Home » , » Ψηφίζουν ένα κανιβαλικά ληστρικό για την τάξη μας, προϋπολογισμό και οι πάντες ασχολούνται με ... τον Κουρουπλή

Ψηφίζουν ένα κανιβαλικά ληστρικό για την τάξη μας, προϋπολογισμό και οι πάντες ασχολούνται με ... τον Κουρουπλή

Από giorgis , Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 | 9:26 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Τα διαπιστευτήρια στο σύστημα έδωσε για άλλη μια φορά ο Τσίπρας με την απόφαση του να θέσει εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Για τον ποιον του συγκεκριμένου βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το κύριο όμως είναι το μήνυμα που περνάει με την ενέργεια του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στους βουλευτές του κόμματός του: Πέρα απ' τις κοκορομαχίες με "ορθό πολιτικό λόγο", το να στιγματίσεις μια κατάσταση με το σωστό λεξιλόγιο απαγορεύεται.

Και αν το χρονικό τάιμ, μιλώντας για την λειτουργία της αστικής πολιτικής δεν ήταν το σωστό για να διατυπώσει την γνωστή του εκτίμηση ο Κουρουπλής, τώρα με την ενέργεια του ο Τσίπρας συμβάλλει στα μέγιστα στον αποπροσανατολισμό στο επίδικο, σ' αυτό που συμβαίνει τώρα στον "ναό της δημοκρατίας τους". Και εννοούμε στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022. Δεν είναι απλώς ότι η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο Σύνταγμα πέρασε σχεδόν εντελώς απαρατήρητη από τα ΜΜΕ. Το βασικό είναι ότι δεν υπάρχει καμιά αναφορά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ στο τι προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. 

Αρχικά να επαναλάβουμε κάποια πράγματα. Η βασική λειτουργία που επιτελεί κάθε προϋπολογισμός είναι η αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος. Ολοι οι προϋπολογισμοί που καταθέτουν οι αστικές κυβερνήσεις είναι ίδιοι και οι όποιες διαφορές τους αφορούν δευτερεύοντα στοιχεία.

Ανάλογα σε ποια θέση είναι το καπιταλιστικό σύστημα έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις που αφορούν ποσοτικά και όχι ποιοτικά μεγέθη. Διαφοροποιήσεις δηλαδή στο βαθμό εκμετάλλευσης, και στο βαθμό αναδιανομής του εθνικού εισοδήματος.

Σήμερα, και ρίχνοντας μια ματιά στα νούμερα του προϋπολογισμού, μπορεί να πούμε ότι είναι κανιβαλικά ληστρικός για τα λαϊκά στρώματα και μοναδικό σκοπό έχει την εξυπηρέτηση του κόσμου του πλούτου και των τοκογλύφων, βάζοντας επίσης το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του όποιου κράτους πρόνοιας υπάρχει.

Την στιγμή που η ακρίβεια, η ανεργία, και οι χαμηλοί μισθοί και μεροκάματα έχουν γονατίσει τον κόσμο της τάξης μας, έρχεται κι' αυτός ο προϋπολογισμός για να μας πει ότι η επιβίωσή μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Προσθέτει άλλα 4 δις φόρους το 2022,  για μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ βάζει ταφόπλακα σε όποιο δημόσιο σύστημα υγείας υπάρχει. Εν μέσω πανδημίας, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται στα πρόθυρα της οριστικής κατάρρευσης του, η κυβέρνηση της δεξιάς μειώνει κατά 139 εκατομμύρια ευρώ την χρηματοδότηση των νοσοκομείων, σφαγιάζει 245 εκατ ευρώ από τις παροχές υγείας και οδηγεί σωρηδόν πελατεία στους εμπόρους υγείας αφού μειώνει κατά 52% τις δαπάνες για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι πάντες ασχολούνται με την διαγραφή Κουρουπλή.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger