Home » , » Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο, λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο, λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 | 7:45 μ.μ.



Πριν κάποιο καιρό ο σκιτσογράφος ΚΥΡ μας γνωστοποιούσε, με δημιούργημά του, την "ανακοίνωση" του υπουργείου Παιδείας με την οποία καταργούσε το σημείο στίξης θαυμαστικό (!), αφού στην εποχή την νεοδημοκρατικής "κανονικότητας", δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει και το πιο παράλογο-προκλητικό που μπορεί να προκύψει.  

Με αυτό το δεδομένο και θέλοντας να χαρακτηριζόμαστε ειδησεογραφικός ιστότοπος, παραθέτουμε ένα σημερινό δρώμενο. 

Εδώ και αρκετές ώρες ο εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, έχει αναρτήσει στην παρουσία που διατηρεί στο f/b ένα κείμενο που αφορά το βασικό θέμα που πραγματεύεται το έντυπο του.

Με ένα λεξιλόγιο που δεν χωράει καθωσπρεπισμού και Αρβαποπουλική ρητορική, παρουσιάζονται συγκλονιστικά γεγονότα,  

"Επί τέσσερα χρόνια, ο πρωθυπουργός της χώρας, καταθέτει ψευδή στοιχεία στο πόθεν έσχες του. Δεν πρόκειται για κάποια αμέλεια ή λάθος του λογιστή. Πρόκειται για συνειδητή πράξη. ...
Από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που ήταν υποχρεωμένος να κάνει, έλλειπαν περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα, εταιρείες και χρηματικά ποσά
. ...
Στην περίπτωση του ζεύγους Μητσοτάκη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και με πλήρεις αποδείξεις
... 
Έχουμε περάσει με ευθύνη του -σ.σ πρωθυπουργού- σε ένα μαφιόζικο κράτος που μιλά με πακιστανικά τηλέφωνα, αποφασίζει πέρα από κανόνες και επιβάλλει συμπεριφορές"
, διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο κείμενο που υπογράφει ο Κ. Βαξεβάνης.

Σε μια αστική δικτατορία η οποία παρουσιάζεται ενδεδυμένη με τον μανδύα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και την επίκληση της λαϊκής νομιμοποίησης, αυτές οι αποκαλύψεις θα είχαν δημιουργήσει σάλο και τεράστιο πολιτικό πρόβλημα. Ολα τα ΜΜΕ θα κατανάλωναν άπλετο χρόνο για να ασχοληθούν μ' αυτό το θέμα, οι διωκτικές αρχές θα έκαναν άμεση παρέμβαση, το πολιτικό κόστος για το κυβερνητικό κόμμα και τον ηγέτη του θα ήταν δυσβάσταχτο.
Στο Ελλαδιστάν του "επιτελικού κράτους" όμως είναι ... Σαββάτου και εντελώς διαχειρίσιμο το θέμα αυτό για τους εξουσιαστές.

Εν κατακλείδι ένα απόσπασμα από ανάρτηση που είχαμε κάνει πριν μια δεκαετία:

Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα. Το πολιτικό σύστημα από την φύση του έχει αναπτύξει τακτικές προστασίας τύπου ομερτά για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Ο νόμος της σιωπής είναι θεσμοθετημένος και ονομάζεται παραγραφή.

Ποτέ μέχρι σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν τιμώρησε σοβαρά πρωτοκλασάτο στέλεχος του για τις λαμογιές του. Κι όμως το ίδιο το πολιτικό σύστημα σήμερα στο όνομα της «διαφθοράς» εκτελεί καθημερινά μια ολόκληρη κοινωνία

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger