Home » , » "Μονόφθαλμα" τα ελληνικά ΜΜΕ για τον πόλεμο της Ουκρανίας.

"Μονόφθαλμα" τα ελληνικά ΜΜΕ για τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Από giorgis , Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 | 10:52 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Εχοντας τοποθετηθεί για το ποια πρέπει να είναι, κατά την άποψη μου, η θέση μας σχετικά με τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, περιττεύει να επαναλάβω εκτιμήσεις που έχω διατυπώσει

Για να μην υπάρξει καμιά παρανόηση, να επαναλάβω ότι ότι ο ηγέτης της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μόνο σε κάποιες "λεπτομέρειες" διαφέρουν. Αρκεί να θυμηθούμε ότι είναι και οι δυο αντικομμουνιστές, εθνικιστές και όπως αποκαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα, και οι δυο τους συγκαταλέγονται σε ένα πλέγμα offshore εταιρειών με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που τα έχουν "παρκάρει" σε φορολογικούς παραδείσους. 

Αν έχει κάποιο νόημα αυτή μας η ανάρτηση είναι για να δείξει πόσο "μονόφθαλμα¨ είναι τα δικά μας ΜΜΕ. Μπορεί να γράφουν τα μύρια όσα -και καλά κάνουν- για τα ιμπεριαλιστικά γεωστρατηγικά σχέδια του Πούτιν, αλλά στο ότι ολισθαίνει τάχιστα για να φτιάξει μια δικτατορία -πιθανόν να πετάξει και τον κοινοβουλευτικό μανδύα που μέχρι τώρα έχει- ο Ζελένσκι, δεν λένε κουβέντα. 

Για να φρεσκάρουμε την μνήμη σας διαβάστε μια Ανοιχτή Επιστολή του Κ. Κ. Ουκρανίας που είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν (τα ποσοστά του κειμενόταν 10-13%) και το οποίο έχει τεθεί στην παρανομία, ενώ σήμερα οι εγκληματικές διώξεις ενάντια σε κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές είναι καθημερινές. Αυτά τα γεγονότα όμως για τα ΜΜΕ της Δύσης είναι ανύπαρκτα.

Σήμερα μαθαίνουμε -από το Reuters- ότι η Ουκρανική κυβέρνηση έθεσε στην παρανομία άλλα 11 κόμματα που τα θεώρησε ότι πρόσκεινται θετικά στην Ρωσία  ενώ επέβαλε σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια να μεταδίδουν "ενιαία πολιτική πληροφόρησης", δηλαδή, μόνο την καθεστωτική προπαγάνδα. Για όλα αυτά γιατί δεν μας ενημερώνει κανένα ελληνικό ΜΜΕ;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger