Home » , » Στην Τουρκία όπου γίνεται μια γυναικοκτονία την ημέρα η κυβέρνηση Ερντογάν καταργεί την σύμβαση που προστάτευε τις γυναίκες από την έμφυλη βία.

Στην Τουρκία όπου γίνεται μια γυναικοκτονία την ημέρα η κυβέρνηση Ερντογάν καταργεί την σύμβαση που προστάτευε τις γυναίκες από την έμφυλη βία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 | 7:02 μ.μ.


Πριν μερικές μέρες (29/6) είχε προκαλέσει φρίκη σε όλον τον πλανήτη, το σοκαριστικό  βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου στο οποίο παρακολουθούσαμε ένα δίποδο κτήνος να χτυπάει την πρώην γυναίκα του άνδρα που χτυπούσε σε δημόσιο χώρο και ενώπιον ενός βρέφους, στην επαρχία Μανίσα της Τουρκίας. (Δείτε το σχετικό βίντεο)

Κι ενώ τα περιστατικά ενδοοικογενειακής κακοποίησης γυναικών είναι καθημερινά στην γειτονική χώρα, χτες η κυβέρνηση Εντογάν ανακοίνωσε την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία είχε υπογράψει πριν 10 χρόνια για την προστασία των γυναικών από την έμφυλη βία "γιατί αντίκειται των κοινωνικών αξιών της χώρας".

Οι ογκώδης δυναμικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν με απ' αυτή την ανακοίνωση του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος ήταν εντυπωσιακές. Δείτε αυτό το βίντεο όπου διαδηλώτριες σπάνε τον αστυνομικό κλοιό που υπήρχε στην πλατεία Ταξίμ  

Σε πολλές πόλεις της Τουρκίας υπήρξαν μαζικές διαδηλώσεις γυναικών που αντιμετωπίστηκαν από το καθεστώς με χρήση εκτεταμένης βίας. Οι διαδηλωτές/ιες πάντως ξεκαθάρισαν πως “δεν έχει τελειώσει τίποτα για εμάς” και προετοιμάζονται για καινούργιες κινητοποιήσεις. 

Η πρόεδρος μάλιστα της Ομοσπονδίας των τουρκικών Ενώσεων για τα δικαιώματα της γυναίκας, Canan Gullu επισήμανε ότι «θα συνεχίσουμε τη μάχη μας. Η Τουρκία βγάζει μόνη της τα μάτια της, με αυτήν την απόφαση» , ενώ η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «η αποχώρηση στέλνει ένα απερίσκεπτο και επικίνδυνο μήνυμα σε αυτούς που κακοποιούν, κακομεταχειρίζονται και δολοφονούν, πως μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν και να μένουν ατιμώρητοι».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger