Home » , , » Αβυσσαλέο μίσος του αστικού κράτους για τα λαϊκά δυστυχισμένα παιδάκια

Αβυσσαλέο μίσος του αστικού κράτους για τα λαϊκά δυστυχισμένα παιδάκια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Μαΐου 2022 | 5:17 μ.μ.


Οχι, αυτόν τον κυβερνητικό σχεδιασμό ούτε σε ταξική ιδεοληψία μπορείς να αποδώσεις, ενώ όση προσπάθεια και να καταβάλεις δεν μπορείς να αντιληφθείς την σκοπιμότητά του. Εκτός πια και αν αποδεχθείς το εξωφρενικό: Οτι η κυβέρνηση των "αρίστων" μισούν τα παιδάκια της τάξης μας και ειδικά τα πιο ανήμπορα! Τουλάχιστον εμείς δεν μπορούμε να βρούμε εξήγηση σ' αυτό που γράφει το ψήφισμα που μας καλεί να υπογράψουμε το Χαμόγελο του Παιδιού ώστε να συμβάλουμε να μην υλοποιηθεί και αυτή η εγκληματική κυβερνητική πρόθεση που αναφέρει το: "Ουσιαστικά μεθοδεύουν σήμερα το κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού μας και άμεσα των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα".

Αξια αναφορά είναι πάντως η καταγγελία που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή η "ψυχή" και δημιουργός αυτής της προσπάθειας Κώστας Γιαννόπουλος. Το νέο πλαίσιο που προώθησε η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, μας είπε, και το οποίο θα επιφέρει και το κλείσιμο του «Χαμόγελου του Παιδιού» «έβαλε νέες προδιαγραφές κτηριακές σε υφιστάμενα κτήρια, που εμείς δεν τα έχουμε αγοράσει, μας τα έχουν κάνει δωρεά. Τα κτήρια δεν τα χτίσαμε, μας τα έδωσαν άνθρωποι», καταγγέλλοντας πως "κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει «πολύ χρήμα» από πίσω". 

Η άποψη μας είναι ότι η Μιχαηλίδου είναι "μπροστινή" και μπορεί να αποδειχθεί αναλώσιμη αν υπάρξει λαϊκό ξεσηκωμός μπροστά σ' αυτή την αδιανόητη κυβερνητική απόφαση. (Το ότι αναγκάστηκαν να επιβάλλουν στη ντόπια Unicef και το Συνήγορος του Πολίτη να στηρίξουν αυτό το αισχρό νομοθέτημα δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι πολύ στρυμωγμένη, μετά τις λαϊκές αντιδράσεις που υπάρχουν. Δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης μετά την επιστροφή του απ' την Αμερική, σκεπτόμενος το εκλογικό κόστος, να "αδειάσει" την υπουργό του).

(Στο ελληνικό παράρτημα της Unicef είχαμε ένα εξωφρενικό σκάνδαλο που συνέβαινε μόνιμα επί 15 χρόνια, χωρίς κανένας κρατικός μηχανισμός να ενδιαφερθεί καθόλου, αν και υπήρχαν σχετικές καταγγελίες στο παρελθόν.  Οι «εθελοντές» μέλη αυτής της οργάνωσης είχαν καθορίσει για τον εαυτό τους μηνιαίους μισθούς που ξεκινούσαν από 6000 ευρώ και έφταναν στα 8.000 ευρώ τον μήνα, ενώ όσο αφορά τον Συνήγορο του Πολίτη δεν είναι παρά ένα διακοσμητικό κυβερνητικό φερέφωνο, μια υπηρεσία που ίδρυσε για επικοινωνιακούς λόγους ο πρώην υπουργός Μπάτσων και καταστολής, Χρυσοχοϊδης). 

Και κάτι τελευταίο. Σ
τα 27 χρόνια λειτουργίας του, το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κάνει μοναδικό έργο, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά. Το έργο που έχει προσφέρει το αναγνωρίζει όλη η ελληνική κοινωνία και μόνο καλά λόγια έχουν να πούνε σε όσους/ες συμμετέχουν σ' αυτή την προσπάθεια. 
 Αυτή την δομή η κυβέρνηση θέλει να την κλείσει. Ταυτόχρονα αφήνει ανέπαφες τις "δομές παιδικής προστασίας του Δημοσίου και της Εκκλησίας".

Το τι καθεστώς επικρατεί και τι καταγγελίες έχουν υπάρξει στα δημόσια ορφανοτροφεία και στα εκκλησιαστικά σχετικά ιδρύματα, θα επανέλθουμε σε άλλη ανάρτησή μας. 
Απλώς τώρα να θυμίσουμε ότι ο σεβάσμιος δέσποτας Άνθιμος και πέντε ακόμη μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Παπάφειου ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη κατηγορήθηκαν ότι συγκάλυψαν υπόθεση κατ' επανάληψη βιασμού ανήλικου τρόφιμου και τελικά υπήρξε δικαστικό βούλευμα που απάλλαξε τον ιεράρχη. 

Φυσικά θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση με το Χαμόγελο του Παιδιού και θα επανέλθουμε. 
  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger