Home » , » Παραπέμποντας στον ... Τερλέγκα

Παραπέμποντας στον ... Τερλέγκα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Απριλίου 2022 | 2:00 μ.μ.

 
Οταν έγραφε ο Βασίλης Ραφαηλίδης ότι οι καπιταλιστές βάζουν στην υπηρεσία τους ακόμα και τον θεό, δεν θα είχε υπόψιν του τον Βασίλη Τερλέγκα. Γιατί ο γαβγατζής αοιδός αν και δεν είναι καπιταλιστής  κάνει τα κουμάντα του ώστε όχι μόνο ο Μεγαλοδύναμος αλλά και η υποδεέστερη η ιεραρχία των επουρανίων νάνε απίκο όποτε την χρειαστεί.

Τι φλασιά μας ήρθε και κάνουμε αναφορά σ' αυτόν τον "καλλιτέχνη"; Ο λόγος είναι ότι μας ήρθαν στο μυαλό κάποιοι στίχοι του από ένα νταλγκαδιάρικο, σκυλάδικο άσμα του:  "Τι να μας πεις κι εσύ / κι εσύ κι εσύ απ' τη ζωή σου / Μια νύχτα απ' τη δική μου / ολόκληρη η δική σου". Ασυναίσθητη αντίδραση με αφορμή μια είδηση που μόλις διαβάσαμε: "Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν και πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της κατηγορούνται για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ περίπου από τους ευρωπαϊκούς πόρους κατά την διάρκεια της θητείας τους ως ευρωβουλευτών".

Που κολλάνε τώρα οι στίχοι του τραγουδάει ο Τερλέγκας με τις αρπαχτές των Γάλλων ακροδεξιών βουλευτών; Θεωρήσαμε ότι το "δικό" μας αστικό πολιτικό προσωπικό, στο άκουσμα αυτού του γεγονότος, θα θεωρούσε τους Γάλλους πολιτικούς απατεώνες "ψιλικατζίδες",μπροστά στα δικά του ανάλογα "κατορθώνατε"  και θα τους αφιέρωνε τους στίχους: "τι να μας πουν κι αυτοί απ' την ζωή τους ..." Διαστροφική αντίληψη

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger