Home » , » Κ.Κ. Φιλιππίνων: Ο Ντουτέρτε και ο Μάρκος κλέβουν τις εκλογές*

Κ.Κ. Φιλιππίνων: Ο Ντουτέρτε και ο Μάρκος κλέβουν τις εκλογές*

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 | 10:30 μ.μ.


Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Οι υποστηρικτές των Μάρκος και των Ντουτέρτες , σε συνεννόηση με τους κολλητούς του τυράννου στην Επιτροπή Εκλογών (Comelec), καταλήστευσαν τις εκλογές του 2022 μπροστά στα μάτια του λαού των Φιλιππίνων. Η κλοπή πραγματοποιήθηκε με θρασύτητα, νοθεύοντας τις αυτοματοποιημένες εκλογές και η «ανεπίσημη γρήγορη καταμέτρηση» της Comelec τροφοδότησε τα μέσα ενημέρωσης, για να διαιωνιστεί η εξαετής τυραννία Ντουτέρτε και για να επανέλθουν οι κλέφτες υποστηρικτές του Μάρκος στην εξουσία.

Οι νυχτερινές μαζικές συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα και η εκτεταμένη έκρηξη υποστήριξης τόσο από τις μεσαίες τάξεις όσο και από τις εργατικές μάζες τους τελευταίους μήνες είναι απόδειξη ότι η αντιπολίτευση με τις υποψηφιότητες Robredo-Pangilinan είναι οι πραγματικοί νικητές της ψηφοφορίας.

Έτσι δικαιολογείται η οργή μεγάλου αριθμού Φιλιππινέζων εναντίον της εκλογικής επιτροπής (Comelec) για τις χιλιάδες δυσλειτουργικές μηχανές μέτρησης ψήφων. Το μεγαλύτερο κλέψιμο, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε από την προετοιμασία της Comelec, διορισμένης από τον Ντουτέρτε και των μηχανών καταμέτρησης ψήφων «Smartmatic» που αφαιρούσαν και πρόσθεταν ψήφους υπέρ του Μάρκος. Αυτό συνδυάστηκε με μαζικές εξαγορές ψήφων, σημαδεμένα ψηφοδέλτια, καθώς και ένοπλους εξαναγκασμούς, και παρενόχληση και απαγορεύσεις ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Με απόλυτο έλεγχο στο εκλογικό σύστημα, ο Ντουτέρτε κλέβει τις εκλογές του 2022 με την ίδια ευκολία που έκλεψε τις εκλογές του 2019. Όπως έχουμε επισημάνει από καιρό στις εκλογές του Μαΐου 2022 οι ψήφοι χρεώνονται στον Μάρκος με το σύστημα της «αυτοματοποιημένης καταμέτρησης» υπό τον έλεγχο του Ντουτέρτε , των διορισμένων του στην επιτροπή Comelec και των προγραμματιστών τους «Smartmatic».

Τα αποτελέσματα έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων για να φαίνεται ότι ο Μάρκος κέρδισε με «μεγάλη διαφορά» και να κάνει τη «νίκη» του να φαίνεται «αδιαμφισβήτητη». Η ταχεία δημοσίευση των «ανεπίσημων» αποτελεσμάτων είχε σκοπό να δημιουργήσει δέος και να παραλύσει τον κόσμο και να προλάβει τις εκλογικές διαμαρτυρίες και τις δράσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους.

Ο Ντουτέρτε και η Comelec, ωστόσο, διαδίδουν την απάτη μιας «συντριπτικής νίκης» του Μάρκος επί της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Λενι Ρομπρέδο. Δημιουργούν μεγάλη δυσπιστία σε πολλούς ανθρώπους. Οι στατιστικολόγοι που εξετάζουν τα αποτελέσματα που κυκλοφόρησε ο «διαφανής» διακομιστής της Comelec βλέπουν το μοτίβο της μηχανής της καταμέτρησης ψήφων και την κατανομή των ψήφων, που πιστεύουν ότι δεν συνάδει με τους μαθηματικούς νόμους.

Η εκ των προτέρων προγραμματισμένη «νίκη» του Μάρκος κρύβει κατάφωρα το γεγονός ότι ο λαός των Φιλιππίνων είναι απογοητευμένος από την τυραννία και τη δικτατορία και έχει χορτάσει από τις καταπιεστικές πολιτικές και την καταστολή υπό το καθεστώς Ντουτέρτε που προωθεί και επαινεί ο Μάρκος Τζούνιορ. Οι πλατιές μάζες των εργατών και των αγροτών, οι άνεργες μάζες, οι υπάλληλοι και οι μικροεπαγγελματίες, που ήταν στην πρώτη γραμμή του αντιτυραννικού κινήματος, έχουν βαρεθεί τη διαφθορά, τις υπερβολικές δαπάνες στρατιωτικών και αστυνομικών, τις εξωδικαστικές δολοφονίες , απαγωγές, βασανιστήρια, παράνομες συλλήψεις, απαγορεύσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις, εθνική προδοσία, ολοένα και πιο επιβαρυντικούς φόρους, χαμηλούς μισθούς και ανεργία, αύξηση των τιμών και οικονομική κρίση λόγω νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Επειδή η καταμέτρηση των ψήφων έγινε μέσω των αυτοματοποιημένων εκλογών , ο λαός, τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν τρόπο να επαληθεύσουν ή να αμφισβητήσουν αυτό το αποτέλεσμα. Πολλοί, ειδικά μεταξύ των μικροαστών (μεσαίων τάξεων), είναι απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα της «γρήγορης καταμέτρησης» της Comelec. Τείνουν να ρίχνουν την ευθύνη στις «μάζες» που «ψήφισαν έναν κλέφτη». Έτρεφαν την ψευδαίσθηση των «δίκαιων εκλογών» υπό την τυραννία του Ντουτέρτε. Αποκλείουν το βασικό γεγονός ότι οι εκλογές κλάπηκαν και ότι σε τελική ανάλυση οι ψήφοι του λαού δεν είχαν σημασία. Πρέπει να ενθαρρυνθούν να ξεφύγουν από τα ατομικά τους καβούκια, να οργανωθούν, να ενωθούν με το ευρύτερο κίνημα των εργατών και των αγροτών και να βοηθήσουν στην ευρεία μαζική αντίσταση.

Παρόλο που οι ευρύτεροι δημοκρατικοί φορείς αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών, πρέπει να ενωθούν για να εκφράσουν τη συλλογική αποστροφή του λαού για την προοπτική επιστροφής του Μάρκος στην εξουσία μέσω εξαπάτησης και παραπληροφόρησης. Πρέπει να καταγγείλουν τον Ντουτέρτε και την Comelec και να εργαστούν για να ματαιώσουν τις προσπάθειές τους να επαναφέρουν τον Μάρκος στην εξουσία.

Με τα χρόνια, το κυβερνών αντιδραστικό σύστημα επέτρεψε την πολιτική και οικονομική αποκατάσταση των υποστηρικτών του Μάρκος. Για αρκετές δεκαετίες τώρα, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τα ιστορικά γεγονότα παραμορφώνονταν και οι άνθρωποι τροφοδοτούνταν με ψευδείς πληροφορίες που όχι μόνο διαπερνούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά προωθήθηκαν και σε σχολικά βιβλία που δηλητηριάζουν τα μυαλά των μαθητών για τις «χρυσές μέρες» του δικτάτορα Μάρκος. Η Ιμέλντα και η οικογένεια Μάρκος έχουν αποφύγει την τιμωρία παρά την καταδίκη για μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ίδιος ο τύραννος Ντουτέρτε, υπήρξε βασικός διακινητής του ψέματος του Μάρκος.

Η μάχη για να σταματήσει η επιστροφή των υποστηρικτών του Μάρκος στην εξουσία δεν έχει ακόμη τελειώσει. Γνωρίζοντας ποιος πραγματικά κέρδισε τις εκλογές της 9ης Μαΐου, ο λαός πρέπει να εξεγερθεί, να οργανωθεί και να κινητοποιηθεί για να αποκαλύψει και να καταπολεμήσει τη νοθεία των εκλογών και να εμποδίσει τους απατεώνες να καταλάβουν την εξουσία.

Οι ευρύτεροι δημοκρατικοί τομείς πρέπει να συγκεντρώσουν όλη τους τη δύναμη και το κουράγιο για να ενωθούν και να κινητοποιήσουν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων σε πορείες και διαδηλώσεις για να εμποδίσουν το δρόμο του Μάρκος για την επιστροφή στο Μαλακανάνγκ (στμ. προεδρικό μέγαρο). Πρέπει να παραμείνουν ακούραστοι και να συνεχίσουν μαχητικά την προσπάθειά τους να κάνουν τους Μαρκόσες και τους Ντουτέρτες να πληρώσουν για χρόνια λεηλασίας και καταπίεσης.

Η κλοπή των εκλογών από τους Μάρκος -Ντουτέρτε δείχνει ξεκάθαρα την περαιτέρω επιδείνωση του σάπιου συστήματος εξουσίας. Έτσι, οι άνθρωποι ωθούνται να συμμετάσχουν στην επανάσταση. Από χθες το βράδυ, λάβαμε αναφορές πόσοι νέοι ρωτούν πώς να ενταχθούν στο επαναστατική μυστική οργάνωση και στον Νέο Λαϊκό Στρατό. Στη χώρα δημιουργούνται συνθήκες για ευρύτερο εμφύλιο πόλεμο. Το Κόμμα είναι αποφασισμένο να ενώσει και να οδηγήσει τον λαό των Φιλιππίνων στον αγώνα του για δημοκρατία ενάντια στην τυραννία και τη δικτατορία, και να προωθήσει την εθνική δημοκρατική επανάσταση με απόλυτη αποφασιστικότητα”

* Ανακοίνωση του Marco Valbuena , επικεφαλής του πληροφοριακού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Φιλιππίνων με ημερομηνία 10 Μαΐου 2022. Στα αγγλικά η ανακοίνωση στην διεύθυνση , cpp.ph/statements/duterte-and-marcos-are-stealing-the-elections

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

14 Μαΐου 2022 στις 12:17 π.μ.

Προσοχή κι εδώ για νοθεία. Άλλωστε εμείς έχουμε παράδοση. Ψηφίζουν και τα δέντρα. Αυτά που καίγονται το καλοκαίρι.

14 Μαΐου 2022 στις 3:47 μ.μ.

Μακαρι να ειχαν αναγκη να κανουν νοθεία...

17 Μαΐου 2022 στις 1:03 μ.μ.

Εμ βέβαια, Λώλο, εδώ έχουμε πραγματική δημοκρατία, δεν είμαστε τίποτα τριτοκοσμικοί, έτσι; Δεν θα γινόταν εδώ νοθεία. Απλά παραπονιόμαστε που δεν εκλέγει ο κόσμος το κκε, λέμε μωρέ καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα, ε; Την αγαπάμε εδώ την δημοκρατία μας ε; Ειδικά όσοι έχουνε να φάνε και δεν δουλεύουνε μέχρι εξαντλήσεως. Αχάριστοι ψηφοφόροι, καλά τα λέω Λώλο μου; Και με την νέα βάση στην Αλεξανδρούπολη, θα φάμε δημοκρατία με το τσουβάλι, υπερηχητικά, έτσι Λώλο μου; Νοθεία εδώ; Απαπα... Εδώ έχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, είμαστε Ευρώπη εδώ... Απλά είναι πολλοί οι μαλάκες, σωστά Λώλο μου; Όχι βέβαια εσύ, εσύ ψηφίζεις το σωστό κόμμα, έκανες το καθήκον σου. Ξέρω, ξέρω, εδώ δεν τις μετράμε ψηφιακά τις ψήφους, δεν θα γίνει ποτέ αυτό στην δημοκρατική Ελλάδα, εδώ θα τις μετράμε με το χέρι, έχει δημοκρατικές παραδόσεις ο τόπος, Ε ΛΩΛΟ ΜΟΥ; Ε ΜΩΡΟ ΜΟΥ; ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΩ ΑΝΑΛΥΤΑΡΑ ΜΟΥ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ, ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΕΤΣΙ ΛΩΛΟ ΜΟΥ;

19 Μαΐου 2022 στις 8:47 μ.μ.

Πήγαινε να ζητήσεις συγνώμη απ' τον Τσίπρα Παλαμά της πλάκας,που θα τα βάλεις με το ΚΚΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger