Home » , » Η ντροπή των Γερμανών.

Η ντροπή των Γερμανών.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 | 2:30 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τώρα θα γίνω ιδιαίτερα σκληρός. Πρέπει να πω προκαταβολικά πως λυπάμαι που είναι τόσο πικρή η αλήθεια.

Γερμανία: Προσωπικά μου αρέσει πολύ. Μια χώρα που έδωσε μεταξύ άλλων σπουδαίων ανθρώπων, τη μεγαλύτερη ιδιοφυία: Το Μαρξ!

Δυστυχώς η ίδια χώρα έβγαλε το τέρας, το Χίτλερ. Εδώ να πω, για λόγους δικαιοσύνης, πως δεν έφταιγαν γι αυτό οι Γερμανοί, ως λαός, αλλά ο Ιμπεριαλισμός, ο Καπιταλισμός. Ο Μαρξ τα προφητεύει αυτά και τα εξηγεί τέλεια.

Εκεί που Γερμανικός λαός έχει τύψεις, είναι η εποχή του Γ’ Ράιχ. Τα ναζιστικά κτήνη αιματοκύλησαν τον κόσμο. Τελικά κατάστρεψαν και τη Γερμανία.

Αν ο λαός αντιστέκονταν στο παραλογισμό, το μίσος, τα εγκλήματα του φασισμού, θα έσωζαν τον κόσμο. Άλλωστε ο Χίτλερ ποτέ δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία.

Όμως αυτοί που το έκαναν ήταν ελάχιστοι. Ήρωες; Αναμφισβήτητα! Σε ποσοστό όμως λίγοι. Θα μου πείτε «στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκτελέσεις…» Μα γι αυτό έπρεπε να αντισταθούν μαζικά με κάθε τρόπο.

Δεν μιλάω μόνο για την περίπτωση των Γερμανών. Άνθρωποι είμαστε, φοβόμαστε, όμως στην περίπτωση των ναζί πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο, τι θα γίνει αν ξαμοληθούν ελεύθεροι στους δρόμους. Φανταστείτε να είστε σε ένα σοκάκι περικυκλωμένος από λυσσασμένους λύκους. Καθόλου καλό.

Για να μη φτάσουμε λοιπόν εκεί, πρέπει να προλάβουμε. Οι Γερμανοί δεν το έκαναν. Κι επειδή λέω τα πράγματα όπως έχουν, ούτε εμείς με τους δικούς μας χουντικούς.

Οι Γερμανοί έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Ο Χίτλερ τους έκανε, αλλά έπρεπε να αντισταθούν, να κάνουν αυτό που έκαναν οι λίγοι θαρραλέοι. Δεν το έκαναν για διάφορους λόγους με κυριότερο το φόβο.

Έρχονται όμως τώρα να μας πουν πως δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί ναζί. Προφανώς! Οι καλοί ήταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή εκτελέστηκαν. Υπήρχαν και ελάχιστοι που δεν τους είχαν πιάσει ακόμα.

Δυστυχώς για τους Γερμανούς η πλειοψηφία υπάκουσε σε παράλογες διαταγές άσχετα αν ήταν ναζί ή όχι. Καταστροφικές, εγκληματικές διαταγές. Οι παππούδες των σημερινών Γερμανών τα έκαναν σκατά!

Κάθε θάνατος Γερμανού στρατιώτη ή καθάρματος αξιωματούχου, κάθε βομβαρδισμός Γερμανικής πόλης ήταν γιορτή για τους Συμμάχους. Αν και οι Σοβιετικοί δεν βομβάρδισαν αμάχους. Να τα λέμε κι αυτά.

Όμως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ανθρώπους που είδαν τις χώρες τους να καταστρέφονται από τη Γερμανία του Χίτλερ.

«Γερμανία του Χίτλερ». Αυτό ήταν το πρόβλημα. Την άφησαν και έγινε του Χίτλερ, όχι των Γερμανών όπως θα έπρεπε. Λυπάμαι, αλλά δεν ξεχνάμε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger