Home » , , , » Μια πολύ αξιέπαινη πρωτοβουλία του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη

Μια πολύ αξιέπαινη πρωτοβουλία του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 | 5:27 μ.μ.

Απέναντι μας έχουμε ένα αδίσταχτο αυταρχικό καθεστώς. Εμείς έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον, για να χρησιμοποιήσουμε μια συνηθισμένη έκφραση. Και όπως έχει αποδειχθεί (με τελευταία περίπτωση ότι το twitter αναγκάστηκε να επαναφέρει τον λογαριασμό του συντρόφου Χρήστου Αβραμίδη) ακόμα και οι μαζικές διαδικτυακές παρεμβάσεις έχουν αποτέλεσμα.

Το λέμε αυτό με αφορμή την εύστοχη παρέμβαση που έκανε στον λογαριασμό που διατηρεί στο f/b ο καλός ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης, με αφορμή την κρατική δίωξη σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη. Αυτή την φορά ο καλλιτέχνης δεν αρκέστηκε να κάνει μια εύστοχη τοποθέτηση για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. (Δείτε εδώ και εδώ). 

Πήρε μια πολύ αξιέπαινη πρωτοβουλία και για άλλη μια φορά έδειξε ότι ένας σωστός καλλιτέχνης δεν μπορεί να παραμένει απλώς θεατής στα όσα συμβαίνουν δίπλα του, πόσο μάλλον όταν έχουν σχέση με την ένταση της κρατικής καταστολής και την εμφάνιση μεθοδεύσεων που γυρνάνε την μνήμη μας πολλές δεκαετίες πίσω, στο κράτος της δεξιάς των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων.

Η κίνηση του Χάρη Τζωρτζάκη, είναι μια προσπάθεια που αξίζει να στοιριχτεί.

Αντιγράφουμε από την παρουσία του ηθοποιού στο f/b:

Κείμενο συμπαράστασης καλλιτεχνών στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Όσοι επιθυμείτε να στηρίξετε γράψτε όνομα και ιδιότητα στα σχόλια.

«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες αποτελεί πλήγμα στην δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Η κυβέρνηση διώκει την ερευνητική, μαχόμενη δημοσιογραφία, στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη. 

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento στοχοποιείται από τα κέντρα εξουσίας, για τις δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις όσον αφορά την υπόθεση Novartis. Αντί να κάτσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου, ίσως, σκανδάλου μετά την Μεταπολίτευση, όχι μόνο κουκουλώνουν το έγκλημα, αλλά τρομοκρατούν όποιον λέει την αλήθεια. 

Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη είναι ξεκάθαρα πολιτική και μας αφορά όλους. Ο αυταρχισμός της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να περάσει. Σήμερα ο Βαξεβάνης αύριο ποιος;»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger