Home » , » Να αναμένουμε ότι και ο Μακρόν θα έχει την κατάληξη του Σαρκοζί;

Να αναμένουμε ότι και ο Μακρόν θα έχει την κατάληξη του Σαρκοζί;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 | 1:21 π.μ.

Οταν μια αστική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, κρατάει κάποια προσχήματα, δημιουργούνται πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες όπως αυτό με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα η Liberation η οποία με ξύλινα γράμματα γράφει  "Τι ταπείνωση" αναφερόμενη στη δεύτερη ποινή φυλάκισης που καταδικάστηκε ο Νικολά Σαρκοζί, μέσα σε επτά μήνες!

Ο Σαρκοζί, πρώην πρόεδρος για μια πενταετία (2007-2012) του κράτους του,  έγινε ο πρώτος στη μεταπολεμική ιστορία της Γαλλία που υπέστη τέτοιον εξευτελισμό. 

Τον περασμένο Μάρτη του είχε επιβληθεί  ποινή φυλάκισης τριών χρόνων (τα δύο με αναστολή) για διαφθορά και «κατάχρηση εξουσίας» στην υπόθεση Πιλ Μπισμού. Το κατηγορητήριο που αντιμετώπιζε τότε. ήταν ότι, πρόσφερε μια θέση στο Πριγκιπάτο του Μονακό σε δικαστή, με αντάλλαγμα πληροφορίες για την εις βάρος του έρευνα για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας. Ο Σαρκοζί τότε άσκησε αμέσως έφεση και δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι θα μπορούσε να είναι υπό επίβλεψη φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Τώρα και μετά 4 βδομάδων δικαστικής ακροαματικής διαδικασίας, δικαστήριο του Παρισιού έκρινε ένοχο τον Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012 και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή, την οποία θα μπορέσει να εκτίσει κατ’ οίκον.

Λέτε να παρακολουθήσουμε σε κάποια χρόνια στην ίδια θέση του Σαρκοζί να βρίσκεται ο  σημερινός Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και να καταδικάζεται για μίζες που πήρε από το ντιλ ύψους 5 δισ. που έκανε με τον Μητσοτάκη πουλώντας στο ελληνικό κράτος φρεγάτες και κορβέτες;   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger