Home » , , » Για την συμφωνία της Βάρκιζας (12/2/1945)

Για την συμφωνία της Βάρκιζας (12/2/1945)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 | 8:24 μ.μ.

Από τον συντροφικό ιστότοπο Από την Σπίθα στην Φλόγα λάβαμε και παραθέτουμε

Ο ένοπλος λαϊκός επαναστατικός-εθνικοαπελευθερωτικός πόλεμος διεξήχθη απέναντι στο γερμανικό-ιταλικό και βουλγάρικο φασισμό διεξήχθη με την καθοδήγηση του Επαναστατικού Κ.Κ.Ε. μέσα από την εποποιία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ.

Η εργατική φτωχολογιά, η αγροτιά της υπαίθρου, οι γυναίκες του λαού και οι νεολαίοι συσπείρωσαν πλατιά τις μαζικές- μετωπικές οργανώσεις που βρίσκονταν υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ, έδωσαν τιτάνιο αγώνα σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Η κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας που υπογράφηκε σαν σήμερα δεν μπορεί παρά να αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου μιας σειράς λαθών και ανεπαρκειών της ηγεσίας Σιάντου- Ιωαννίδη. 

Καζέρτα- Λίβανος- Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας- απομάκρυνση Σαράφη- Άρη είτε προέρχονταν από αναμονή είτε από φόβο αναμέτρησης απέναντι στο ρόλο που θα υπηρετούσε ο βρετανικός ιμπεριαλισμός, δεν μπορούν να πιστωθούν σε καμία περίπτωση στην γραμμή της 3ης διεθνούς, δεν μπορούν να χτυπήσουν την Σοβιετική Ένωση, το πρώτο Σοσιαλιστικό Κράτος που αποτελούσε το κέντρο του διεθνούς επαναστατημένου υπό κρατική υπόσταση προλεταριάτου που σάλπιζε την αντεπίθεση απέναντι στο γερμανικό ναζισμό-ιμπεριαλισμό.

Οι αντιλήψεις που χτυπούν την γραμμή και την κατεύθυνση της 3ης Διεθνούς, που χτυπούν την πολιτική της συγκρότησης μετώπων απέναντι στο φασισμό, επί της ουσίας χτυπούν την μεθοδολογία πάνω στην οποία συγκρότηθηκε το ΕΑΜ και ο ένοπλος λαϊκός στρατός του, ΕΛΑΣ, όπως και η εποποιία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ.

Οι αντιλήψεις από την άλλη μεριά, που νομιμοποιούν την καθυστέρηση εξαπόλυσης του ένοπλου ταξικού πολέμου σε συνθήκες συσχετισμού επιβολής της εργατικής λαϊκής εξουσίας, νίκης της λαϊκοδημοκρατικής Ελλάδας, τελικά είναι οι ίδιες αντιλήψεις που βλέπουν ως λάθος την συγκρότηση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος και την πάλη του για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, για την στερέωση της λαϊκοδημοκρατικής Ελλάδας απέναντι στον αστικό πολιτικό κόσμο και τους ξένους ιμπεριαλιστές πατρώνες τους.

Γιατί σε τελική ανάλυση η απάντηση του Επαναστατικού Κ.Κ.Ε. με την ηγετική φυσιογνωμία του Νίκου Ζαχαριάδη να βρίσκεται στο τιμόνι του απέναντι στην προδοτική και κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας σαν αποτέλεσμα ενός αθροίσματος λάθος πολιτικών επιλογών και εφαρμογής της γραμμής ήταν ο ένοπλος λαϊκός επαναστατικός πόλεμος με προμετωπίδα του τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Εκεί σκίστηκε η συμφωνία της Βάρκιζας. Εκεί το λαϊκοδημοκρατικό επαναστατικό κίνημα πήρε πίσω την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΚΕ (1931-1956)

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger