Home » , , » Ο Ρινάλντι στο δρόμο του Κατσίφα και του ακραίου σωβινισμού...

Ο Ρινάλντι στο δρόμο του Κατσίφα και του ακραίου σωβινισμού...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 | 8:58 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Οι δεξιοί και ακροδεξιοί προπαγανδιστές, ενόψει και της επερχόμενης επετείου, διαβάζουμε σήμερα στο Βαθύ Κόκκινο ότι πλέκουν ύμνους για τον Κ. Κατσίφα και τη "Βόρεια Ήπειρο", και προφανώς στις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουν να συνδέσουν τα "έπη" τους για τον Κατσίφα με τους παραδοσιακούς μπανάλ δεκάρικους για τα κατορθώματα του Παπάγου και του Μεταξά... 

Το να υμνολογούν οι αντιδραστικοί της δεξιάς έναν δεδηλωμένο σωβινιστή σαν τον Κατσίφα και να θέτουν "βορειοηπειρωτικό ζήτημα" δεν μας κάνει καμιά ιδιαίτερη εντύπωση. Τα τσιράκια των Αμερικάνων και των Γερμανών, οι επίγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των Σουρλαίων και των Γκοτζαμάνηδων, μη έχοντας ούτε μία πραγματικά πατριωτική περγαμηνή στη μαύρη ιστορία τους, πρόβαλλαν επί δεκαετίες ως άλλοθι τις γνωστές λυσσώδεις υλακές τους για την ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα. 

Τότε μάλιστα η ψευτιά και η διαστρέβλωση της αλήθειας είχε ως κύριο στόχο να χτυπηθεί όχι η Αλβανία γενικώς και αορίστως, αλλά ειδικά η λαϊκοδημοκρατική -σοσιαλιστική Αλβανία. Τι υποκρισία, αλήθεια! Η σοσιαλιστική Αλβανία ήταν χώρα που αναγνώριζε ως εθνική και πλήρως ισότιμη με όλο τον υπόλοιπο αλβανικό λαό την ελληνική μειονότητα, εν αντιθέσει με τα αίσχη της ελληνικής αστικής τάξης απέναντι στη σλαβομακεδονική και την τουρκική μειονότητα που ζουν στην Ελλάδα

Μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης στη γειτονική χώρα η ακροδεξιά μαύρη μαυρίλα αναθάρρησε προς στιγμήν ότι θα κάνει πράξη τις ονειρώξεις της για καταβροχθισμα τμήματος της Αλβανίας ή της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της  Μακεδονίας, όμως πολύ γρήγορα οι πάτρωνές της τής έδωσαν να καταλάβει πολύ καλά ποιο είναι το αφεντικό στην περιοχή, και έτσι της έκοψαν τη φούρια, πριν προλάβει να δαγκώσει! 

Η κλωτσιά κι οι φάπες ήταν τόσο ξεγυρισμένες, που κανένας επίσημος δεξιός ή ακροδεξιός λακές των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν εννοεί στα σοβαρά  να ξαναμιλήσει επίσημα για εξορμήσεις προς βορράν. Τους έμειναν από συνήθεια οι υμνολογίες σε περιθωριακές αντιδραστικές οργανώσεις ή φυσιογνωμίες του μειονοτικού χώρου της Αλβανίας, περισσότερο για πολιτικάντικη δημαγωγία μεταξύ των χουντικών "ούγκανων" που ψηφίζουν ΝΔ

Το ίδιο έπαθαν και με τις μακεδονικές τους παρλαπίπες, με τις περικεφαλαίες, τις σάρισες και την αποκριάτικη στολή με μάσκα του Βουκεφάλα. Τους απόμειναν τα ... χαλινάρια κι οι σάρισες για να τις βάλουν όπου αλλού τους αρέσει πλην της γειτονικής χώρας. Έτσι απόμειναν και ο Μουμτζής, ο Σούρλας-επίγονος κι ο Κουμουτσάκος να υμνολογούν τον Κατσίφα, αντάμα με το Φαήλο, το δεσπότη Κόνιτσας, τον Καλεντερίδη και τον Κασιδιάρη.

Το να κάνει όμως το ίδιο η εβδομαδιαία εφημεριδούλα "Δρόμος της Αριστεράς", του πρώην κομμουνιστή, πρώην ΣΥΡΙΖΑίου και νυν "εθνικοπατριώτη" κυρίου Ρούντι Ρινάλντι (βλ. φύλλο αρ.562,σελ.14) παρουσιάζοντας τον Κατσίφα σαν ήρωα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, με ολόκληρη δήλωση του γαμπρού του, ότι ο Κατσιφας ήταν πέρα και πάνω από ιδεολογίες, κάτι σαν ...το εθνικό σύμβολο όλων μας (!), έ, τότε αυτό χτυπάει πολλά καμπανάκια στον αριστερό χώρο, για το βαθμό του εκφυλισμού στον οποίο μπορεί να καταλήξουν προϊόντος του χρόνου, πολλά και διάφορα ναυάγια της ταξικής πάλης, τύπου Ρινάλντι. Γιατί δεν υπάρχει πάτος, άμα τους πάρει για τα καλά ο κατήφορος και πετάξουν στα αζήτητα τις αρχές του διαλεκτικού υλισμού και του προλεταριακού διεθνισμού. Αλίμονο αν η κατάντια του Ρινάλντι ήταν ο ... δρόμος της Αριστεράς.

Υ.Γ Αν ο κ. Ρινάλντι προβάλλει τον ισχυρισμό ότι δεν έγραψε ο ίδιος το άρθρο εξύμνησης του Κατσίφα στο χτεσινό "Δρόμο της αριστεράς", σελ. 14, αλλά αυτό αποτελεί πόνημα του κ. Γιώργου Κυριακού, η απάντηση είναι πως η εφημερίδα εκδίδεται και διευθύνεται από τον ίδιο το Ρινάλντι, ο ίδιος ο Ρινάλντι διάλεξε να συνεργαστεί με τον Κυριακού κι ο ίδιος φέρνει την τελική ευθύνη για όλα όσα γράφονται στην εφημερίδα που εκδίδει. 

Αλλά, πέρα των τυπικών, είναι καλά γνωστή από χρόνια σε όλους μας η εθνικιστική γραμμή του Ρινάλντι και των συνεργατών του στην εφημερίδα. Ήταν η μόνη "αριστερή" εφημερίδα που έσπευσε να "συλλαλήσει" τις μακεδονικές φανφάρες το 2018, από κοινού με τη δεξιά και την άκρα δεξιά. Και γενικά τα τελευταία αρκετά χρόνια ο μόνος χαβάς που λαλεί και συλλαλεί είναι  εκείνος του εθνικισμού- σωβινισμού, πασπαλισμένος με ολίγη παραλλαγή επιδερμικού "αντιιμπεριαλισμού" για να ακούγεται καλύτερα αυτή η κακοφωνία. Ας μην γίνεται λοιπόν εφεξής λόγος για ... αριστερά από την πλευρά της ομάδας Ρινάλντι. Η εφημερίδα τους είναι "ο δρόμος του εθνικισμού-σωβινισμού", που ουδεμία σχέση έχει με τον προλεταριακό διεθνισμό, ούτε βέβαια με το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Οκτωβρίου 2021 στις 3:25 π.μ.

Καλά τα λες. Φαίνεται πήρε παράδειγμα από όσους βάζουνε πλάτη στους γενετικούς πλατφορμιασμούς και στην σύγχρονη πανδυτική δικτατορία που εδραιώνεται στις ενοχές και τους φόβους για την υγεία και παρουσοάζει την ένεση με συνθετικό mRNA ως ταξικό καθήκον και ζητάει περισσότερο κλείδωμα, περισσότερη επιτήρηση, περισσότερη παραβίαση της ιδιωτικότητας, περισσότερες εφαρμογές ταυτοποίησης κοινωνικών φρονημάτων και υγειονομικών διαχωρισμών, στο όνομα της "προστασίας της εργστικής τάξης" (από τον εαυτό της) και σου λέει "πέθανε η αριστερά, ας το γυρίσω στον αλυτρωτισμό".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger