφησυχασμός ούτε πανικός.

Η εκδήλωση που οργανώνει η Εργατική Δημοκρατία την Τετάρτη, με τη συμμετοχή και του Κώστα Παπαδάκη, από την πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger