Home » , , » Αποκαλύπτονται τα κέντρα που πάνε να συσκοτίσουν την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της Γεωργίας (Βίντεο)

Αποκαλύπτονται τα κέντρα που πάνε να συσκοτίσουν την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της Γεωργίας (Βίντεο)

Από giorgis , Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 9:21 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Εστω και επιφανειακά να παρακολουθεί κάποιος τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά την καταγγελία που έκανε η 24χρονη Γεωργία, για τον ομαδικό βιασμό που υπέστη από κάποια καλόπαιδα, πλουσιόπαιδα, δεν μπορεί παρά να εξοργιστεί από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση. 

 Προμηθευτήκαμε κάποιες Κυριακάτικες εφημερίδες και βλέπουμε ότι 3 απ' αυτές έχουν "χτύπημα" στην πρώτη τους σελίδα αναφορά για το #MeToo της Θεσσαλονίκης. Οπότε αργότερα θα επανέλθουμε στο θέμα.

 Δυο παρατηρήσεις, χωρίς να ξεχνάμε την ρήση των θεωρητικών μας, ότι πάντα στον καπιταλισμό "το Δίκαιο του ισχυρού, υπερτερεί το Δίκαιο του αγώνα". 

Οπως είδαμε χτες, είχαμε μια ίσως και μοναδική σε τόση μαζικότητα διαδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα του δίνει το θύμα του βιασμού. Οπως επίσης παρακολουθούμε στο διαδίκτυο, αυτό το θέμα έχει ευαισθητοποιήσει πάρα πολύ κόσμο και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. 
Ακόμα δηλαδή και αν η ολοφάνερη μεθόδευση συγκάλυψης των εγκληματιών έχει αποτέλεσμα, ένας βασικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος, αυτός που λέγεται "αστική δικαιοσύνη", θα έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα στα θεμέλια του. 

Το σύνθημα που ακούστηκε χτες στην διαδήλωση από χιλιάδες στόματα "έχετε λεφτά, έχουμε φωνή", είναι από τα πιο καίρια πολιτικά συνθήματα που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Σε μια αίσια δηλαδή έκβαση κατάληξη της υπόθεσης για τους εγκληματίες, η απαξίωση, της "ανεξάρτητης δικαιοσύνης', η ανυποληψία των καθεστωτικών ΜΜΕ, και η απέχθεια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, θα γνωρίσουν μεγέθυνση άνευ προηγουμένου. Και εδώ έχει αντανάκλαση το σύνθημα "έχουμε φωνή". Προφανώς σε μια κοινωνία άνισων ανθρώπων. δεν μπορεί να υπάρξει ίση δικαιοσύνη για όλους. (αν έχετε διάθεση ρίξτε μια ματιά σ΄ αυτή μου την ανάρτηση για να μην επαναλαμβάνομαι). Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να δίνουμε την μάχη και σ' αυτό το πεδίο, είτε στους δρόμους, είτε στις δικαστικές αίθουσες.

Επανερχόμαστε στο κύριο θέμα. Δεν είναι απλώς οι τοποθετήσεις χρηστών του διαδικτύου που αποκαλύπτουν τους ψεύτικους ισχυρισμούς με τους οποίους κάποια κέντρα προσπαθούν να συσκοτίσουν την υπόθεση. (Παράδειγμα η επίκληση ότι δεν υπήρχε κύκλωνα ασφαλείας με κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους), 
Το πιο βασικό είναι ότι υπάρχουν αστοί δικηγόροι, που με αναμενόμενο κόσμιο λεξιλόγιο, και μέσα στα πλαίσια που μπορεί να εκφραστούν δημόσια, κάνουν ρόμπα δικαστές και αστυνομικούς μηχανισμούς, 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του Νίκου Διαλυνά: «Δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί... Το χάσαμε το αίμα πάει».

Ποιο ουσιαστικές είναι οι παρακάτω απόψεις του δικηγόρου που ακούμε στο βίντεο για την αποστολή των εξετάσεων στην Ελβετία όταν από «το 2020 ο ίδιος ο προϊστάμενος του τοξικολογικού εργαστηρίου είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχουν προμηθευτεί ένα τέλειο μοντέρνο μηχάνημα με το οποίο εντοπίζεται το χάπι βιασμού από την τρίχα».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger