Home » , » Το μεγαλύτερο θαύμα είναι τα κορόιδα, που πιστεύουν τους απατεώνες

Το μεγαλύτερο θαύμα είναι τα κορόιδα, που πιστεύουν τους απατεώνες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 | 10:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 “Μια φορά κι έναν καιρό,
στον τόπο τούτο το μικρό
ζούσαν κάτι φουκαράδες,
οι ραγιάδες.

Κοτζαμπάσηδες πασάδες
και σεβάσμιοι δεσποτάδες
κυβερνούσανε τη χώρα,
καλή ώρα...”

Έχουμε πει πως το μεγαλύτερο θαύμα είναι τα κορόιδα, που πιστεύουν τους απατεώνες και δεν έχουν ακόμα ξεσηκωθεί για να διώξουν τα παράσιτα που τους πίνουν το αίμα.

Θαύμα από δω, θαύμα από κει θαύμα και παραπέρα. Πήξαμε στα θαύματα! Που θαύμα είναι εξ ορισμού το γεγονός το οποίο θεωρείται ασυνήθιστο ή "απίστευτο" και που δεν εξηγείται επιστημονικά.

Σε τούτο το τρελάδικο όμως τα θαύματα είναι καθημερινά και φυσιολογικά.

Άλλοτε κλαιν οι εικόνες, άλλοτε εμφανίζεται Άγιος στον ύπνο ή στον ξύπνιο, ανάλογα αν πήρε ο πιστός υπνωτικά ή παραισθησιογόνα, άλλοτε βλέπεις ψάρια να πετάνε.

“Ποιος είδε νύχτα με δυο φεγγάρια
ποιος είδε ήλιο σαν αχινό
κι ερωτευμένα πουλιά και ψάρια
να κολυμπάνε στον ουρανό...”

Λοιπόν ψάρια στον ουρανό είδα κι εγώ. Μάλιστα ήταν πράσινος και πορτοκαλί ενώ αυτά ήταν τεθλασμένα! Όταν συνήλθα στο Νοσοκομείο, μου είπαν οι γιατροί πως η κονσέρβα που έφαγα, κόντεψε να με στείλει. Αν μαζί με το θαύμα, έχεις πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια κι εμετούς, πες να καλέσουν αμέσως το 166.

Κάθε θαύμα έχει επιστημονική εξήγηση. Πχ το θαύμα του Αγίου Φωτός: Ο Άγιος Αναπτήρας.

Στο μεταξύ τι να μας πουν εμάς για θαύματα; Πολλοί από μας είμαστε μακροχρόνια άνεργοι κι εξακολουθούμε να ζούμε! Υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα; Δεν είναι μια μέρα που σου έτυχε κάτι κακό και τη γλίτωσες, είναι χρόνια.

Αλλά κι αυτό έχει εξήγηση. Ευχαριστούμε τους αγίους εκείνους που μας βοηθάνε με ένα πιάτο φαΐ ή μας δανείζουν από το υστέρημά τους. Υπάρχουν λοιπόν και Άγγελοι.

Όσοι λένε για θαύματα είναι ή αφελείς ή απατεώνες. Ο Γιάννης Ζουγανέλης όμως δεν είναι ούτε αφελής ούτε απατεώνας. Είναι ηθοποιός, μουσικός, οπότε μάλλον ετοιμάζει κάτι και κάνει διαφήμιση. Να πάει η Καλλιόπη η θεούσα, να δει τον ευλογημένο. Έξυπνο.

Τα θαύματα είναι οι διαφημίσεις των παπάδων. Αντί να βάλουν διαφήμιση στα ΜΜΕ το κάνουν έτσι. “Ελάτε να μας τα ακουμπήσετε, να ξηλωθείτε”.

Διότι το ξέρεις το ποίμνιο. Άμα ακούσει θαύμα, θα πάει για προσκύνημα. Εκεί κάτι θα πάρει.

Αυτά έβλεπε ο Ιησούς στο Ναό, οπότε πήρε το βούρδουλα κι άρχισε να βαρά τους εμπόρους.

Το θαύμα γίνεται σ' αυτόν που το πιστεύει, λένε οι παπάδες. Σωστό. Το φαινόμενο είναι ένα είδος αυθυποβολής. Αν καθίσεις και σκεφτείς ψύχραιμα, θα βρεις λογική εξήγηση. Αν δεν βρεις, θα σου την πει ο ιατρός σου, αφού του πεις τι έφαγες και τι ήπιες. Ίσως και τι κάπνισες. Αν δεν έχεις μυαλό, τότε είναι θαύμα!

Πρόσεχε μόνο, γιατί τα θαύματα κοστίζουν. Είναι πανάκριβα. Μπορεί να τα εκμεταλλευτούν κάποιοι πάρα πολύ. Μαζί με τα κορόιδα. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν το θαυματουργό νερό του Καματερού, όπου οι δεξιοί πήραν πολύ κόσμο στο λαιμό τους.

Να πάρουμε μαγκούρα που προτείνει η συντρόφισσα; Έτσι θα γίνουμε μιμητές του Χριστού που έσπασε στο ξύλο κάτι απατεώνες εμπόρους που πουλούσαν διάφορα έξω από τους ναούς.

Μπες κι εσύ Χριστούλη μου, μέσα στο ναό, να σαπίσεις στο ξύλο και τους Αρχιερείς. Δεν πρόκανε. Τον σταύρωσαν.

Που θα πάει όμως. Θα το φάνε οι τράγοι το ξυλίκι και τότε πραγματικά και θα θαυμάσουμε και θα δοξάσουμε τον κόσμο που ξύπνησε από το λήθαργο.

Θαύμα θαύμα! Με το σάλιο δεν κολλάει, μα στα πάρτι κολυμπάει. Αυτό που βγάζουν μάσκα, φιλάν εικόνες, ξαναβάζουν μάσκα, γίνεται και στο σεξ με το προφυλακτικό; Να το βγάλουμε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης και το φοράμε μετά; Γελώντας ρωτάω.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger