Home » , » Μάθημα σε άσχετους νεοδημοκράτες.

Μάθημα σε άσχετους νεοδημοκράτες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 | 10:15 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σήμερα, στο μάθημα της Γεωγραφίας Δημοτικού, θα πούμε για τις σημαίες. Κάποιες μοιάζουν μεταξύ τους. Η σημαία της Ρωσίας πχ μοιάζει με σημαίες άλλων χωρών. Η σημαία της Ρωσίας έχει 3 οριζόντιες λωρίδες από λευκό, μπλε και κόκκινο χρώμα με αυτή τη σειρά από πάνω προς τα κάτω.

Η σημαία της Ολλανδίας έχει κι αυτή 3 λωρίδες με κόκκινο, λευκό και μπλε. Αν κάποιοι είναι εντελώς άσχετοι μπορεί να βάλουν κυρώσεις στην Ολλανδία, επειδή εισέβαλε στην Ουκρανία! Κι αν μπερδεύουν και τις αποχρώσεις, μπορεί να βάλουν κυρώσεις και στο Λουξεμβούργο, που έχει γαλάζιο αντί για μπλε, ή σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία που έχει ίδια χρώματα με τη Ρωσία και την Ολλανδία αλλά κάθετα.

«Υπάρχουν και άλλες σημαίες»; θα ρωτούσε κάποιο παιδάκι. Ασφαλώς, υπάρχουν πάρα πολλές σημαίες.

Σήμερα θα πούμε για δυο σημαίες που μοιάζουν μεταξύ τους. Αυτές είναι η σημαία της Ειρήνης και η σημαία των ΛΟΑΤΚΙ.

Η σημαία των LGBTQ+ είναι περίπου σαν το ουράνιο τόξο όπως κι αυτή της Ειρήνης. Η σημαία των ΛΟΑΤΚΙ έχει 6 λωρίδες. Από πάνω μέχρι κάτω βλέπουμε τα χρώματα κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μωβ. Πολύ όμορφη. Τα πολλά χρώματα συμβολίζουν τη διαφορετικότητα. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην εγκυκλοπαίδεια.

Εξίσου όμορφη είναι και η σημαία της Ειρήνης.

«Η σημαία της ειρήνης είναι μία σημαία του ουράνιου τόξου με επτά οριζόντιες διαφορετικού χρώματος λωρίδες και με λευκά κεφαλαία γράμματα στο κέντρο αναγράφεται η λέξη PACE (προφέρεται Πάτσε), που στην ιταλική γλώσσα σημαίνει ειρήνη.

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία σε μία πορεία ειρήνης το 1961 και ήταν εμπνευσμένη από παρόμοιες πολύχρωμες σημαίες που χρησιμοποιούνταν σε διαδηλώσεις κατά των πυρηνικών όπλων. Σήμερα είναι η διεθνής σημαία της ΕΙΡΗΝΗΣ».

Ευχαριστούμε εγκυκλοπαίδεια.

Η διαφορά λοιπόν ποια είναι; Η μια σημαία, αυτή των ΛΟΑΤΚΙ έχει 6 λωρίδες με πάνω το κόκκινο χρώμα, ενώ η άλλη της Ειρήνης έχει 7 λωρίδες με πάνω το μωβ χρώμα και κάτω το κόκκινο.

Παρακαλούνται τα παιδάκια που, όταν μεγαλώσουν θα ψηφίζουν ΝΔ, να μην κάνουν κοπάνα από το μάθημα της Γεωγραφίας, γιατί θα γίνουν εντελώς ρεζίλι…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger